ZÁPASY ONLINE ► MUŽI: Přerov - Poruba 3:2  |  JUNIOŘI: Liberec - Přerov (ODLOŽENO)  |  DOROST: Přerov - Mountfield HK (čtvrtek 18:00)
PERMANENTKY ► Online prodej permanentních vstupenek na novou sezonu 2024/25

Bojovný výkon a skvělý Mokry! Zubři v televizním utkání udolali silnou Porubu

Bojovný výkon a skvělý Mokry! Zubři v televizním utkání udolali silnou Porubu
P ř e r o v – Hokejisté Přerova přetlačili v předehrávce sedmého kola Maxa ligy doma Porubu 3:2. Zubry před kamerami České televize poslali do dvoubrankového vedení Daniel Ministr a Michal Hryciow. Ministr využil přesilovku a skóroval poosmé ve čtvrtém prvoligovém startu sezony. Hryciow se v přerovském dresu prosadil poprvé po příchodu ze Vsetína. Hanáci v čele s výborně chytajícím brankářem Vojtěchem Mokrym se poté obětavě bránili porubskému náporu, Ostravanům se však přesto po dvou gólech Lotyše Frenkse Razgalse povedlo vyrovnat. Přerovu ale vyšel závěr zápasu: tři minuty před koncem trefil tři body tečující Radek Číp.
7.kolo, úterý 1.10.2024
HC ZUBR Přerov - HC RT TORAX Poruba
HC ZUBR Přerov - HC RT TORAX Poruba
3:2
(1:0, 1:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 4. Ministr (Černý), 27. Hryciow (Jáchym, Cubo), 57. Číp (Krisl, Indrák) – 37. Razgals (Ježek, Šoustal), 53. Razgals (Šoustal, Bartko). Rozhodčí: Gebauer, Kubičík – Hanzlík, Peluha. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 691. Střely na branku: 22:31. Zblokované střely: 2:7. Vhazování: 34:31. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2.
Mokry – Krisl, Černý, Hryciow, Cubo, Němec, Pěnčík, Hanák – Mácha, Jáchym, Březina – Indrák, Pechanec, Číp – Zabusovs, Nemec, Ministr – Kratochvil, Pšurný, Hotěk
Dolejš – Voráček, Doudera, Gutwald, Westlund, Bartko, Ježek, Adamec – Šedivý, Roman, Kotala – Razgals, Šoustal, Střondala – Berisha, Krenželok, Christov – Klímek, Vachovec, Gřeš

Komentář k zápasu

S první větší šancí v zápase přišel Berisha, jeho střelu si Mokry bezpečně pohlídal a prostor dostal na opačné straně Dolejš v oslabení. Jeho branku Zubři aktivně ostřelovali, až po odrazu nezískal kotouč nikdo jiný než Daniel Ministr. Ten na nic nečekal, natáhl ke střele zápěstím a překonal nic nevidícího brankáře k levé tyči. Lepší výkon v prvním dějství podávali Přerovští, kteří se poctivou prací dostávali na puk narušováním soupeřovy rozehrávky a nepřipouštěli favoritův tlak.

Poruba věděla, že musí přidat, a to také se vstupem do druhé třetiny udělala. Zubři však sílící nápor dokázali zbrzdit, a naopak oni začali vystavovat Dolejše do řady složitých situací. Z rohu kluziště vyplynulo nebezpečí v podobě Pechance s Indrákem či nepřesně mířícího Ministra. Počínání Přerova si zasloužilo branku, a tak ji ve 27. minutě zařídil Michal Hryciow. Tomu poslal do volného prostoru přihrávku Jáchym, přičemž souhra posil vedla ke střele obránce přímo pod víko. Regulérnost gólu museli rozhodčí potvrdit až zpětně z videozáznamu.

Poruba zase dokázala zrychlit v následné přesilovce, skvělou práci ale odvedla obětavá domácí defenzíva v čele s Mokrym. Přerov sice po ubráněném oslabení znovu otupil tlak Ostravanů, v čase 36:01 už ale Mokry kapituloval. Ježkovu střelu nechytatelně tečoval Frenks Razgals.

Také ve třetí třetině museli být iniciativnější hosté, kteří se v průběhu zápasu výrazně zvedli a odhodlaně šli za srovnáním. Porubský tlak gradoval v přesilovkách, ve kterých se Přerov zuby nehty držel, v 53. minutě už ale podruhé inkasoval. Po Šoustalově pasu z levého kruhu střílel ze středu Frenks Razgals mezi betony přesouvajícího se Mokreho.

Jenže Zubři soupeře nepustili do trháku a vedení si v čase 56:55 vzali zpět, když Krislovo nahození luxusně ze vzduchu tečoval Radek Číp. Radost Přerovu nemusela vydržet dlouho, ihned poté jel totiž trestné střílení ex-přerovský Šoustal, který Mokreho překonal, netrefil ale odkrytou branku. Závěrečnou power-play Poruby domácí ustáli v kompaktním bloku a vyspělým výkonem získali s těžkým soupeřem cenné tři body.

Ohlasy trenérů

Michal Mikeska (HC ZUBR Přerov): Měli jsme skvělou první desetiminutovku. Dali jsme gól, ale pak jsme se zase uspokojili a začali jsme vymýšlet kraviny. Tohle si nesmíme dovolit proti jakémukoliv soupeři a proti Porubě dvojnásob. Dostali jsme se do defenzívy. Utkání bylo zajímavé, zejména v našem obranném pásmu. Nicméně jsme to ubojovali a máme tři body. Vyzdvihl bych prvních a posledních deset minut, podali jsme v nich velmi dobrý, odhodlaný výkon. V obranné fázi jsme potom v závěru byli moc dobří.

Jiří Režnar (HC RT TORAX Poruba 2011): Některé situace jsme řešili špatně, některé naopak výborně. Bohužel jsme nebyli schopní překonat soupeřova brankáře, i když jsme ve třetí třetině měli tlak a spoustu šancí. Věděli jsme, co Přerov hraje, ometali to o mantinel. První dvě třetiny jsme měli trošičku problémy v útočném pásmu, třetí třetinu už jsme to zachytávali a dostávali soupeře pod tlak. Bohužel jsme ale nedali góly, na které se hokej hraje. Proto jsme nebyli ti šťastnější. Je třeba se připravit na sobotu a jedeme dál.