Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

V zápase "o nic" junioři nestačili na Třebíč

V zápase
T Ř E B Í Č - V zápase, který se dohrával už pouze z povinnosti, jeli přerovští juioři na led Třebíče. Tento zápas byl z kategorie těch, ve kterém si Přerov zkoušel sestavu na příští sezónu a junioři Třebíče se sehrávali, jelikož jim sezóna pokračuje ještě o bonbónek. Protože Třebíč soutěž vyhrála, tak jeho hráči pokračují v baráži o postup do nejvyšší soutěže. Dnešní utkání se tedy hrálo tvrdě, ale bylo vidět, že ani jednomu týmu o nic nejde a hráči si chtěli hlavně dobře zahrát. Hlavně pro hráče Přerova to byl poslední zápas. Konečný rezultát letošní sezony tedy zní: Přerov zachráněn a Třebíč bude bojovat o postup do extraligy juniorů.
44.kolo, neděle 6.3.2011
SK Horácká Slavia Třebíč - HC ZUBR Přerov
SK Horácká Slavia Třebíč - HC ZUBR Přerov
8:3
(4:1, 3:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 3. Dočekal (Belatka), 13. Krutiš, 16. Dočekal (Vyhnalík), 20. Vondráček, 31. Kastner (Kún), 35. Křenek (Kún), 36. Kesner, 44. Křenek (Paták) - 1. Maša (Pánek), 27. Vaněk (Loupal, Kocan), 50. Maša (Brada) Rozhodčí: Mech - Linhart, Toman Vyloučení: 7:7 navíc Belatka a Dočekal 2 plus 2 (oba Třebíč) - Kocan 2 plus 2 plus do konce utkání (Přerov) Využití: 1:0 V oslabení: 0:0 Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2, 8:2, 8:3
Volf (Černý) - Kún, Belatka, Kesner, Vyhnalík, Dočekal "A", Krutiš "C", Vondráček, Paták, Nahodil, Křenek "A", Kastner, Vysloužil
Ginter (20. Vrzala) - Navrátil, Dočkal "A", Schaffer, Maša, Pánek, Vaněk "C", Loupal, Maršálek, Brada, Kocan, Vávra, Bosák, Chovanec, Sklenář, Gazda

Komentář k zápasu

Uktání začal lépe Přerov, který nastoupil do zápasu nad očekávání uvolněně. Na kruhu v útočném pásmu se dostal ke kotouči Libor Maša a propálil vše co mu stálo v cestě. Navíc gólman toho přes klubko hráčů moc neviděl a Přerov se ujal vedení. Bohužel kvalita soupeře se ukazovala ihned po inkasované brance a Třebíč zatlačil Zubry do jejich třetiny. Po jednom z pasů se dostal do úniku domácí Martin Dočekal a stahovačkou do bekhendu nedal Ginterovi v bráně Přerova šanci. Po této brance Třebíč ožil ještě víc a gólman Ginter několikrát musel ukázat své umění. Ještě ve 3. minutě ujeli přerovští Pánek a Dočkal do přečíslení, ale druhý jmenovaný nepřihrál přesně. Od této chvíle však existovalo na ledě pouze jednu mužstvo. V 5. minutě si sjel s kotoučem do kruhu domácí Vondráček a střelou příklepem trefil tyčku. Ve 12. minutě se kotouč dostal nebezpečně blízko brankové čáry v přerovském brankovišti, ale opět Vondráčkovi se kotouč zapletl pod brusle, když už byl před prázdnou bránou. Ještě v té stejné minutě ujížděl sám na gólmana domácí Dočekal, ale Ginter byl opět úspěšnější. V čase 12:45 už byl i Ginter bezmocný. To zpoza brány přihrával Petr Krutiš a kotouč se nešťastně odrazil od přerovského obránce Vávry a pomalu doklouzal do sítě. A hned v čase 15:50 tečoval Martin Dočekal ránu od modré a poté si ji i sám dorazil a Třebíč vedl již o dva góly. Poté se dostal ke slovu Přerov a konkrétně Daniel Kocan, když se proháčkoval až před bránu. Vystřelil, ale těsně minul šibenici domácí brány. Poté se ke slovu dostali opět domácí. To si z rohu vyjel až před bránu Tomáš Vondráček a ulehčil uklízečkám na zimním stadioně v Třebíči práci, když vymetl všechny pavučinky v přerovské svatyni. Tímto také první část hry skončila.

Druhou část začal v bráně Přerova Jakub Vrzala. Přerov začal s aktivnější hrou a výsledek byl zřejmý. Jako první se ve 24. minutě dostal do zakončení z mezikruží přerovský Vaněk. Poté se již Přerov radoval. V čase 26:24 předvedl Přerov krásnou akci, když kotouč putoval po ose Kocan-Loupal až ke zcela volnému a před prázdnou bránou stojícímu Petru Vaňkovi, který neměl problém zasunout kotouč do prázdné brány. Nutno podotknot, že v tomto případě výborně zapracoval přerovský obránce Michal Maršálek, který vybojoval kotouč. A hned ve 31. minutě si vybruslil před bránu Zubr Loupal, ale gól z toho nebyl. Bohužel na neproměňování šancí doplatil Přerov v čase 30:18, tedy z následného protiútoku. Milan Kastner se dostal až před bránu, ale i když jeho šanci Vrzala kryl, tak jeden z doklouzávajících obránců si kotouč nešťastně srazil sám do brány. A poté v čase 34:55 si vyjel mezi kruhy domácí David Křenek a střelou nad beton nedal Vrzalovi šanci. A aby toho nebylo málo, tak uplynula necelá minuta, když si sjel před přerovskou bránu domácí Karel Kesner, stáhl si kotouč do bekhendu a vystřelil přesně do šibenice. Poté stojí za zmínku už pouze to, že na konci třetiny čistým bodyčkem narazil Daniel Kocan svého soupeře tak, až povolil spojovník plexiskla.

Třetí třetina začala bohužel opět gólem Třebíče. Přerovská obrana pozapomněla na najíždějícího Davida Křenka a ten si se svým nájezdem také poradil. Ve 46. minutě ujížděl z boku sám na gólmana Daniel Kocan, ale střelou mezi betony si na domácího gólmana nepřišel. Hra se v této chvíli trošku přiostřila a následoval pěstní souboj, ve kterém se utkali přerovský Daniel Kocan a domácí Martin Belatka. Tento souboj vyhrál na body Daniel Kocan, když držel celou dobu svého soka v klinči. Po tomto střetu se hra trošku uklidnila a za zmínku stojí už pouze přesné zakončení po hokejové akci Přerova. Do samostatného úniku se dostal Libor Maša a zkoušel to podobně jako Daniel Kocan před ním mezi betony. Jediný rozdíl byl v tom že Maša byl úspěšný. Ještě v 54. minutě se sám před bránou zjevil David Křenek, ale úspěšný nebyl. Poslední slovo patřilo Přerovu. V 55. minutě si vybruslil přerovský Schaffer před bránu, ale také byl neúspěšný.
Přerov tedy svou pouť letošní 1. ligou juniorů zakončil porážkou na ledě sůverénní Třebíče. Na další díly a pokračování juniorského hokeje si musíme počkat do další sezóny. V průběhu tohoto týdne ještě přineseme rozsáhlý rozhovor s hodnocením celé sezóny od hlavního kouče pana trenéra Josefa Málka. Do té chvíle se s vámi loučím na brzkou počtenou.

Ohlasy trenérů

Josef Málek (trenér HC Zubr Přerov): Takhle silný soupeř jako je Třebíč na to musíme být připraveni. Musí odevzdat stoprocentní výkon gólman, musí odevzdat stoprocentní výkon všichni hráči. Takhle my tady nemůžeme hrát. Tady ta partička kluků co tady teďka v Třebíči je, si ten hokej zahraje takhle s chutí kdykoliv a s kýmkoliv a to musí být člověk dobře připravenej, aby jim dokázal vzdorovat. My jsme prakticky až na jednoho hráče přijeli s kádrem na příští rok. Bohužel přišla nějaká zranění, prasklý nůž a kdo ví co všechno, vyloučení do konce utkání, my jsme dohrávali v deseti a už to nemělo tu váhu toho utkání, kterou my bychom od toho očekávali, aby jsme si vyzkoušeli nějaké hráče na příští sezonu. Ale jinak soupeři gratuluji.

Roman Mejzlík (trenér SK HS Třebíč): Já myslím, že to bylo slušné utkání. Kluci byli nemocní a zranění. V pátek nás bylo pět na treninku, takže jak jsme se tady dnes sešli na zápas, tak jsme odehráli slušné utkání se soupeřem, který se za žádného stavu nechtěl vzdát a hráči bojovali až dokonce. Takže byl to slušný výkon, my jsme spokojeni po tom co nás bylo málo, dobrý a houževnatý soupeř a dobré utkání z naší strany.