Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Přerov opět nevstřelil ani gól a smolně v Porubě prohrál

Přerov opět nevstřelil ani gól a smolně v Porubě prohrál
P O R U B A - Dnešní den měla juniorská 1. liga na programu šlágr kola, ve kterém se utkali na ostravském ledě domácí RT TORAX Poruba a hostující ZUBR Přerov. Utkání slibovalo dobrou podívanou, protože proti sobě nastoupil aktuálně druhý celek Poruby a třetí celek Přerova. Utkání samo o sobě mělo velmi dobré tempo, které brzdila pouze vyloučení. Navíc góly padali pouze v přesilových hrách. Zubři z mnoha šancí neproměnili žádnou, kdežto na straně Poruby se dvě šance uchytily a proto zvítězili domácí po dvou přesilovkových gólech 2:0.
12.kolo, pátek 28.10.2011
HC RT TORAX Poruba - HC ZUBR Přerov
HC RT TORAX Poruba - HC ZUBR Přerov
2:0
(1:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 7. Kanaloš (Lužný), 58. Lužný (Rosypka). Rozhodčí: Kubičík - Adamec, Poruba.Vyloučení: 7:9, navíc Lažek (Poruba) 10 minut osobní trest - Málek (Přerov) 10 minut osobní trest. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Průběh zápasu: 2:0.
Rudl - Lažek, Dusík, Franek, Cháňa, Axman, Lužný, Kurovský, Vaněk, Ďurica, Palkovič, Mihal, Kameníček, Rosypka, Maček, Odsedek, Kanaloš, Kysučan
Vrzala - Bosák, Hlídek, Kvapil, Adámek, Kostiha, Maršálek, Vaněk, Kocan, Loupal, Málek, Řezáč, Šťastný, Chovanec, Gazda, Malinek, Vodák, Kebza, Vávra

Komentář k zápasu

Před samotným zápasem byli diváci na zimním stadionu v Porubě svědky přivítání hráčů na ledě jako na mužské extralize, kde před zápasem byly v potemnělé aréně na ledě pouze světelné kruhy. Tyto efekty lépe navnadily domácí hráče, kteří si ihned ve 3. vteřině zápasu připsali první šanci, když se sám na Vrzalu řítil porubský Rostislav Vaněk, ale branku přestřelil. O pár vteřin později vystrčili poprvé růžky i hosté z Přerova. To se sám před gólmanem Poruby zjevil David Šťastný, ale také nebyl úspěšný. Ve 4. minutě byla u velké šance první útočná řada hostí. Ani přerovský Petr Vaněk společně s Danielem Kocanem nebyli úspěšní. O dvě minuty později se ocitl sám před bránou Poruby Ondřej Chovanec, ale jeho bekhendové střele také chyběla větší přesnost. Poté se odebral na lavici hanby přerovský Kvapil a domácím stačily 4 vteřiny aby otevřeli skóre. Psal se čas 6:19, když se do kotouče na modré čáře opřel Ondřej Lužný a před bránou tečoval Jiří Kanaloš. Přerov byl jako opařený a ihned po buly se dopustil stejné chyby jako ve třetí vteřině. A to pustil do samostatného úniku domácího Dalibora Mihala, ale Vrzala efektivním zákrokem střelu vyrazil. Poté se hra na slouhé minuty uklidnila a z letargie diváky probral až únik přerovského Martina Gazdy. V samostatném nájezdu však nechal pouze vyniknout domácího gólmana.

Druhá perioda začala opatrně. Domácí nechtěli o náskok přijít a hosté se snažili rychle vyrovnat. Výsledkem byla šance Matěje Málka ve 23. minutě, kdy stál již před prázdnou bránou, ale skákající kotouč pouze promáchl. Ve stejné minutě spálil další tutovku Ondra Chovanec, který se řítil sám na gólmana ostravské Poruby, ale bránu přestřelil. Poté se hra rozdrobila na sérii vyloučení. Díky těmto vyloučením se ani jeden tým nemohl již dostat zpět do solidního tempa, které provázelo celý zápas. Ve 28. minutě se však přece jen dostali Zubři do šance. To neproměnil další šanci David Šťastný. Poté jsme opět sledovali řadu vyloučení. Ještě 2 minuty před koncem druhé periody udělali domácí závar před Kubou Vrzalou, ale v obrovské šanci, kdy už před domácím Patrikem Odsedkem zela prázdná brána se vytáhl Kuba Vrzala, kdy už pouze rukou na ledě zabránil kotouči v cestě do sítě. Ve druhé třetině jsme gól tedy neviděli, ale šance byly na obou stranách.

Třetí a závěrečná část hry nenabídla moc hokejové krásy. Zubrů se začala lepit smůla na holej ještě větší a díky stoupající nervozitě si nebyli schopni již pořádně přihrát. Tímto hodně Porubě ulehčili úlohu. V jedné z mála velkých šancí nedal Daniel Kocan, když mu kotouč servíroval Petr Vaněk v přesilové hře. Přerov stále více otevíral hru a tak ve 45. minutě se do úniku dostal ostravský Dalibor Mihal. Kuba Vrzala však držel Přerovské akcie nad vodou. Další průběh utkání znovu ovlivnila častá vyloučení. Díky nim se opět ani jedno družstvo nemohlo dostat do tempa a přerovsští Zubři se již v těchto fázích hodně trápili. Konec trápení udělal znovu v přesilové hře domácí hráč Ondřej Lužný, když v čase 57:20 tečoval opět střelu od modré. Na tuto ránu byl Kuba Vrzala již krátký a Poruba zvýšila své vedení na 2:0. Zápas se poté již dohrával. Zubři se stále ještě snažili o zkorigování výsledku, ale po závěrečné siréně mohli pouze dodat, že již podruhé vyšli střelecky naprázdno.
Střeleckou mušku si busou chtít mladí Zubři zpravit již tuto neděli, kdy na přerovský led zavítá v 11:00 dopoledne celek Frýdku-Místku. Všichni jste na tento zápas co nejsrdečněji zváni.

Ohlasy trenérů

Martin Smeták (trenér HC RT TORAX Poruba): Velká bitva. Věděli jsme, že Přerov hraje urputný hokej. Myslím si, že jsme o ten jeden, dva góly byli lepší, ale vyrovnaná hra a vyrovnaný soupeř. Myslím si, že rozhodly přesilovky.

Jaroslav Tomaník (vedoucí HC ZUBR Přerov): V každém případě je potřeba poděkovat chlapcům za bojovnost, protože tady se určitě každému bude hrát těžko. Soupeř měl výborného gólmana, bohužel my jsme dopředu byli jaloví. Bez gólu nemůžeme ani vyhrát a ani bodovat, ale bod jsme si určitě zasloužili. V takových zápasech rozhodují maličkosti a soupeř měl více štěstí. Bojovnost a nasazní tam bylo, ale my jsme nehráli v kompletním složení.