Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Juniorům se v Šumperku nalepila smůla na hokejky

Juniorům se v Šumperku nalepila smůla na hokejky
Š u m p e r k - V páteční podvečer zajížděli přerovští junioři na led velmi neoblíbený a to sice na led Šumperka. Tentokrát však zápas odehráli více než slušně a pouze odvrácené štěstíčko zapřičinilo, že se nevracejí domů s žádným bodovým ziskem. Zubrům se nepodařilo udržet ve druhé a třetí třetině v závěrečných vteřinách soupeře v dobré vzdálenosti od brány a to je stálo jakýkoliv bodový zisk. Dva špatné odrazy od mantinelu zapřičinili prohru žlutomodré družiny a to opět o nešťastný gól, tentokrát 3:2.
20.kolo, pátek 2.12.2011
DRACI PARS Šumperk - HC ZUBR Přerov
DRACI PARS Šumperk - HC ZUBR Přerov
3:2
(1:0, 1:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Skoumal (Navrátil, Fryč), 40. Feledík, 60. Cink (Skoumal, Holinka) - 31. Klimecký (Sklenář), 32. Javora (Vaněk, Sklenář) Rozhodčí: Jeřábek Antonín ml. - Hanzlík, Štěpán. Vyloučení: 2:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Průběh zápasu: 1:0, 1:2, 3:2.
Hoffmann - Navrátil, Lyzák, Soos, Feledík, Nevrlý, Hodulák, Prokopec, Holinka, Řezáč, Žalčík, Fryč, Galuška, Řehák, Skoumal, Kastner, Cink
Vrzala - Vávra, Sklenář, Maršálek, Málek, Malínek, Vaněk, Klimecký, Řezáč, Kostiha, Hlídek, Kvapil, Gazda, Javora, Kocan, Halla, Bosák, Vodák, Chovanec

Komentář k zápasu

Prohrané zápasy na ledě Šumperka jsou pro přerovské Zubry již pomalu evergreenem. Tentokrát však byli od bodového zisku doslova několik málo vteřin. Začátek zápasu však nenapovídal tomu, že tentokrát to bude vypadat jinak. Již ve 2. minutě jel sám na přerovského gólmana Vrzalu šumperksý Vladimír Cink, který nastupuje již i za hlavní mužstvo v 1. lize mužů. Kuba Vrzala však sklapl betony včas a dal příležitost ihned z protiútoku zaútočit přerovskému Petru Vaňkovi, který mohl taktéž ujíždět sám na brankáře, ale neměl již síly a zakončení bylo nedůrazné. Ve 4. minutě to z kruhů zkoušel Matěj Málek, ale ani on neotevřel skóre zápasu. Přerov si vytvářel i další šance. V 7. minutěz kruhu dorážel Martin Gazda. Ani on neprotrhl střeleckou smůlu přerovských hokejstů. Co se nepovedlo na jedné straně to se povedlo na druhé. Krásnou přihrávkou přes celé kluziště se prezentoval Karel Navrátil, který našel najetého Michala Skoumala, který neměl moc problémů s bekhendovým zakončením, kdy přehodil beton Jakuba Vrzali a poslal svůj tým do vedení. Přerov však zbraně neskládal a mezi kruhy se dostal ke kotouči přerovský Zubr Martin Kvapil a svou střelou trefil tyčku domácí brány. Přerovský nápor pokračoval i nadále. O minutu později vytvořili Martin Javora s Matějem Málkem závar před domácí svatyní, ale nikdo nebyl tak důrazný aby dotlačil kotouč až do sítě. Ještě v 18. minutě se prokličkoval do zakončení Jiří Halla, ale ani on nedokázal vyrovnat stav utkání.

Druhá třetina patřila hostujícím Zubrům. Ihned ve 21. minutě se řítil na brankáře Martin Javora, ale byl ve velkém úhlu a brankář Šumperka dobře pokryl větší část brány. O dvě minuty později se objevil sám před bránou přerovský Patrik Řezáč, ale ani on nebyl úspěšný. A zanedlouho, konkrétně ve 25. minutě se proháčkoval až před bránu Daniel Kocan. Gól z toho nebyl. Toho se přítomní diváci dočkali v čase 30:29. Ke kotouči se před bránou domácích dostal Jakub Klimecký a střelou mezi betony srovnal stav utkání. Perfektní období zažívali přerovští Zubři v těchto chvílích. Nezůstalo jen u tohoto gólu. Za necelou minutu předvedli Zubři perfektní kombinaci, když kotouč putoval po ose Sklenář - Vaněk a doputoval až k Martinu Javorovi, který měl před sebou již odkrytou bránu a nezaváhal. Přerov se tak dostal do zaslouženého vedení. Domácí byli v těchto chvílích jako opaření. Přerov držel otěže zápasu pevně v rukou a nemínil je jen tak jednoduše pustit. Ve 37. minutě obkroužil bránu domácích Robin Vodák, ale gólman šumperských se dokázal včas přemístit. Ještě ve 39. minutě se dostali do šance Vít Malínek a Petr Vaněk, ale ani jeden z nich nedokázal uklidnit přerovské hokejsty. A to se krutě vymstilo. Probíhala poslední minuta, když se kotouč odrazil prapodivně před svatyni hostujícího gólmana Kuby Vrzali. Tam již číhal domácí hráč Pavel Feledík a překonal Kubu Vrzalu, když jej dokázal přehodit. Do šaten se tedy odcházelo za stavu 2:2.

Do poslední třetiny vlétli Zubři jako uragán. První šanci si sice připsali šumperští hokejsté, když ve 43. minutě ujel Jan Holinka, ale Vrzala držel naděje na plný bodový zisk. Poté již přerovští hokejsté stupňovali tlak a rozhodující gól byl na spadnutí. Ve 48. minutě se v rychlém sledu po sobě dostali do zakončení Martin Javora a Petr Vaněk, ale ani jeden nestrhl vedení na stranu Přerova. O minutu později se zase ocitl Petr Vaněk sám před gólmanem domácích a o další dvě minuty později se opět Petr Vaněk proháčkoval do vyložené šance. Obě šance však zůstali nevyužity. Tlak Přerova byl v těchto chvílích enormní, ale Zubři nějak museli urazit paní štěstěnu. Nebyli schopni rozhodnout zápas. V další velké šanci se ocitl Matěj Málek, který si ji i sám vypracoval, ale jen o milimetry z kruhu minul šibenici brány. A výčet šancí Přerova ještě zdaleka nekončil. V 58. minutě se po důrazu dostal před bránu domácích ke kotouči Daniel Kocan a svou bekhendovou střelou orazítkoval břevno. O minutu později mohl rozhodnout Martin Javora, ale svou dorážkou naopak trefil jen tyč domácí svatyně. Po obrovském tlaku přišlo vysvobození šumperských, kteří vyjeli po dlouhých minutách do útočného pásma Přerova. Tam střílel velmi nepřesně Michal Skoumal. Střela se však odrazila opět od zadního mantinelu a to tak nečekaně, že přímo před prázdnou bránu, kde již neměl problém zakončit Vladimír Cink. Velmi krutá prohra se tak zrodila na šumperském ledě pro Zubry, kteří po většinu zápasu diktovali tempo hry. Zlepšit si střeleckou reputaci budou chtít Zubři již tuto neděli, kdy na vlastním ledě přivítají družstvo Warriors Brno. Jistě přivítají i vaši podporu a proto jste všichni na tento zápas co nejsrdečněji zváni.

Ohlasy trenérů

Vojtěch Sklenář (obránce HC ZUBR Přerov): Dnes jsme podali dobrý výkon. Konečně jsme taky v Šumperku něco zahráli. To štěstíčko však bylo na straně Šumperka. Dva neskutečné odrazy zpoza brány od mantinelu znamenaly dva góly. Tým však musím za předvedený výkon pochválit. Byla to škoda, ale příště určitě vyhrajeme.

Petr Rutar (trenér HK HOKEJ ŠUMPERK 2003): Měli jsme dobrý začátek, kdy jsme prvních 10 minut hráli dobře. Soupeř postupně vyrovnával hru a od druhé třetiny si myslím, že byl lepší. Určitě si zasloužili minimálně bod, možná oba dva a my jsme se štěstím vyhráli.