ZÁPASY ONLINE ► MUŽI: Přerov - Zlín 2:1 (SN)  |  JUNIOŘI: Zlín - Přerov (neděle 12:00)
PERMANENTKY ► Online prodej permanentních vstupenek na novou sezonu 2024/25

Zubři udolali zlínské Berany na nájezdy a připsali si premiérovou výhru v přípravě

Zubři udolali zlínské Berany na nájezdy a připsali si premiérovou výhru v přípravě
P ř e r o v – Hokejisté Přerova v pátém přípravném zápase porazili Zlín doma 2:1 po samostatných nájezdech. Oba góly v základní hrací době padly v přesilovkách: nejprve se prosadil ex-přerovský Jan Süss a v závěru třetí třetiny vyrovnal při výhodě pět na tři David Dobša. Obrat Zubrů dokonal v dovednostní soutěži David Březina. Hanáci však v tabulce sedmého ročníku turnaje ZUBR Cup obsadili poslední třetí místo, zatímco Zlín se raduje z celkového prvenství.
ZUBR Cup, čtvrtek 29.8.2024
HC ZUBR Přerov - RI Okna Berani Zlín
HC ZUBR Přerov - RI Okna Berani Zlín
2:1sn
(0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 55. Dobša (Jáchym), rozhodující nájezd Březina – 10. Süss (Válek, Kverka). Rozhodčí: Obadal, Šudoma – Bubela, Jurčík. Vyloučení: 4:5. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 762. Střely na branku: 33:26. Průběh utkání: 0:1, 2:1. Nejlepší hráči: Tomáš Jáchym – Jaroslav Pavelka.
Němeček – Pěnčík, Černý, Cubo, Weinhold, Krisl, Němec, Hanák – Březina, Jáchym, Zabusovs – Číp, Pechanec, Dobša – Chludil, Šišolák, Mácha – Hotěk, Pšurný, Hradil
Pavelka – Salonen, Suhrada, Zavřel, Čáp, Benda, Riedl – Válek, Kverka, Šlahař – Boudrias, Süss, Paukku – Sedlák, Gago, Sedláček – Heš, Čechmánek, Pilát

Komentář k zápasu

V první velké šanci se objevil Šišolák, který Zubrům přijel vypomoct z druholigového Šumperka. Pavelka křížnou střelu vykopl betonem mimo branku. Tu poté objel Mácha, jeho pokus o zasunutí puku k levé tyči se však neujal, stejně jako přerovská snaha o dorážky. Do vedení šel v čase 9:30 Zlín, přesilovku po Válkově sklepnutí zblízka využil Jan Süss. Odpovědět se snažil Cubo, Pavelka však hosty podržel.

Ve druhé třetině Přerov nevyužil dvě přesilovky. Mnohem nebezpečnější byli během početní převahy Berani. Süssova teč Šlahařova nahození skončila na Němečkově betonu, domácí brankář se zanedlouho dokázal rychle přesunout proti ráně bez přípravy od Boudriase. Obrovskou možnost pak zahodil Válek, který po nabídce od Šlahaře netrefil prázdnou bránu.

Zkraje třetí části připravil Jáchym vyloženou příležitost Březinovi, který ale zblízka nepřehodil roztáhnutého Pavelku. Blízko druhé zlínské trefě byl v přesilovce Süss, Němeček proti jeho teči a dorážce zblízka předvedl dva skvělé zákroky. Šest minut před koncem dostali Zubři dvouminutovou přesilovku pět na tři a po dlouhém čekání v ní udeřili. Jáchym našel u levé tyče Davida Dobšu a ten po ledě vyrovnal.

Výhodu pět na čtyři už Hanáci nevyužili, naopak si ji předčasně ukončili faulem. Utkání dospělo do prodloužení, ve kterém odmítli rozhodnout domácí Černý a na druhé straně Suhrada. Skóre samostatných nájezdů otevřel v úvodní sérii Hradil a vzápětí srovnal Heš. O vítězný gól se ve čtvrté sérii postaral David Březina, který na Pavelku vyzrál blafákem do forhendu.

Konečné pořadí turnaje ZUBR Cup 2024: 1. Zlín (4 body), 2. Nové Zámky (3), 3. Přerov (2)

Ohlasy trenérů

Michal Mikeska (HC ZUBR Přerov): Vyhrát jsme měli, protože jsme v závěru měli velmi komfortní přesilové hry. Ty jsme si ale stupidně zkomplikovali a nakonec jsme ještě málem inkasovali v oslabení. To je hrubá chyba. Zápas byl kvalitní, protože soupeř byl kvalitní. První třetinu jsme hráli moc hezky. Druhá třetina je specifická, protože máte daleko střídačku. Soupeře jsme sice přestříleli, ale nebylo to tak dobré. Třetí část se mi zase líbila, vrátili jsme se na vlnu a měli jsme dobrý pohyb. Pořád jsme ještě nevyhráli, protože nájezdy jsou doplňkový sport, i když nám zatím jdou. Hrozně jsem se bál, že budu první trenér v historii ZUBR Cupu, pod kterým Přerov za celý turnaj nedá ani gól. Zaplaťpánbůh nám to tam padlo, ale závěr jsme měli překlopit a vyhrát v základní hrací době.