Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

V závěru sezóny junioři doma porazili Brno

V závěru sezóny junioři doma porazili Brno
P ř e r o v - Už pouze poslední kolo zbývalo přerovským prvoligovým juniorům ke zvládnutí porce zápasů letošní sezóny. V tomto posledním kole zkřížili mladí Zubři hokejky se stejně starýmy hokejsty Brna, kterým ještě šlo o setrvání v soutěži. Zatímco přerovští odehráli zápas uvolněně a zaslouženě vyhráli, brněnští hráči nedokázali ani jednou překonat výborného Vrzalu v bráně Přerova a odvážejí si prohru v poměru 3:0. Hodně emotivní zápas to byl především pro hrdinu dne Jakuba Vrzalu, který nejen, že končí v přerovském dresu, ale zřejmě udělal i závěrečnou tečku za svou kariérou.
43.kolo, neděle 18.3.2012
HC ZUBR Přerov - HCM Warriors Brno
HC ZUBR Přerov - HCM Warriors Brno
3:0
(0:0, 1:0, 2:0)
Branky a nahrávky: 30. Kocan (Klimecký), 45. Šťastný (Vaněk, Kvapil), 59. Málek. Rozhodčí: Vaněk - Goňa, Dučák. Vyloučení: 4:5. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Průběh zápasu: 3:0.
Vrzala - Vávra, Sklenář, Málek, Halla, Vaněk, Klimecký, Řezáč, Hlídek, Loupal, Kvapil, Adámek, Šťastný, Gazda, Javora, Kocan, Kebza, Tomeček, Navrátil, Chovanec
Guštafík - Pospíšil, Kritinář, Sedláček, Lainka, Odehnal, Antonín, Kališ, Březa, Křen, Zavadil, Hakl, Král, Čtvrtníček, Kohoutek, Cívka

Komentář k zápasu

Utkání začlo ve vysokém tempu nahoru dolů, ale vyložené šance si nepřipravoval ani jeden ze soupeřů. Až v 5. minutě se objevil sám před bránou přerovský Málek, ale ve své šanci zklamal. O 3 minuty později to byli již brněnští hráči, jmenovitě Březa, ale z mezikruží nechal vyniknout Kubu Vrzalu. V 10. minutě se proháčkoval individuálně Martin Gazda, ale ani on nerozvlnil síťku v brněnské bráně. O pár vteřin později se ve středním pásmu chopil kotouče Daniel Kocan, zavezl jej do útočného pásma a zadovkou přistrčil Karlu Kebzovi. Ten však pouze nastřelil beton gólmana Guštafíka. Obrovskou šanci měli domácí, když v 15. minutě promáchl kotouč před prázdnou bránou Jan Navrátil. V 16. minutě se dostali ke slovu opět hosté. Jiří Čtrvtníček na několikrát dorážel před bránou, ale branku nevsítil. V 17. minutě provedl svou skvělou disciplínu projetí od mantinelu do šance David Šťastný, ale nestačil v pádu zakončit.

Druhá třetina začla vyloučením přerovských hokejstů, ale šanci si hosté dokázali vytvořit až ve 25. minutě. To se objevil sám před brankářem Martin Kališ. A protože branku nevsítil tak, měli další loženku domácí. Petr Vaněk a Martin Gazda se rozjeli do přečíslení. Nejprve Martin Gazda nahrál Petru Vaňkovi a ten mu poté vracel před prázdnou bránu. S tímto zřejmě přerovský útočník již nepočítal a nebyl na přihrávku připravený a proto promáchl. Poté se však již diváci gólu dočkali. Téměř v polovině zápasu se chopil za bránou kotouče Daniel Kocan, vyjel s ním a zasunul jej gólmanovi mezi betony. O dvě minuty později mohl přidat pojistku Matěj Málek, který jel sám na gólmana, ale s kličkou do bekhendu neuspěl. Ve 35. minutě stejný hráč udělal závar před bránou hostí, ale gól mu zatím přán nebyl. A dvě minuty před koncem druhé části hry se dostali do šance i hosté. To Milan Hakl zakončoval z blízkosti před bránou, ale branka Přerova jako by byla zakletá.

Poslední část hry nabídla velmi atraktivní hokej, jelikož Brno hru malinko otevřelo a tak se hrálo nahoru dolů. Ve 45. minutě byl opět sám před gólmanem Milan Hakl, když ujel obraně Přerova, ale Vrzala byl opět bezchybný. Poté uklidnil přerovské šiky David Šťastný, když si počkal před bránou na přihrávku Petra Vaňka a uklidil kotouč mezi betony gólmana Guštafíka. Ve 46. minutě ujížděl sám na bránu Jiří Halla, ale nedokázal se zapsat mezi střelce. O minutu později se situace opakovala na druhé straně ledu, když přerovská obrana zapomněla na Tomáše Kohoutka, ale ten nechal pouze vyniknout Kubu Vrzalu. A do třetice si úplně stejnou šanci připsal i Jan Navrátil, ale nedokázal zvýšit vedení Přerova a poté zakončující Jaroslav Tomeček nebyl rovněž úspěšný. Deset minut před konce se Brno nadechovalo k závěrečnému náporu. Milan Hakl se v mezikruží dostal ke kotouči a zkusil štěstí. Hosté však zřejmě urazili hokejovou štěstěnu. Dvě minuty před konce se situace opět opakovala na druhé straně, ale Petr Vaněk nerozvlnil síť. Poté si hosté vzali time-out a zkoušeli to se šesti bruslaři, ale ihned prohráli buly, Matěj Málek se dostal až před prázdnou bránu a tam již neměl problém skórovat. Tímto gólem definitivně rozhodl o vítězi utkání a poslal tým brněnských Warriors do krajského přeboru, protože v souběžně hraném utkání vyhrál Frýdek-Místek nad Vsetínem 5:2.

Ohlasy trenérů

Vojtěch Sklenář (obránce HC ZUBR Přerov): Utkání bych hodnotil z toho pohledu, že to byl náš poslední zápas a už nám o nic nešlo a naopak Brno hrálo o záchranu a vypadá to, že jsme je poslali do krajského přeboru. Hráli v takové křeči a moc jim to nešlo. My jsme hráli uvolněně, zahráli jsme si hokej a podali jsme celkem dobrý výkon. Gólman nás dnes podržel a tímto bych ho chtěl pochválit.

Zdeněk Balabán (trenér HCM Warrior Brno): Neproměnili jsme šance a tudíž jsme nemohli zde pomýšlet na lepší výsledek.