Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři opět remizovali 2:2, tentokrát ve Frýdku-Místku

Junioři opět remizovali 2:2, tentokrát ve Frýdku-Místku
F r ý d e k – M í s t e k – Tým přerovských juniorů také ve druhém ligovém zápase získal jeden bod za remízu 2:2. Utkání ve Frýdku-Místku se dlouhou dobu pro Zubry nevyvíjelo dobře, ale v závěru naopak byli velmi blízko vítězství, o které je připravil neuznaný gól. V prvních dvou periodách však Přerov za svým soupeřem hodně zaostával, zejména v kombinacích a ve střelbě. Díky tomu byl nucen dotahovat dvoubrankové manko. Ve třetí třetině se už ale hra Zubrů zlepšila a domácí tým doplatil na velkou nedisciplinovanost, která byla dvakrát potrestána. Dvě minuty před koncem Přerov mohl dokonce otočit skóre z 2:0 na 2:3, ale nejdříve uznaný gól ze závaru před brankou byl po poradě sudích odvolán.
2.kolo, neděle 18.9.2011
HC Frýdek-Místek - HC ZUBR Přerov
HC Frýdek-Místek - HC ZUBR Přerov
2:2
(2:0, 0:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 7. Mach (Bartek, Kocurek), 11. Mičulka (z trestného střílení) - 47. Tomeček (Kebza), 55. Vaněk (Malínek, Gazda). Rozhodčí: Šutara - Gančarčík, Patrman. Vyloučení: 8:7, navíc Fiala (Frýdek-Místek) 10 minut osobní trest, Vydržel (Frýdek-Místek) 10 minut osobní trest, Kocurek (Frýdek-Místek) trest ve hře. Využití: 0:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 84. Střely na branku: 32:24. Průběh utkání: 2:0, 0:2.
Vydržel - Dohnal, Blahuta, Golasovský, Kocurek, Hamhalter, Veselský, Beinstein, Alina, Mach, Bartek, Dubčák, Fiala, Mičulka, Herman, Vacula, Majola, Ručka
Vrzala - Sklenář, Hlídek, Bosák, Tomeček, Mašíček, Vávra, Běhal, Adámek - Vaněk, Kocan, Loupal - Kebza, Javora, Šťastný - Chovanec, Gazda, Malínek - Vodák, Řezáč, Klimecký

Komentář k zápasu

První tři minuty přinesly spíše vyrovnanou hru, ovšem v dalším průběhu úvodního dějství už začal domácí tým hodně kousat a brankář Vrzala se několikrát pořádně zapotil. Dvě šance soupeře sice pokryl, ale v 7. minutě nedokázal reagovat na střelu Macha nad lapačku a Frýdek-Místek vedl. Poměrně rychlou odpověď mohla přinést akce Javory, jenže jeho střela přes obránce šla vedle.

V polovině 11. minuty Zubři zaváhali na útočné modré a nastartovaného Mičulku musel Adámek zastavit jen za cenu trestného střílení. Domácí útočník s penaltou naložil skvěle, Vrzalu si rozhýbal a nekompromisně poslal kotouč do horní části klece. První perioda nakonec mohla pro Přerov být o něco veselejší, to by ale útočná souhra Vaňka s Kocanem musela skončit gólem a ne v mrštné lapačce domácího brankáře Vydržela.

Trápení přerovských Zubrů poté pokračovalo i ve druhé třetině a Vrzala musel být stále v mnohem větší pohotovosti, než na protější straně Vydržel. K velké aktivitě domácím hodně přispěla i přesilová hra, ale v ní Mach ani Fiala z dobrých šancí neskórovali. Přerovu během první poloviny zápasu hodně scházela střelba, což se konečně alespoň trochu zlepšilo při dvojnásobné přesilovce, kterou Zubři hráli necelou minutu. Od modré dvakrát pálil Tomeček, leč nikdo z útočníků kotouč nedokázal za Vydrželova záda dorazit.

V úvodu třetí třetiny Přerov ukázal, že zbraně rozhodně složit nehodlá a výrazně zabral. K vytouženému vyrovnání jej na konci 47. minuty v přesilovce posunul Tomeček, který se na modré ostře opřel do kusu černé gumy a ten přes houštinu těl krásně zamířil do branky. Po inkasovaném gólu domácí hodně znervózněli a začali být nedisciplinovaní, což hokejistům v modrožlutých dresech nahrálo do karet.

Dobrou šanci měl sice ještě domácí Alina, ale nevyužil ji a krátce na to se hra přiostřila. V 53. minutě přišel zkrat domácího Kocurka, který velkou sprchou hanlivých výrazů napadl sudího Šutaru a okamžitě inkasoval trest ve hře. V nabídnuté pětiminutové přesilovce se Zubři díky důrazu útočníka Vaňka u brankoviště dočkali druhého gólu a rázem byli na koni.

Dvě minuty před koncem pak Přerov dokonce dostal při závaru kotouč do domácí branky potřetí, ale nejdříve uznaný gól hlavní rozhodčí po následné poradě s čárovými kolegy odvolal s odůvodněním, že kotouč nebyl dobře vidět. Přerovští junioři tak nakonec ve Frýdku-Místku remizovali 2:2, stejně jako v prvním domácím duelu s Porubou.