ZÁPASY ONLINE ► MUŽI: Zlín - Přerov (středa 17:30)  |  JUNIOŘI: Mladá Boleslav - Přerov 2:0  |  DOROST: Pardubice - Přerov (pátek 15:00)

První derby sezony patří Zubrům! Mokry se proti Prostějovu blýskl premiérovou nulou

První derby sezony patří Zubrům! Mokry se proti Prostějovu blýskl premiérovou nulou
P ř e r o v – Hokejisté Přerova porazili v jedenáctém kole Maxa ligy doma Prostějov 2:0 a po dvou porážkách zabrali. Skóre hanáckého derby otevřel v 36. minutě Daniel Indrák, který využil přesilovku. Pojistku přidal v závěru při hře Jestřábů bez brankáře David Březina. Brankář Vojtěch Mokry předvedl 23 zákroků a vychytal premiérové čisté konto v ligovém zápase za Zubry.
11.kolo, sobota 12.10.2024
HC ZUBR Přerov - LHK Jestřábi Prostějov
HC ZUBR Přerov - LHK Jestřábi Prostějov
2:0
(0:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 36. Indrák (Číp, Krisl), 59. Březina (Pěnčík). Rozhodčí: Mejzlík, Šico – Mikšík, Peluha. Vyloučení: 4:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1854. Střely na branku: 28:23. Zblokované střely: 5:10. Vhazování: 49:20. Průběh utkání: 2:0.
Mokry – Krisl, Černý, Hryciow, Hanák, Němec, Pěnčík, Cubo – Mácha, Jáchym, Číp – Indrák, Pechanec, Březina – Zabusovs, Nemec, Ministr – Kratochvil, Pšurný, Hotěk
Kavan – Pilař, Klimíček, Poledna, Zdráhal, Šidlík, Krejčí, Svoboda – Karabáček, Kindl, Jiránek – Veselý, Honejsek, Illéš – Babka, Kučera, Slanina – Maruna, Skuhrovec, Tomeček – Korčák

Komentář k zápasu

Vstup do prvního hanáckého derby sezony měli lepší Přerované. Aktivnějším přístupem ke hře nepouštěli svého soka do ničeho zajímavého a sami dokázali zahrozit už ve čtvrté minutě. Po dobré souhře hledal Ministr u odkryté tyče Pěnčíka, proti němu ale vytáhl skvělý přesun brankář Kavan. Na opačné straně posléze z ojedinělé situace spálil dobrou pozici Illéš, žádné další potíže se ale před Mokreho brankou neodehrály. První třetina, přestože nakonec žádnou branku nepřinesla, nabídla hokej se slušným nábojem, ve kterém měli opticky navrch domácí.

Do druhého dějství zařadili hosté vyšší rychlostní stupeň a Mokry už měl tentokrát práce víc. Stále se ale hrál poměrně vyrovnaný a na tutové šance chudý hokej. Zato byl ale bohatý na šarvátky, jak se v derby sluší a patří, rozhodčí proto tresty za hrubost nešetřili. Při takových vyloučeních se ve velkých příležitostech ocitl Nemec, kterému puk sjel z hole, nebo Indrák, kterého opět přesunem vychytal Kavan. Nabídku úniku za přerovskou obranu dostal Skuhrovec, na Mokreho však nevyzrál. Přerov si krátce nato zahrál přesilovku a v čase 35:54 ukončil čekání na gól. Kavan vyrazil Čípovu střelu pouze směrem k Danielu Indrákovi, jenž si přehodil puk na bekhend a otevřel skóre.

Také ve třetí třetině měli aktivnější start Jestřábi, kteří dotahovali manko. Díky efektivní defenzívní práci Přerova se nicméně nedokázali dostat do tlaku či výrazných šancí. Naopak Zubři byli ti, kteří měli vyložených příležitostí v zápase více, když se za obranou nacházeli Mácha nebo po nevyužité přesilovce Ministr. Ten řídil přečíslení při hře čtyři na čtyři, které znovu neskončilo gólem, a tak domácí v závěru bránili fotbalové vedení 1:0. Ani při power-play se Prostějov nemohl propracovat k souvislejšímu tlaku, a tak vítězství Přerova s prvním čistým kontem Vojtěcha Mokreho v sezoně pojišťoval do prázdné branky David Březina.

Ohlasy trenérů

Michal Mikeska (HC ZUBR Přerov): Ve hře jsme měli velmi málo hluchých míst. Hra odsýpala a celou dobu jsme dělali, co jsme chtěli. Soupeř má samozřejmě kvalitu, nějaké šance si vypracoval, něco jsme mu nabídli, ale bylo toho minimum. Zápasem jsme prošli téměř bez chyb, což je vidět i na výsledku. Vždycky, když je skvělá atmosféra, je to dobře. Dneska jsme hráli doma, lidé se i potěšili vítězstvím, co víc si přát.

Ivo Peštuka (LHK Jestřábi Prostějov): Chtěli jsme tady urvat aspoň bodík. Rozhodla jedna přesilovka. Kluci se snažili, dřeli, po této stránce jim nemám co vytknout. Akorát prostě nedáme góly, vstřelili jsme jich nejméně z celé soutěže. Dokud nám to tam nezačne padat a nebudeme se víc tlačit do brány, nemůžete počítat s vítězstvím.