ZÁPASY ONLINE ► MUŽI: Pardubice "B" - Přerov (sobota 17:00)  |  JUNIOŘI: Přerov - Litvínov 4:3 (SN)  |  DOROST: Jihlava - Přerov 5:1

Oslabení Přerované získali v Pelhřimově bod, duel s Jihlavou dospěl do prodloužení

Oslabení Přerované získali v Pelhřimově bod, duel s Jihlavou dospěl do prodloužení
P ř e r o v – Hokejistům Přerova chybělo v 14. kole Maxa ligy sedm hráčů, navzdory marodce ale dokázali bodovat. S Jihlavou na pelhřimovském ledě prohráli 1:2 po prodloužení. Zubři více než polovinu zápasu vedli po rychlé brance Daniela Ministra. Dukla srovnala na konci druhé třetiny, kdy přesilovku využil Stanislav Vrhel. O vítězi pak rozhodla 64. minuta, ve které Jihlavě vystřelil bod navíc Edgars Kulda.
14.kolo, pondělí 21.10.2024
HC Dukla Jihlava - HC ZUBR Přerov
HC Dukla Jihlava - HC ZUBR Přerov
2:1p
(0:1, 1:0, 0:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 40. Vrhel (Jungwirth), 64. Kulda (Harkabus) – 2. Ministr (Zabusovs) Rozhodčí: Kostourek, Obadal – Jindra, Polák. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 334. Střely na branku: 37:13. Zblokované střely: 11:10. Vhazování: 31:32. Průběh utkání: 0:1, 2:1.
Žukov – Ozols, Dundáček, Strejček, Bilčík, Jansons, Mareš, Vovsík – Cachnín, Toman, Čachotský – Štefančík, Kulda, Harkabus – Jungwirth, Menšík, Havránek – Chvátal, Pořízek, Vrhel
Mokry – Krisl, Černý, Hryciow, Hanák, Němec, Pěnčík, Cubo – Mácha, Jáchym, Číp – Hradil, Nemec, Březina – Zabusovs, Pšurný, Ministr – Ozollapa, Chludil, Buršík

Komentář k zápasu

Zubři šli za minutu a 53 sekund do vedení. Domácí chybovali na útočné modré čáře a po Zabusovsově přihrávce z přečíslení dvou na jednoho pálil do volné části branky Daniel Ministr. Přerovský útočník zaznamenal jedenáctý gól v sezoně. Jihlava se pak šikovností na puku několikrát dokázala usadit před Mokrym. Kulda z kruhu a Cachnín z mezikruží nastřelili tyčku. Mezitím se do šance protáhl Zabusovs, ale zblízka trefil pouze Žukova.

Přerovu se v prostředním dějství dařilo držet těsný náskok. Po otočce okolo brány zahrozil Kulda, Mokry v pádu vytěsnil kotouč nad horní tyč. Dukla srovnala až 59 sekund před druhou přestávkou. V přesilovce si najel nad kruhy Stanislav Vrhel a jeho pokus skončil v síti. Hostující brankář měl zakrytý výhled, navíc mu v době Vrhelova zakončení chyběla hůl.

Ve třetí třetině nejprve bekhendem minul Havránek. Na druhé straně Žukov vyrazil před sebe tvrdou střelu Ministra a Zabusovsovi těsně před dorážkou vypíchl puk bránící Mareš. Mokry poté vychytal Jungwirtha a Strejčka, jenž zahrozil při vlastním oslabení.

Za nerozhodného stavu se prodlužovalo. Rozhodnout se snažil agilní Zabusovs, ale Žukova nepřekonal, stejně jako domácí Štefančík Mokreho. Druhý bod nakonec získala Jihlava. V čase 63:26 se mezi dvěma bránícími Přerovany prosadil důrazný Edgars Kulda.

Ohlasy trenérů

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Začal bych od konce, jsme rádi, že jsme vyhráli za dva body. Zase nám trochu zamrzly nohy, my dostaneme jeden gól, při kterém jsme ani neudělali žádnou velkou chybu, obránce špatně vyhodnotil situaci, skákavý puk si nepokryl nohou. Z první šance jsme dostali gól a následujících deset minut nám všechno skákalo, odskakovalo, zbavovali jsme se zbytečně puků. To je jediné, co mi na dnešku vadilo, nakonec se z toho kluci dokázali nějak oklepat. Konečně nám pomohla přesilovka a gól v prodloužení byl myslím zasloužený. Věřím, že si kluci uvědomí, že umí hrát hokej a jeden inkasovaný gól na začátku utkání nic neznamená.

Michal Mikeska (HC ZUBR Přerov): Chtěli jsme bodovat, což se nám povedlo. Věděli jsme, jak je Dukla silná v osobních soubojích, jak hraje doma nátlakově. Chystali jsme se na to a odolávali jsme, ale velmi slabě. Nakonec to bylo vidět i u rozhodujícího gólu, že nám souboje nešly a že máme na čem pracovat.