Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři po boji porazili Šumperk

Junioři po boji porazili Šumperk
P Ř E R O V - Dnešní páteční večer byl ve znamení zápasu 1. ligy juniorů. Přerovsští Zubři se na svém ledě postavili neoblíbenému soupeři ze Šumperka. Samotný zápas nabídl strhující podívanou, kdy reprezentanti přerovského Zubru byli herně lepší a aktivnější, ale hosté byli efektivnější. Po dvou třetinách svítil na ukazateli stav 0:1 a Přerov do té doby promarnil mnoho šancí. O to, že všechny body zůstanou doma tak rozhodla třetina poslední. Zubr vyhrál zaslouženě a má stále na dostřel samotnou špičku 1. ligy juniorů.
9.kolo, pátek 14.10.2011
HC ZUBR Přerov - DRACI PARS Šumperk
HC ZUBR Přerov - DRACI PARS Šumperk
3:1
(0:0, 0:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 48. Hlídek (Loupal), 57. Kocan, 60. Málek (Vrzala) - 29. Horvath (Blaháček) Rozhodčí: Coufal - Linhart, Toman Vyloučení: 6:7. Využití: 1:0. V oslabení 0:0. Průběh zápasu: 0:1, 3:1.
Vrzala - Vávra, Sklenář, Maršálek, Málek, Malínek, Vaněk, Řezáč, Hlídek, Loupal, Tomeček, Adámek, Šťastný, Gazda, Javora, Kocan, Kebza, Bosák, Vodák, Bachánek, Chovanec
Misiorz - Fryč, Holinka, Navrátil, Žalčík, Kovář, Gewiese, Feledík, Skoumal, Blaháček, Nevrlý, Svoboda, Horvath, Chytil, Řehák, Horák

Komentář k zápasu

Samotné utkání však začalo velmi opatrně a na to, že závěr bude vyhecovaný to rozhodně nevypadalo. Z klidu vyvedla přítomné publikum až šance domácího Tomáše Bosáka, který tvrdě pálil z kruhů, ale nebyl úspěšný. O 4 minuty později se krásně proháčkoval do zakončení přerovský Petr Vaněk, ale ani on nedokázal dostat kus černé pryže za záda výtečného gólmana hostí Misiorze. Přerov si dále udržoval herní převahu a Šumperk útočil spíše sporadicky. V další šanci se objevil přerovský rekonvalescent Karel Kebza, ale jeho střela skončila pouze na břevně šumperské branky. Poté si šel na trestnou lavici odpočinout Zubr Jaroslav Tomeček, ale ani toto vyloučení neznamenalo, že by se mladí Draci měli dostat do zápasu. Právě naopak se prosadil proti obraně hostí David Šťastný, ale se skóre nepohnul. Největší šanci však zaznamenali Zubři pár vteřin před sirénou oznamující konec 1. třetiny. Ve 20. minutě se ocitl před zcela prázdnou bránou domácí Petr Vaněk, ale neposedný a skákavý kotouč netrefil.

Druhá perioda začala opět náporem Zubrů. Ihned v úvodu se dostal do zakončení opět velmi aktivní David Šťastný, ale recept na skvělého Misiorze nenašel. Ve 23. minutě se ocitl zcela sám před brankářem hostujícího Šumperka přerovský Honza Loupal, ale tečovanou střelou si na skvělého muže s maskou nepřišel. Tlak Přerova sílil a o dvě minuty později jeli sami na brankáře přerovští David Šťastný s Matějem Málkem, ale prvně jmenovaný střelou do šibenice neuspěl ani do třetice. Ve 27. minutě viděli diváci na stadioně dvě situace jako přes kopírák. Každou na jiné straně. První ujel do samostatného úniku hostující Michal Skoumal, ale i Kuba Vrzala v přerovské svatyni prokázal své kvality. Ihned z následného protiútoku se do stejné situace dostal Daniel Kocan, ale na svou hvězdnou chvíli si také ještě musel chvíli počkat. Tentokrát však platilo nedáš - dostaneš. Po chybě ve středu hřiště se dostal opět do samostatného úniku hostující hráč Miroslav Horvath a v čase 28:42 se prosadil, když střelou na lapačku překonal brankáře Vrzalu. Domácí zůstali chvíli jako opaření a po chvíli se prezentoval šumperský Martin Chytil střelou z kruhu. Poté se dostal ke slovu opět Přerov, v předposlední minutě druhé třetiny vyprodukovali velký důraz před bránou a následný závar domácí Málek s Javorou. Gól z toho však nebyl.

Do poslední třetiny nastupovali hráči Zubru s cílem otočit nepříznivý stav na ukazateli skóre. Ve 42. minutě k tomu měl obrovskou možnost domácí Zubr Martin Gazda, když všem ujel a zakončil slabě. Byl však faulován a bylo nařízeno trestné střílení. V opakovaném nájezdu opět Martin Gazda neuspěl, když vystřelil pouze slabě mezi brankářovi betony. Tlak Přerova byl v té době již však markantní a zřejmý. Územní tlak byl obrovský a vyrovnávací branka visela ve vzduchu. Její příchuť si mohl vychutnat v čase 47:16 střelou od modré čáry v přesilovce Petr Hlídek a vyrovnal tak na 1:1. Tento gól působil na Zubry jako červený šátek na býka a další šance na sebe nenechaly dlouho čekat. Šťestěna se však otočila čelem k Zubrům až v čase 56:47, kdy hosté vyrobili neuvěřitelnou hrubku za svou vlastní bránou, ke kotouči se dostal Daniel Kocan a měl tolik času, že se mohl gólmana zeptat kam to chce. Nakonec zvolil střelu, která tak, tak prošla do brány a Zubři se tak ujali vedení 2:1. Za tohoto stavu se do útoku vrhli naopak hosté, ale Přerov je do šancí nepouštěl. Minutu a půl před koncem si vzali hosté time out a odvolali brankáře. První buly ještě vyhrál Přerov, ale to druhé již Šumperk a hostující obránce tvrdě prověřil Vrzalu. Od něj se kotouč dostal ke zcela volnému Matěji Málkovi a ten do odkryté klece završil gólový účet zápasu. Ještě v posledních vteřinách utkání se do šance dostal přerovský Daniel Kocan, ale výbornou střelou trefil jen tyč šumperské klece a tak zápas skončil zaslouženou výhrou Přerova 3:1.
K dalšímu zápasu zajíždějí Zubři na horkou půdu týmu Warrior Brno, kde budou chtít potvrdit skvělou formu.

Ohlasy trenérů

Matěj Málek (útočník HC ZUBR Přerov): První třetina byla taková, že nás soupeř trošku zaskočil svým rychlým bruslením, ale nakonec jsme se z toho vzpamatovali. Ve druhé třetině jsme je 15 minut nepustili ze třetiny, jen škoda, že nám tam nic nespadlo. Pak takový smolný brejk a prohrávali jsme. Ve třetí třetině jsme se z toho zase nějak vyhrabali. Důležité bylo, že nám tam spadly nějaké ty haluze, což k hokeji patří.

Kamil Skoumal (trenér HK HOKEJ Šumperk 2003): Soupeř vyhrál zaslouženě. Hráli jsme hodně laxně a soupeř byl o třídy nebo o dvě lepší. Kdyby se nám podařilo uhrát remízu asi by to bylo nespravedlivé. Soupeř vyhrál zaslouženě a byl lepší.