ZÁPASY ONLINE ► MUŽI: Zlín - Přerov 3:2  |  JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov (pátek 12:15)  |  DOROST: Pardubice - Přerov (pátek 15:00)

Dvakrát v akci video, kontaktní gól v závěru, poté tyčka. Přerov těsně podlehl Zlínu

Dvakrát v akci video, kontaktní gól v závěru, poté tyčka. Přerov těsně podlehl Zlínu
Z l í n – Hokejisté Přerova v 12. kole Maxa ligy prohráli na ledě Zlína 2:3. Berany poslal do vedení v úvodu první třetiny Petr Holík, za Zubry vyrovnával v 16. minutě Matouš Kratochvil. Domácí pak během druhého dějství odskočili díky trefám Michala Gaga a Aleksiho Salonena v přesilovce. Hanáci snížili v čase 58:30 po přesné dorážce Tomáše Jáchyma a následně ještě nastřelili tyčku zlínské branky. Dění v její blízkosti předtím rozhodčí dvakrát zkoumali na videu, puk v bráně ale ani jednou neviděli.
12.kolo, středa 16.10.2024
RI Okna Berani Zlín - HC ZUBR Přerov
RI Okna Berani Zlín - HC ZUBR Přerov
3:2
(1:1, 2:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 4. Holík (Salmio, Riedl), 27. Gago (Sedláček), 32. Salonen (Válek) – 16. Kratochvil (Pšurný, Hryciow), 59. Jáchym (Hryciow, Pěnčík). Rozhodčí: Bejček, Valenta – Mikšík, Vašíček. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 2539. Střely na branku: 22:37. Zblokované střely: 15:24. Vhazování: 22:36. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 3:1, 3:2.
Pavelka – Suhrada, Salonen, Urbanec, Čáp, Pohl, Kolář, Riedl – Salmio, Holík, Paukku – Šlahař, Kverka, Válek – Süss, Gago, Sedlák – Sedláček, Sadovikov, Köhler
Mokry – Krisl, Černý, Hryciow, Hanák, Němec, Pěnčík, Cubo – Mácha, Jáchym, Číp – Indrák, Pechanec, Březina – Zabusovs, Nemec, Ministr – Kratochvil, Pšurný, Hotěk

Komentář k zápasu

Skóre otevřel ve čtvrté minutě zlínský Petr Holík, který z hranice levého kruhu zakončil do vzdálenějšího horního rohu přerovské branky. Zubři mohli odpovědět při vyloučení Köhlera, se střelami bez přípravy od Ministra a Březiny si ale Pavelka poradil. Hosté srovnali až v čase 15:23. Z prostoru před bránou dostal puk za záda brankáře Beranů Matouš Kratochvil.

Po přestávce se nejprve v šanci ocitl Krisl, který si najel do slotu, Pavelku však neprostřelil ani z dorážky. Do vedení šli opět domácí, z pravé strany překvapil Mokreho na bližší tyči Michal Gago. Velkou příležitost na vyrovnání měl Březina, jenž zůstal za zlínskou obranou a ujel sám na Pavelku. Toho si kličkou do forhendu položil, jenže pak trefil pouze jeho levý beton.

Ve 32. minutě se znovu radovali Berani. Volný prostor nad kruhy i přesilovku využil Aleksi Salonen. Daleko od snížení nebyl Kratochvil, jehož pokus z otočky Pavelka vykopl na poslední chvíli. Na situaci vzápětí upozornil videorozhodčí, dvojice hlavních arbitrů ale puk za brankovou čárou nenašla ani z opakovaných záběrů.

Na začátku třetí části se v útočném pásmu uvolnil Paukku a vzápětí pálil do Mokreho. Na druhé straně mířil Zabusovs do Pavelkovy hrudi a tísněný Indrák po průniku zase do betonu zlínského brankáře. Zubři necelé tři minuty před koncem sáhli ke hře se šesti bruslaři. Po nahození Pechance z boku na přední tyč rozhodčí podruhé v zápase zkoumali video, hostující gól to však znovu neznamenalo.

Přerov se podruhé prosadil teprve devadesát sekund před sirénou, ránu Hryciowa zblízka dorazil do branky Tomáš Jáchym. Zanedlouho Mokry znovu odjel na střídačku a jeho protějšku Pavelkovi při střele Zabusovse pomohla levá tyč. Vyrovnat už nicméně hosté nestihli.

Ohlasy trenérů

Petr Dočkal (HC ZUBR Přerov): Do střelby se musíme nutit celých šedesát minut, jsou to základní věci. V první a třetí třetině jsme to dělali a chodili jsme do brány. Ve druhé třetině jsme od toho ale upustili, i když jsme tam paradoxně měli gólové šance. Soupeř nás vyučil. Viz druhý gól, kdy Gago zakončoval z první. My jsme tohle až na výjimky nedělali, teprve ke konci zápasu jsme to začali dělat. Dvakrát se zkoumalo video, jestli byl, nebo nebyl gól. To už jsou technické věci, do kterých v této soutěži nemůžeme zasahovat. Soupeře jsme přestříleli, jeli jsme sem urvat nějaké body a byli jsme k tomu blízko. Porážka nás mrzí. Zlín sice hrál velmi kvalitní hokej, ale my jsme v ničem nezaostávali. Na rozdíl od Zlína jsme si nicméně nepomohli přesilovkou. Nakonec jsme prohráli o gól a body jsme tu nechali.