Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři v derby porazili vysoko Prostějov

Junioři v derby porazili vysoko Prostějov
P ř e r o v - Dnešní odpolední menu nabízelo velmi pikantní souboj v podobě derby Přerova s Prostějovem. Poslední vzájemné měření sil v Prostějově vyhráli domácí a tak měl žlutomodrý Přerov co oplácet. Tentokrát byl na přerovském zimním stadionu v kvidění bojovný zápas, který ovšem přinesl také spoustu krásných branek a hezkých akcí. Přerov o svém vítězství rozhodl v podstatě již v první třetině a poté náskok už pouze navyšoval. A protože soupeř skóroval pouze jednou tak z utkání vzešel jasný vítěz v podobě přerovských Zubrů.
29.kolo, neděle 22.1.2012
HC ZUBR Přerov - LHK Jestřábi Prostějov
HC ZUBR Přerov - LHK Jestřábi Prostějov
6:1
(3:0, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 5. Kocan (Drábek), 11. Šťastný, 11. Gazda (Hlídek), 30. Javora (Vaněk), 36. Málek (Šťastný, Javora), 49. Šťastný (Sklenář V.) - 21. Matoušek (Tomiga). Rozhodčí: Kubičík - Švarc, Poláček. Vyloučení: 7:6, navíc Sklenář V. (Přerov) 10 minut osobní trest - Tomiga (Prostějov) 5 minut + do konce utkání. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 6:1.
Sklenář J. - Vávra, Sklenář V., Málek, Drábek, Malínek, Vaněk, Řezáč, Kostiha, Hlídek, Loupal, Adámek, Šťastný, Gazda, Javora, Kocan, Kebza, Bosák, Navrátil, Chovanec
Vydržel (11. Kyša) - Stejskal, Dufka, Štefan, Mašek, Konečný, Hrdlička, Sekanina, Skácel, Matoušek, Tomiga, Prokop, Pezda, Jurník, Očenášek, Stloukal S., Štindl Jan, Stloukal O.

Komentář k zápasu

Na začátku utkání jakoby ani jeden z týmů nechtěl udělat chybu a proto se hrálo velmi opatrně. Proto jsme první šanci mohli regostrovat až ve 4. minutě, kdy Zubři hráli přesilovku. To pálil od modré čáry Vojta Sklenář a těsně před bránou nebezpečně tečoval Karel Kebza. Kotouč skončil sice v síti, ale v té bezpečnostní nad plexisklem a proto se po této šanci vhazovalo ve středním pásmu. Zubři se však rychle do pásma dostali znovu a uzamčeli hosty. Nakonec se ke kotouči dostal Petr Drábek a tvrdě vystřelil. Jeho střela skončila na tyči, ale většina přítomných diváků už měla ruce nad hlavou. Tímto ovšem akce nekončila. Kotouč se od tyče odrazil k Danielu Kocanovi, který svou střelu opět otřel o tyč, ale tentokrát si již kotouč našel cestu do sítě a Přerov se tak ujal vedení. Ještě v téže 5. minutě se proháčkoval až před bránu david Šťastný, ale na svou chvíli slávy si ještě musel chvíli počkat. Poté se do vyložené šance dostal Ondřej Chovanec a protože byl zahákován v době kdy byl sám před bránou bylo nařízeno trestné střílení. K tomu se dle regulí postavil sám postižený, ale se svou kličkou do bekhendu, přesto, že byla dobře míněná neuspěl. V době, kdy se 1. třetina přehoupla do své druhé poloviny Zubři odskočili na rozdíl dvou branek. V této době se ke kotouči dostal David Šťastný, proháčkoval se z rohu celou obranou, položil si i brankáře a úchvatné sólo zakončil přesnou střelou nad ležícího gólmana. Navíc v době, kdy většina lidí ještě kroutila nad krásným sólem hlavami střílel o 7 vteřin později Petr Hlídek, kotouč vypadl gólmanovi z náruče a tento dotlačil do brány Martin Gazda. Oba góly dělilo pouhopouhých 7 vteřin. Zanedlouho však obrana Přerova zapomněla na osamoceného kapitána Prostějova Stanislava Tomigu, ale toho bravůrně vychytal Jirka Sklenář. Ještě v 17. minutě to zkoušel z mezikruží Petr Hlídek, ale velmi dobrá střela neskončila v síti. První třetinu tak ukončilo vyloučení na straně Přerova, které se přenášelo do 2. třetiny.

Mladí Zubři tak začali druhou periodu v oslabení, které sehráli více než dobře. Bohužel jim utekly poslední vteřiny oslabení a nechali soupeře skórovat. Celou obranou projel Stanislav Tomiga a servíroval kotouč před prázdnou bránu Jaromíru Matouškovi. Ten nemohl touto šancí pohrdnout a snížil na rozdíl dvou branek. O další minutu později mohli skórovat opět Zubři. Před bránou, ale v nevýhodném úhlu byl Vít Malínek a nedokázal propasírovat kotouč do sítě. Ve 24. minutě dostal hezkou přihrávku mezi kruhy Vojta Sklenář, ale kotouč mu sjel z hole a střela vytvořila pouze závar před bránou, nikoliv však gól. Poté se hra uklidnila a vážnější šanci jsme neviděli až do 29. minuty. To střílel z kruhu prostějovský David Prokop. Poté předveli Zubři možná nejkrásnější akci celého zápasu. Petr Vaněk prostrčil kotouč mezi dvěma obránci na zcela volného Martina Javoru, ten zamíchal s kotoučem a poslal jej nad lapačku gólmana a vrátil Přerovu tříbrankový klid. Ve 35. minutě střílel z kruhu prostějovský Stanislav Stloukal, ale Jirka Sklenář již neměl v úmyslu pustit za svá záda žádný kotouč. Navíc se přerovští dostali do přečíslení 2 na 1, David Šťastný servíroval kotouč před prázdnou bránu na Matěje Málka, který měl lehkou úlohu a naložil s ní ve prospěch přerovských barev. Ještě 3 minuty před koncem druhé části hry se proháčkoval před bránu Prostějova dnes velmi aktivní David Šťastný, kotouč si stáhl do bekhendu a trefil spojnici tyč a břevna.

Poslední část hry přinesla z obou stran klidný hokej s minimem vyložených šancí. Ve 45. minutě se proháčkoval až před gólmana Jirku Sklenáře Jaromír Matoušek, ale ani tato šance neměla gĺovou tečku. O 4 minuty později napodobil Matouška přerovský Petr Vaněk na kterém bylo dnes patrno, že by moc chtěl v derby skórovat. Jak se má skórovat ukázal znovu všem David Šťastný. Ten si obhodil obránce, přehodil si kotouč na bekhend a učebnicovou střelou, která se ještě otřela o břevno nedal šanci brankáři Prostějova Martinu Kyšovi. Poté se utkání již dohrávalo pouze z povinnosti. Ještě v 51. minutě střílel z nevýhodného úhlu Patrik Řezáč a o 2 minuty později z kruhu střílel prostějovský Jaromír Matoušek, který si svou střelu stihl i dorazit, ale muž s maskou v bráně Přerova chytal dnes fantasticky. Poté všem zatrnulo, protože Matěj Málek, který stál hlavou proti mantinelu vjel v rychlosti do rýhy a narazil hlavou přímo do mantinelu. Navíc se nezvedal a oživil tak vzpomínky na čtvrteční zápas v Opavě, kdy s těžkým otřesem mozku, bezvědomím a zadlým jazykem byl odnášen z opavského ledu Jaroslav Tomeček. Naštěstí se ani jednomu nic nestalo a tak se mohlo pokračovat dál ve hře. Poslední šance se udály před bránou Prostějova. v 57. minutě zakončoval z boku před bránou Daniel Kocan, ale nenalezl skulinku mezi betonem a tyčkou. O minutu později se probíjel před bránu Vojta Sklenář, ale až do zakončení se nedostal. A ještě v téže minutě se objevil sám před bránou Karel Kebza, ale ani jemu nebylo dnes přáno a tak utkání skončilo vítězstvím Přerova v poměru 6:1.
Další utkání zajíždějí Zubři na led slavného stadionu na Lapači, kde budou chtít určitě vyhrát a dovést domů nějaký ten bod.

Ohlasy trenérů

Petr Vaněk (kapitán HC ZUBR Přerov): Odehráli jsme slušné utkání. Již v první třetině jsme dobře začali. Kluci odevzdali super výkon a Sklinka nás v bráně podržel. Bojovali jsme a nenechali jsme se vyhecovat a hráli jsme slušný hokej a tím jsme vyhráli.

Juraj Jurík (trenér LHK Jestřábi Prostějov): Nechytli jsme začátek utkání a od toho se odvíjel celý zápas. Přerov velice dobře bruslil, byl důrazný a pak nás začal přehrávat i v osobních soubojích. Možná jsme se mohli vrátit do zápasu za stavu 3:1, ale poté nám Přerov zase odskočil a pak už si ten zápas kontroloval. Dnes musím konstatovat, že zaslouženě a po zásluze zvítězil.