Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři se vydřenou výhrou přiblížili záchraně

Junioři se vydřenou výhrou přiblížili záchraně
P Ř E R O V - Dnešní nedělní den patřil opět fanouškům přerovského hokeje. Na zimním stadionu v Přerově se utkali družstva HC Zubr Přerov a SHK Hodonín. V dresu domácích Zubrů jsme již opět mohli vidět po delší době rekonvalescenta Libora Mašu. Přerov v této části sezony musí sbírat body nutné k záchraně. O tom jak toto utkání bude složité se Zubři mohli přesvědčit již na stadionu Hodonína, kde vyhráli o gól po boji 3:4. Zatímco Hodonín obýval před zápasem poslední příčku nebylo ho radno podcenit. Přerovu se to však málem "povedlo". O svém vítězství rozhodli Zubři až těsně před koncem.
39.kolo, neděle 6.2.2011
HC ZUBR Přerov - SHK iClinic Hodonín
HC ZUBR Přerov - SHK iClinic Hodonín
3:2
(1:0, 1:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 10. Vodák (Brada), 40. Vodák (Chovanec), 58. Loupal (Kocan, Vaněk) - 27. Pekár (Směřička), 28. Bilický (Horinka, Lenkovič) Rozhodčí: Škach - Cik, Novák Vyloučení: 7:5 Využití: 0:1 V oslabení: 0:1 Průběh zápasu: 1:0, 1:2, 3:2
Ginter (Vrzala) - Sklenář "A", Dočkal "A", Blaheta, Schaffer, Bachánek, Pánek, Vaněk "C", Klimecký, Maša, Hlídek, Loupal, Maršálek, Brada, Palička, Kocan, Vávra, Bosák, Vodák, Navrátil, Chovanec
Šurý (Jež) - Adamec, Směřička, Bilický, Horinka, Lenkovič, Běloch, Charvát, Pekár "A", Zelinka "C", Koubek, Vrba, Navrátil, Juránek

Komentář k zápasu

Začátek utkání byl hodně svižný z obou dvou stran. Zatímco Hodonín již mohl hrát uvolněně, Zubři potřebovali nutně bodovat a to nejlépe vítězně za dva body. Ihned ve 2. minutě se mezi kruhy zjevil přerovský Daniel Kocan, ale gól z toho nebyl. Hned o minutu později se do přečíslení 2 na 1 dostali domácí Pánek a Maša, ale prvně jmenovaný přihrával nepřesně vzduchem. Ještě v téže minutě se do šance dostal také Hodonín. Před bránu si vybruslil Koubek, ale gólman Ginter byl úspěšnější. V 10. minutě se do samostatného úniku dostal hostující Vrba, ale gólman Ginter dál držel akcie svého týmu nad vodou, když předvedl krásný "semafor" lapačkou. Poté opět zaúřadovali domácí. Sevřeli svého soupeře do jeho obranného pásma a po sérii přihrávek si vybruslil před bránu Petr Brada, gólman jeho střelu dokázal vytěsnit, ale z dorážky byl úspěšný Robin Vodák. V čase 9:52 se tedy Zubři ujali vedení 1:0. Po této brance se do útoku nahrnuli hostující Drtiči a ve 13. minutě to z mezikruží zkoušel nebezpečně hostující Horinka, ale opět nebyl úspěšný. Poté se hra na dlouhé vteřiny uklidnila a tak se do další šance dostal domácí Palička, když tečoval ránu Navrátila od modré čáry až v 16. minutě. Poté si domácí zahráli přesilovku 5 na 3, ale úspěšní nebyli a tímto také skončila úvodní perioda.

Druhá perioda začala malinko vlažněji a první šanci registrujeme až ve 23. minutě, když hostující Pekár míchal za bránou s pukem a poté vyjel před bránu, ale neskóroval díky bezchybnému Ginterovi. Ovšem již v čase 26:43 Hodonín srovnal krok. To po skvělé přihrávce od Směřičky se dostal do samostatného úniku hostující Vojtěch Pekár a nedal brankáři Ginterovi šanci svižnou střelou mezi betony - 1:1. Celá akce se urodila v oslabení hostujícího hráče. A aby toho nebylo málo, tak o minutu a pár vteřin později se dostal naopak v přesilovce ke kotouči na útočné modré hostující Horinka, vystřelil a jeho střelu tečoval před Ginterem Tomáš Bilický - 1:2. Přerov hrál jako opařený. Tento průběh nikdo nečekal. Také se na dlouhé minuty na ledě nic nedělo a hra se pomalým tempem ubírala k přestávce. Ještě v 37. minutě se ke střele z kruhů dostal hostující Běloch, ale šanci neproměnil. Jak dar z nebes přišla šance domácích na konci třetiny. To v čase 39:30 vyhrál vhazování v útočném pásmu Chovanec a o dvě vteřiny později se již kotouč zásluhou Robina Vodáka a teče jednoho z hostujících obránců třepotal v síti hostů - 39:32 - 2:2. Poté Zubři ožili a ještě v posledních vteřinách druhé periody se dostal k dorážce přerovský Klimecký, ale gólman hostí Šurý pokus zlikvidoval lapačkou.

Poslední perioda začala šancí Přerova. Ve 43. minutě se do přečíslení 2 na 1 dostali Maša a Palička, ale druhý jmenovaný netrefil bránu. Přerov chtěl dnešní zápas vyhrát a tak útočil i když hrál v oslabení. Příklad udal ve 45. minutě Klimecký, když se dostal do samostatného úniku, bohužel však šanci neproměnil. Poté to v 51. minutě zkoušel kapitán Zubrů Vaněk, ale střelou z mezikruží nedokázal prostřelit gólmana Hodonína. Poté se hra opět na dlouhé minuty uklidnila, většinou se však odehrávala před bránou Hodonína, ale bez vyložených šancí. Přerov byl za svou aktivitu odměněn v čase 57:01, když si přerovští Vaněk s Kocanem několikrát vyměnili kotouč a poté jej druhý jmenovaný přihrával do mlýnice před prázdnou bránu, kde byl hodně důrazný Jan Loupal a rozjásal své spoluhráče na ledě i na střídačce potřetí - 3:2. V této chvíli byl naopak Hodonín velmi opařený. Na jakýkoliv tlak bylo již však pozdě. Zubři si své vedení ohlídali a hostujícím Drtičům nepomohla ani závěrečná power-play.
Zubři si tedy připsali veledůležité dva body, které se jim určitě v konečné zúčtování budou hodit. V dalším zápase budou Zubři zajíždět na led jednoho z největších favoritů soutěže a aspiranta na postup do extraligy VHK Vsetín. Toto však s týdenní pauzou, která Zubrům pomůže odpočinout a naladit síly před závěrečnýmy koly soutěže.

Ohlasy trenérů

Josef Málek (trenér HC Zubr Přerov): Celý týden jsme se na zápas pečlivě připravovali. Nechtěli jsme Hodonín podcenit jako to udělala Poruba. Hodonín zahrál výborně a výborně jim zachytal gólman. My můžeme být za dva body rádi.

Josef Doležal (trenér SHK Hodonín): Byl to smolný zápas. Na naší straně tam byly nějaké nevyužité šance a navíc jsme si dali dva vlastní góly což se může stát pouze nám, ale takový je hokej. Jinak to bylo vyrovnané utkání, ve kterém jsme dali o gól méně a proto jsme prohráli.