Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

V Třebíči sahali junioři po všech bodech dvě třetiny, nakonec odjíždějí s prázdnou

V Třebíči sahali junioři po všech bodech dvě třetiny, nakonec odjíždějí s prázdnou
T ř e b í č - Přímý souboj o třetí místo se odehrál v páteční podvečer na zimním stadionu v Třebíči, kam zavítali přerovští Zubři. Po celé dvě třetiny byli svému soupeři více než vyrovnaným soupeřem, ale nezvládli třetinu poslední, kdo domácí otočili stav ve svůj prospěch. Utkání rozhodla celá řada nevyužitých šancí na straně hráčů Přerova. Skóre se přelévalo z jedné strany na druhou, když se ve vedení několikrát vystřídali oba dva týmy. Bohužel posledním, kdo nakonec vedení udržel byli hráči Třebíče.
16.kolo, pátek 18.11.2011
SK Horácká Slavia Třebíč - HC ZUBR Přerov
SK Horácká Slavia Třebíč - HC ZUBR Přerov
4:3
(0:0, 2:3, 2:0)
Branky a hanrávky: 26. Musil (Paták), 28. Musil (Paták), 43. Paták (Vysloužil), 56. Vysloužil (Paták) - 21. Vaněk (Kocan, Hlídek), 31. Vaněk (Kocan, Sklenář), 35. Šťastný (Málek, Vávra) Rozhodčí: Doležal - Klouda, Rampír Vyloučení: 8:6 Využití: 1:1 V oslabení: 0:0 Průběh zápasu: 0:1, 2:1, 2:3, 4:3
Máj - Peroutka, Belatka, Krejčí, Pálka, Vyhnalík, Paták, Vlašín, Vysloužil, Stromecký, Marek, Musil, Outulný, Maštera, Kusák
Vrzala (14. Málek, 21. Vrzala) - Vávra, Sklenář, Maršálek, Málek, Malínek, Vaněk, Klimecký, Řezáč, Kostiha, Hlídek, Kvapil, Adámek, Šťastný, Gazda, Javora, Kocan, Halla, Bosák, Vodák, Chovanec

Komentář k zápasu

Samotné utkání mělo vysoké tempo, které však brzdili častá vyloučení. V prvních desíti minutách usedli na lavici hanby celkově čtyři hráči, po dvou na každé straně. Ještě před tím v 8. minutě se dostal ke kotouči na kruhu přerovský Kocan a dobře pálil, ale gólmana ve svatyni Třebíče nepřekonal. Ještě v téže minutě si vytvořili mladí Zubři závar před bránou domácích a posledním, kdo se dotkl kotouče byl Matěj Málek, který se svou dorážkou také neuspěl. Poté opět následovala dvě vyloučení na straně Přerova, které Zubři v poklidu ustáli, ale ihned poté v 15. minutě se proháčkoval před bránu v té době již chytajícího Málka domácí Radek Vysloužil, ale Málek utěsnil skulinu u tyčky. Přerovská brankářská jednička byla v této chvíli zdravotně indisponována, nebylo to však nic vážného a do druhé třetiny již nastoupil opět Kuba Vrzala. V 17. minutě jsme opět mohli zaregistrovat dvě šance na straně Zubrů. Nejprve David Šťastný střílel z mezikruží a poté z kruhu také Martin Gazda, ale oba dva nechali vyniknout domácího Máje v bráně Třebíče. Ještě v předposlední minutě to zkoušel z kruhu mladý přerovský útočník Řezáč, ale byl krvavě sražen. Ruka sudího zůstala překvapivě tentokrát dole. V poslední minutě ještě vytvořili přerovští Kvapil s Javorou závar před domácí bránou, ale ani z tohoto mráčku nezapršelo.

Druhá třetina začala hodně z ostra.Do úniku dva na jediného obránce se dostali hostující Kocan s Vaňkem, ale prvně jmenovaný zvolil střelu což se ihned ukázalo jako špatné řešení. Co se nepovedlo v této akci, povedlo se o pár vteřin později. Opět Daniel Kocan zavezl kotouč do útočného pásma, vystřelil a nekrytý kotouč vrátil do odkryté brány Patr Vaněk. Psal se čas 20:51 a Přerov se dostal do vedení. Třebíč poté přidala na obrátkách a ve 25. minutě se ocitl sám před Vrzalou třebíčský Nikola Marek, ale úspěšný nebyl. Ihned o pár sekund později vytvořili domácí velký tlak na branaře a poté co rozhodčí odpískal dopravil domácí Jan Musil kotuč do brány. K údivu všech zůstal gól uznán a začínalo se odznova. Na hráčích Přerova jakoby se gól malinko podepsal a tak ihned o dvě a půl minuty později nechali projet před bránu třebíčského útočníka Patáka, kterému nevyšla střela, ale stihl kotouč ještě posunout před prázdnou bránu opět na Jana Musila, který dostal domácí do vedení. To byla pro přerovské hráče, kteří předváděli skutečně dobrý hokej rána. Naštěstí se probudili včas opory. Do přečíslení se dostali Sklenář, který nezištně přihrál Kocanovi a ten našel z první před zcela prázdnou bránou opět Petra Vaňka a tentokrát to byl Přerov, který dokázal rychle odpovědět. A to ještě nebylo všechno. Ve 32. minutě se zjevil sám před branařem Martin Gazda, ale z úhlu jej nedokázal překonat. O dvě minuty později to z kruhu zkoušel domácí Nikola Marek, ale i tentokrát byl Vrzala na místě. Další šance na straně Zubrů již znamenala branku. Ve středním pásmu se dostal ke kotouči David Šťastný a předvedl svou parádní disciplínu a to sice průjezd kolem mantinelu, odmítnutí si soupeře a natlačení se před bránu. Zakončení již poté bylo třešničkou na dortu a Přerov znovu strhl vedení na svou stranu. Poté se Zubři dostali do málokdy vídané šance. David Šťastný a Martin Javora postupovali ve dvou pouze na gólmana, ale druhý jmenovaný neuspěl s kličkou do bekhendu. Zanedlouho poté dostali Zubři možnost hrát přesilovku pět proti třem, ale ani této šance nevyužili a jakoby si proti sobě poštvali paní štěstěnu.

Poslední třetina totiž začla náporem domácích a netrvalo dlouho a Třebíč se radovala z vyrovnání. Do úniku dva na jediného přerovského obránce se dostali Lukáš Paták a Radek Vysloužil, několikrát si kotouč vyměnili a prvně jmenovaný zakončoval již do odkryté klece. Ve 48. minutě to z rohu zkoušel Daniel Kocan, ale dnes tomuto útočníkovi prostě nebylo přáno. Ve stejné minutě jel sám na branaře Vrzalu domácí Jan Musil, ale svůj hattrick nezkompletoval, když Vrzala předvedl perfektní zákrok lapačkou. Osm minut před koncem pálil z mezikruží Vít Malínek, ale úspěšný nebyl. O minutu později jej napodobil i Petr Vaněk, když jel od půlky sám na gólmana, ale dobrý bekhendový blafák mu v rozhodující chvíli sjel z hole. A tak přišel trest. Zubři se dostali do oslabení a v závěru třetiny, konkrétně v čase 55:44 se dostal k ráně od modré Radek Vysloužil a propálil vše co mu stálo v cestě. Tou střelou inportoval všechny body do domácí šatny a Zubři tak zůstali bez bodu. Labutí písní už byla pouze šance v posledních vteřinách zápasu, kdy se dostal do zakončení Patrik Řezáč.
Další zápas sehrají Zubři v domácím prostředí s loňským účastníkem extraligy juniorů a to s Opavou. Utkání začíná ve 12:15 a všichni jste na tento zápas co nejsrdečněji zváni.

Ohlasy trenérů

Josef Málek (trenér HC ZUBR Přerov): Utkání rozhodla větší produktivita na straně domácích hráčů. My jsme naše velké šance nevyužili a proto si dnes neodvážíme žádný bod.

Jiří Burian (trenér SK HS Třebíč): Myslím si, že to byl infarktový zápas a myslím si, že by tomu slušela remíza. My jsme byli šťastnější. Měli jsme v zápase strašně moc vyloučení což si nemůžeme dovolit. Nám chyběl trošku víc pohyb, ale uhráli jsme dva body a jsme za ně rádi.