Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Zubři zdolali mladé Jestřáby rozdílem třídy

Zubři zdolali mladé Jestřáby rozdílem třídy
P Ř E R O V - V dnešní netradiční podvečer přiřkl los juniorům do cesty soupeře, kterého měli o den později potkat i muži, tedy LHK Jestřábi Prostějov. Dnešní menu však přerovští hráči namíchali více než perfektně, když ukázali, že mají opravdu fazónu. Nejen, že zdolali v derby Prostějov rozdílem šesti branek, ale celému utkání herně jasně vévodili a diváci se i několikrát dožadovali desátého gólu, ke kterému nebylo daleko.
7.kolo, pátek 7.10.2011
HC ZUBR Přerov - LHK Jestřábi Prostějov
HC ZUBR Přerov - LHK Jestřábi Prostějov
9:3
(3:1, 2:1, 4:1)
Branky a nahrávky: 2. Šťastný (Málek), 3. Řezáč (Vodák, Kostiha), 9. Málek (Javora, Bosák), 24. Kocan (Vaněk, Sklenář), 38. Málek (Bosák), 50. Šťastný (Málek, Vávra), 51. Sklenář (Kocan, Vaněk), 52. Vodák (Klimecký), 59. Javora (Šťastný, Málek) - 6. Koranda, 27. Matoušek (Dufka), 42. Jurník (Matoušek) Rozhodčí: Volf - Bryčka, Novák Vyloučení: 7:7 Využití: 2:2 V oslabení: 0:0 Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1, 4:2, 5:2, 5:3, 9:3
Vrzala (Loučka) - Vávra, Sklenář, Maršálek, Málek, Drábek, Malínek, Vaněk "C", Klimecký, Řezáč, Kostiha, Hlídek, Loupal, Adámek, Šťastný, Gazda, Javora, Kocan, Bosák, Vodák, Chovanec
Kloc (29. Kyša) - Stejskal, Dufka, Kaluža, Mašek "A", Hrdlička, Konečný, Pezda, Matoušek, Tomiga "C", Štindl, Prokop, Jurník, Žilka, Koranda, Pudil, Stloukal Ondřej, Stloukal Stanislav

Komentář k zápasu

Přerov začal utkání od podlahy, když hned v úvodní minutě se proháčkoval před hostujícího brankáře přerovský Martin Gazda, ale střelou mezi betony gólmana nepřekonal. O pár vteřin později zahrozili i hosté, ale ze závaru se nedokázali prosadit. Přerov se však prosadil o minutu později. Konkrétně v čase 1:50 přihrával Matěj Málek před prázdnou bránu Davidu Šťastnému, který neměl se zakončením problém - 1:0. Uplynulo pouze 15 vteřin a Zubři skórovali podruhé. Robin Vodák přihrával z rohu kluziště opět před prázdnou bránu a na rozdíl dvou branek zvyšoval Patrik Řezáč. střelecké představení však nekončilo. Poté se madel chopili hosté a v čase 5:56 po vyhraném buly se trefil krásně do šibenice Josef Koranda a snižoval na rozdíl jediné branky. Galapředstavení však teprve začínalo. Zpoza brány přihrával Martin Javora, před bránou našel volného Matěje Málka a ten vrátil Zubrům dvougólový klid. Ve 12. minutě domácí chybovali na útočné modré čáře a do samostatného úniku se dostal prostějovský Pezda, ale Vrzala jeho nájezd kryl. O 2 minuty později rozezvučel tyč přerovské svatyně Tomiga a v 17. minutě střílel Prokop a i do třetice byl Vrzala na svém místě.

Druhá třetina začla vyloučením domácího hráče. To Zubři v poklidu uhlídali a v čase 23:35 udeřili znova. Po krásné ťuk-ťuk kombinaci se trefil z předbrankového prostoru Daniel Kocan a zvýšil vedení Přerova. Poté šel za katr pykat další Zubr a toho již hosté dokázali využít. Jaromír Matoušek si objel bránu a v čase 26:28 vrátil Jestřáby zpátky do zápasu střelou nad Vrzalův beton. Ve 33. minutě to zkoušel tvrdě od modré Drábek, ale dobrou střelou neprostřelil gólmana. To však vůbec nevadilo, protože zanedlouho, konkrétně v čase 37:46 se přes celou útočnou třetinu proháčkoval Matěj Málek a krásnou střelou bekhendem pod víko uklidnil přerovské šiky úplně. Třetinu zakončilo vyloučení kapitána Petra Vaňka.

A právě toto vyloučení, které se přenášelo do poslední třetiny využili hosté ke snížení. Třetí gól hostí zaznamenal v čase 41:01 Daniel Jurník, když dorážel střelu svého kolegy Jaromíra Matouška. Poté opět přišel na řadu drtivý tlak Přerova. Do samostatné úniku se dostal Petr Vaněk, ale střelou trefil pouze břevno hostující brány. Další branka na sebe nenechala však dlouho čekat. Psal se čas 49:41 a skvělé vidění prokázal Matěj Málek, když do druhé vlny přihrál Davidu Šťastnému a ten střelou na vyrážečku skóroval pošesté. Další góly přicházely v rychlém sledu. O necelou minutu později dorážel po krásné kombinaci Kocana a Vaňka do opuštěné klece Vojta Sklenář a zvyšoval přerovský náskok. Další nádherný moment na sebe nenechal dlouho čekat. V čase 51:54 vyhrál buly Jakub Klimecký a Robin Vodák krásnou střelou překonal gólmana hostí po osmé. Poté se hra rozdrobila na sérii vyloučení, ale úplnou tečku za zápasem udělal Přerov v čase 59:00. V tomto čase Zubři vytvořili tlak na hostující bránu a velkým důrazem dotlačil kotouč do opuštěné klece Martin Javora. Přestože se diváci dožadovali desítky, tak Zubři již další gól nepřidali, ale vadit jim to nemusí. I takto nadále zůstali na prvním místě 1. ligy juniorů.
V dalším zápase je čeká Vsetín na slavném Lapači. Zubři si i nadále budou chtít udržet skvělou bilanci a my jim u toho určitě budem držet palce.

Ohlasy trenérů

Juraj Jurík (trenér LHK Jestřábi Prostějov): Soupeř byl velice kvalitní na puku a my jsme dostali spoustu branek z předbrankového prostoru což se nám dřív nestávalo a v tom byl soupeř lepší a prostě nás předčil v tom zakončení. Ten zápas byl dejme tomu takový herně vyrovnaný a domácí byli stodvacetiprocentní v efektivitě a tím jsme za domácími zaostávali.

David Šťastný (útočník HC ZUBR Přerov): Dnešní zápas byl dobrý, jen první třetina byla špatná. Sice jsme vedli po 1. třetině, ale nebylo to ono a ve 2. třetině jsme začali bruslit a tam jsme již pak dohráli všechno. Obrana byla také dobrá a Vrzka nás podržel.