Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Po zlepšeném výkonu berou Zubři všechny body

Po zlepšeném výkonu berou Zubři všechny body
P Ř E R O V - Po včerejším povedeném utkání "A" mužstva Zubrů jsme byli dnes svědky dalšího povedeného utkání a paní štěstěna zavedla na přerovský led po včerejšku opět Olejáře z Orlové. Podobně jako starší kolegové se ani junioři svého soupeře nezalekli a velmi zaslouženě a přesvědčivě vyhráli. Dnešnímu utkání nic nechybělo. Náboj, branky a dokonce ani pěstní souboj na konci zápasu. Přerovští Zubři se tímto vítězstvím dostali zpět na 6. místo v tabulce.
37.kolo, neděle 30.1.2011
HC ZUBR Přerov - HC Orlová
HC ZUBR Přerov - HC Orlová
7:2
(1:0, 4:1, 2:1)
Branky a nahrávky: 13. Loupal (Kocan), 22. Sklenář (Kocan), 37. Dočkal (Palička, Schaffer), 37. Loupal (Vaněk), 40. Chovanec, 45. Vaněk (Kocan, Sklenář), 52. Vaněk (Klimecký) - 35. Lelkeš (Majola), 48. Malík (Putniorz, Hanus). Rozhodčí: Dědek - Smilek, Matěj Vyloučení: 10:11 a Palička (Pre.) do konce - Musil, Malík (oba Orl.) 10 min, Musil (Orl.) trest ve hře. Využití: 1:0 V oslabení: 0:0 Průběh zápasu: 2:0, 2:1, 6:1, 6:2, 7:2
Okáč (Ginter) - Sklenář "A", Dočkal "A", Blaheta, Schaffer, Bachánek, Vaněk "C", Klimecký, Hlídek, Loupal, Maršálek, Brada, Palička, Kocan, Vávra, Bosák, Vodák, Navrátil, Chovanec
Žídek (Klepač) - Ovčaří, Hanus, Fábra, Bazgier, Matušinský, Musil, Mihál, Malík "C", Ondrek, Vojtek, Matějíček "A", Majola, Divoký, Putniorz, Chudoba, Kanaloš, Lelkeš

Komentář k zápasu

Zápas začal trošku vlažněji než jsme byli od domácích, kteří nastoupili ve žlutých dresech, zvyklí. První přesilová hra, která přišla již v 1. minutě, nepřinesla nic zajímavého, ale jako by to toto vše byl klid před bouří. Ve 4. minutě mohlo poprvé hřmít, když se k dorážce dostal přerovský Daniel Kocan, ale svou střelu zamířil pouze do lapačky v tu chvíli již překonaného brankáře. Hned o minutu později už Zubři zvedali ruce, když Filip Palička proháčkoval celé hřiště a dostal se až před brankáře, ale jeho střela pouze orazítkovala tyč a po brankové čáře se odkutálela mimo bránu. Poté se hra rozkouskovala díky vyloučením, kterými pan rozhodčí Dědek dnes opravdu nešetřil. Další šanci jsme tedy mohli sledovat až ve 13. minutě, kdy se mezi kruhy zjevil přerovský Petr Dočkal, ale bránu bohužel netrefil. Ještě v téže minutě, ale ujel hostující Kanaloš celé obraně Přerova a řítil se sám na gólmana. Petr Okáč však poprvé dnes výrazněji podržel svůj tým. A aby toho nebylo málo tak opět ve 13. minutě se do zakončení dostal po přihrávce Daniela Kocana Jan Loupal a v čase 12:51 u tyčky přehodil ležícího brankáře - 1:0. V 15. minutě se do největší šance za třetinu dostala také Orlová. Mezi kruhy dostal pocukrovanou přihrávku před prázdnou bránu Richard Majola, vystřelil a možná ještě v autobuse po cestě domů přemýšlel jak jeho střelu brankář Okáč zázračně z prázdné brány vyrazil betonem. O 2 minuty později se do šance dostal Zubr Ondřej Chovanec, ale bekhendem na gólmana hostí nevyzrál. A opět o 2 minuty později se k dorážce dostal Jakub Klimecký, ale ani on nebyl úspěšný. Třetinu zakončil svou šancí Daniel Kocan, který se však dostal blízko brankáři hostí a tak jej také nepřekonal.

Do druhé periody vlétli domáci hokejisté jako uragán a hned ve 22. minutě musel hostující gólman kapitulovat podruhé. To se k placatému gumovému nesmyslu dostal na útočné modré čáře Vojtěch Sklenář a v čase 21:13 kotouč nahodil na bránu. O vtěřinu později se již domácí hráči radovali a gólman hostí tahal kotouč z brány podruhé - 21:14 - 2:0. Poté se hra na dlouhé minuty roztrhala vyloučeními a tak jsme další akci mohli zaznamenat až na začátku 35. minuty. To se ke kotouči dostali hosté, předvedli ťuk - ťuk kombinaci a do prázdné brány zakončoval Dalibor Lelkeš - 34:01 - 2:1. Odpověď domácích na sebe nenechala dlouho čekat. Podobně ukázkovou a učebnicovou kombinaci předvedli i Zubři, když kotouč putoval po ose Schaffer - Palička až se dostal k úplně volnému Petru Dočkalovi, který kotouč uklidil na správné místo pod ležícím gólmanem. Přerov tedy v čase 36:16 zvyšoval vedení na 3:1. A aby si náhodou nikdo nespletl, kdo že jsou zde domácí tak ještě v téže minutě, konkrétně v čase 36:57 se dostal ke střele mezi kruhy Jan Loupal. Poprvé ještě gólmana hostí nepřekonal, protože kotouč se zadrhl v klubku těl před střelcem, ale puk se k Loupalovi znovu odrazil a tentokrát střelou na lapačku nedal gólmanovi hostí šanci. Poté se hra na pár vteřin uklidnila a další šance přišla až v 38. minutě, když se před bránou Petra Okáče zjevil kapitán hostí Tomáš Malík, ale šanci pro své barvy nevykřesal. O minutu později se ve vlastním oslabení dostal k odraženému kotouči dnes velmi aktivní Petr Dočkal, ale dostal se do velkého úhlu a brankáře hostí nepřekonal. V době, kdy už většina lidí z tribun odcházela na klobásu a na pivo se urodila pátá gólová akce Přerova. V těsné blízkosti se ke kotouči dostal Ondřej Chovanec a jen tak plácl do kotouče, který skončil přímo v horním růžku branky hostujícího gólmana. To vše 7 vteřin před koncem druhé periody. Za tuto trefu mohou být jistě vděčné uklízečky. V tomto rožku se nebudou muset zametat pavučinky. Tímto také druhá perioda skončila.

Do závěrečné třetiny hosté nastoupili nejen s odhodláním něco s výsledkem udělat, ale také s vystřídaným gólmanem. Hned ze začátku třetí třetiny se vylučovalo na straně Přerova, ale největší šanci měli paradoxně domácí. Ve 43. minutě se kotouče chopil a našlápl s ním Petr Brada, ale jeho samostatný únik pokryl hostující brankář. Všechny šance Orlové zvadly v čase 44:26. Po sérii přihrávek se kotouč dostal ke Kocanovi, který nezjištně našel zpětnou přihrávkou nekrytého Petra Vaňka a ten zamířil naprosto přesně mimo dosah muže s maskou v brance hostí. Malinkou jiskřičku se snažili hosté ještě zažehnout ve 48. minutě. V čase 47:32 dostal přihrávku zpoza branky orlovský kapitán Tomáš Malík a první střelou ještě orazítkoval břevno, ale kotouč se k němu vrátil a poté již nebyl problém zasunout kus gumy do v té chvíli odkryté brány - 6:2. Ve 49. minutě naopak mohl zpytovat svědomí útočník Zubrů Kocan, který dostal kotouč před prázdnou bránu za již překonaného brankáře, ale gólman hostí ještě stačil mávnout lapačkou zrovna v době, kdy přerovský útočník zakončoval a zkřížil kotouči cestu. V 52. minutě se do úniku dostali přerovští Klimecký a Vaněk. prvně jmenovaný našel svou přihrávkou Petra Vaňka, který střelou nad lapačku dal svému týmu jako správný kapitán konečný klid na hokejky. Poté se utkání již dohrávalo. Posledním vzrušením bylo, když v poslední minutě hostující útočník velice nešetrně srazil kolenem domácího Davida Blahetu. Ten musel být odnesen za pomocí spoluhráčů a na ledě se zatím strhla hromadná potyčka do které se zapojili na každé straně 4 hráči. Tento nepěkný konec udělal tečku za jinak pohledným utkáním.
Zubři tedy dokázalo obrat o body Orlovou a vrátili se na šestou příčku tabulky. Pokud budou takto bojovat a radovat se ze hry tak nemusejí mít strach z žádného soupeře. K této zasloužené výhře můžeme Zubrům pogratulovat.

Ohlasy trenérů

Daniel Marosz (trenér HC PLUS OIL Orlová): Dnes jsme po laxním výkonu a neproměňování šancí nemohli myslet na úspěch. Také naše herní disciplína byla špatná, když jsme si mimo jiné vykoledovali zbytečné desetiminutové tresty. Toto všechno nás stálo dnes lepší výsledek.

Petr Vaněk (kapitán HC Zubr Přerov): Určitě jsme si se zápasem poradili lépe než se zápasem v Brně. I výkon byl lepší a naše disciplína rovněž. Na naší straně panuje spokojenost nejen s výsledkem, ale také s tím, že jsme se vrátili na šestou příčku v tabulce.