ZÁPASY ONLINE ► MUŽI: Přerov - Kolín 3:4  |  JUNIOŘI: Přerov - Jihlava (pátek 17:00)  |  DOROST: Přerov - Zlín (ODLOŽENO)
PERMANENTKY ► Online prodej permanentních vstupenek na novou sezonu 2024/25

Zubři v domácí premiéře deklasovali Pardubice B, Ministr se blýskl hattrickem

Zubři v domácí premiéře deklasovali Pardubice B, Ministr se blýskl hattrickem
P ř e r o v – Hokejisté Přerova v třetím kole Maxa ligy rozstříleli pardubickou rezervu 6:1 a navázali na středeční výhru proti pražské Slavii. Polovinu branek Zubrů v jejich prvním domácím zápase v tomto soutěžním ročníku obstaral Daniel Ministr, který zaznamenal první hattrick seniorské kariéry. Další góly vstřelili Patriks Zabusovs, David Březina a Radek Číp. Hanáci také dvakrát využili přesilovku, za Dynamo se trefil pouze zkraje utkání Karel Nedbal.
3.kolo, sobota 21.9.2024
HC ZUBR Přerov - HC Dynamo Pardubice "B"
HC ZUBR Přerov - HC Dynamo Pardubice "B"
6:1
(3:1, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 6. Zabusovs (Pěnčík, Pechanec), 19. Ministr (Pěnčík), 20. Březina (Černý, Jáchym), 24. Číp (Cubo), 28. Ministr (Jáchym, Černý), 56. Ministr (Zabusovs) – 4. Nedbal (Lichtag). Rozhodčí: Cabák, Šico – Frais, Hanzlík. Vyloučení: 5:9. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 786. Střely na branku: 29:27. Zblokované střely: 5:11. Vhazování: 41:27. Průběh utkání: 0:1, 6:1.
Mokry – Krisl, Černý, Hryciow, Cubo, Němec, Pěnčík, Hanák – Mácha, Jáchym, Březina – Indrák, Pechanec, Číp – Zabusovs, Nemec, Ministr – Hotěk, Pšurný, Kratochvil – Chludil
Honzík (24. Vondraš) – Kolář, Nedbal, Švec, Nedelka, Kubíček, Hebek – Žálčík, Rákos, Pochobradský – Formánek, Kaut, Lichtag – Rouha, Fiala, Kaplan – Kalužík, Gromadzki, Pavlata

Komentář k zápasu

Do utkání vkročilo lépe pardubické béčko. Po sérii chyb okolo čtvrté minuty se v mezikruží dostal na puk Karel Nedbal, který z otočky překonal Mokreho nad rameno. Domácí ale s odpovědí nečekali dlouho. Na pravém kruhu si o skvělou přihrávku od modré čáry z hole Pěnčíka řekl Patriks Zabusovs, který z prvního doteku srovnal mezi betony Honzíka. V početní výhodě zahrozili domácí, v přečíslení zase pak hosté, v první třetině už ale úřadovali jen Zubři. Minutu a půl do konce Daniel Ministr předvedl krásnou individuální akci, po které zasunul puk za Honzíkův beton, padesát sekund před sirénou pak ihned po buly proměnil přesilovku parádní dělovkou bez přípravy David Březina.

Týmem, který na ledě dominoval, byli domácí. Těm se start druhé třetiny povedl náramně. Ubránili zbytek oslabení, poté sevřeli soupeře a zaslouženě si došli pro další branku. Cubova střela propadla posléze střídajícímu Honzíkovi za záda, bezpečně tak mohl dorážet nikým nehlídaný Radek Číp. Pátou trefu stihli Hanáci zaznamenal ještě před půlkou utkání. Druhou, a opět bleskově využitou přesilovku totiž zařídil Daniel Ministr, kterého v mezikruží našel Jáchym. Ministrova rána Vondrašovi propadla. Zubři z tempa vůbec neubírali, naopak hru kontrolovali, a ještě několikrát zahrozili. Naopak Mokry toho ve druhé třetině mnoho řešit nemusel.

Třetí dějství se oproti předchozím dvěma neslo ve výrazně klidnějším duchu. Roli aktivnějšího celku musely plnit Pardubice, Zubři ale v domácí premiéře působili velmi sebevědomě a směrem dozadu si dokázali ohlídat vše podstatné. V 51. minutě se sice z přesilovky mohl prosadit Žálčík, Mokry ale dobře zasáhl a domácí opět zapnuli ofenzívní mód. Ten vyústil v konečné skóre 6:1, když po přečíslení dovršil hattrick dorážející Daniel Ministr.

Ohlasy trenérů

Michal Mikeska (HC ZUBR Přerov): Doma jsme chtěli hrát aktivně a povedlo se nám to. Od první do šedesáté minuty jsme drželi tempo. Ze začátku jsme sice byli trochu zaskočení, nešly nám určité části hry a dostali jsme branku. Nicméně jsme nezpanikařili a dál jsme si jeli svoje. To se nám vyplatilo – hráli jsme moc hezký zápas.

Tomáš Jirků (HC Dynamo Pardubice B): Nehodnotí se mi to úplně dobře, protože jsme prohráli velkým rozdílem. První třetinu jsme nicméně neodehráli vůbec špatně. Myslím si, že jsme byli o trošku lepší, ale tím, že jsme ji prohráli 1:3, tak jsme měli hlavy dole. Věřili jsme, že se zápasem můžeme ještě něco udělat, protože hra nebyla špatná. Ale čtvrtý gól na začátku druhé třetiny nás poslal do kolen a už jsme se z toho nedokázali zmátořit. Soupeř už potom kontroloval hru.