Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Přes velkou snahu se Zubři vracejí z Brna s prázdnou

Přes velkou snahu se Zubři vracejí z Brna s prázdnou
B R N O - Po delší pauze způsobené rozlosováním a také odložením zápasu s ostravskou Porubou se vydali Zubři k dalšímu utkání tentokrát na led Brněnského Úvozu. Zubři si po minulém zápase na ledě Brna určitě mohli věřit. Vždyť jej vyhráli 0:3. I dnes začali velice dobře a již po necelých šesti minutách vedli 0:2. Bohužel poté polevili v koncentraci a výborně rozehrané utkání ztratili hlavně díky nezvládnutému začátku druhé třetiny. Ztráta bodů může mrzet o to víc, když Zubři dostali 5 minut před koncem příležitost trestného střílení, které ovšem nevyužili.
36.kolo, pátek 28.1.2011
HC Kometa Brno Úvoz - HC ZUBR Přerov
HC Kometa Brno Úvoz - HC ZUBR Přerov
5:4
(1:2, 3:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 15. Novák (Krytinář), 21. Novák (Křen,Zavadil), 22. Hakl (Prokeš, Beránek), 25. Novák (Zavadil), 45. Křen (Novák) - 5. Chovanec (Kocan), 6. Blaheta, 23. Sklenář (Dočkal), 52. Klimecký (Dočkal) Rozhodčí: Coufal - Šustr, Paulík Vyloučení: 8:12 Využití: 1:1 V oslabení: 0:0 Průběh zápasu: 0:2, 3:2, 3:3, 5:3, 5:4
Bartošek (Guštafík) - Pospíšil "A", Krytinář, Najt, Novoměstský, Farsa, Hemala "A", Sedláček, Růžička, Křen, Novák, Bažant "C", Bednář, Hakl, Beránek, Prokeš, Zavadil, Skácel, Lainka
Okáč (Ginter) - Sklenář, Dočkal "A", Blaheta, Schaffer, Bachánek, Vaněk "C", Klimecký, Máša, Hlídek, Loupal "A", Maršálek, Brada, Palička, Kocan, Vávra, Bosák, Vodák, Navrátil, Chovanec

Komentář k zápasu

Dnešní utkání se začalo z ostra a nutno podotknout, že více ze hry měli přerovští Zubři, kteří neponechali nic náhodě a na svého soupeře vlétli. Již ve 4. minutě měl první gól na hokejce Daniel Kocan, když se dostal do samostatného úniku ale s blafákem do forhendu nepochodil. To dokonce ve vlastním oslabení, když si odpykával trest přerovský Chovanec. Ihned po vypršení trestu se ke kotouči dostal opět Daniel Kocan a přesným pasem našel z trestné lavice vrátivšího se Ondřeje Chovance, který se opět dostal do samostatného úniku. Zkoušel to mezi betony, sice nepochodil, ale dojíždějící obránce Brna si kotouč v čase 4:28 srazil do vlastní brány - 0:1. Za necelou minutu následovalo vyloučení také na straně domácích a Zubři soupeře přikovali do vlastní obranné třetiny. Po pár dobrých střelách se kotouč odrazil do kruhu, kde na něj čekal David Blaheta a v čase 5:56 rozvlnil síť brněnské svatyně podruhé - 0:2. A Zubři v aktivitě neustávali. Hned v 7. minutě to od modré dobře zkoušel Loupal, ale jeho dobrou střelu do šibenice gólman domácích zneškodnil. Ve 13. minute se mezi kruhy dostal kotouč nejprve k přerovskému Paličkovi a poté také k jeho kolegovi Vodákovi, ale v obou případech byli žlutomodří bojovníci bráněni. Brno zahrozilo vážněji až v minutě 15. To se z boku řítil na gólmana Okáče sám Jakub Novák, ale brankář Zubrů se vytasil se skvělým semaforem. Poté následovalo buly v obranné třetině Zubrů a po skrumáži před bránou se kotouč na chvíli ocitl nehlídaný před prázdnou bránou, kde jej neměl problém uklidit za brankovou čáru domácí Jakub Novák - 1:2. To vše v čase 14:34. Po tomto gólu ožilo také Brno a hned o minutu později to z mezikruží zkoušel nebezpečně Zavadil. Brankář Okáč byl úspěšnější. Tímto také první perioda skončila.

Do druhé třetiny šli Zubři odhodlaní navýšit svůj náskok a začít ji stejným náporem jako třetinu první. Opak byl však pravdou. Neuplynula ještě ani minuta a domácí srovnali krok. Hostující obránci vydláždili dálnici pro Jakuba Nováka a ten svým zakončením nedal Okáčovi žadnou šanci. Čas 20:29 - 2:2. A aby nebylo domácích radostí náhodou málo, tak hned o minutu později, konkrétně v čase 21:52, byl na brankovišti důrazný Milan Hakl a strhl vedení na stranu Brna - 3:2. O minutu později se sám před přerovskou svatyní objevil domácí Jakub Novák, ale zatím svůj hattrick nedokonal. Navíc ihned z následného protiútoku vyrovnal v čase 22:42 po přihrávce Dočkala od mantinelu dobrou tečí Vojtěch Sklenář - 3:3. Jenže byl to pouze záblesk ze tmy, která trvala i nadále. Další gól na sebe nenechal dlouho čekat a dočkal se ho kdo jiný než Jakub Novák a dovršil tím hattrick. Brno se opět ujalo vedení 4:3 a Zubři se nemohli stále dostat ke svojí hře. Navíc byl vyloučen hostující Bachánek na 4 minuty za nedovolenou hru vysokou holí, 2 minuty před vypršením trestu ho následoval další přerovák Klimecký a Zubři se museli bránit dvojnásobnému oslabení, které však zvládli. Poté se hra rozdrobila až do konce třetiny na jednotlivá vyloučení a hra začala být velice neurovnaná. Gól jsme již však vidět nemohli.

Do poslední třetiny šli Zubři s odhodláním minimálně vyrovnat, ale hned ve 44. minutě se museli opět bránit v oslabení. Brno uzamklo Přerov v obranném pásmu a po sérii nevyužitých šancí se prosadil v čase 44:09 Josef Křen - 5:3. Přerovští obránci při tomto gólu nechali Josefa Křena zcela volného u jedné z tyčí přerovské svatyně. Poté museli již Zubři vrhnout všechny své síly do útoku. Ve 45. minutě se do zakončení dostal Petr Dočkal, ale z kruhu netrefil šibenici brněnské brány. Další nápor zastavilo vyloučení přerovského Schaffera. A o pár vteřin později ho následovali brněnský Petr Bažant a přerovský Vojtěch Sklenář za menší pěstní přestřelku. Nutno podotknout, že přerovský hráč v tomto případě nechal ruce dole a nesnažil se nijak se ani bránit a přesto usedl na lavici hanby také. Jenže Přerovu šlo stále o přiblížení se ve skóre svému soupeři. A to se povedlo v čase 51:46, když byl před domácí bránou hodně důrazný Jakub Klimecký a odražený kotouč poslal přesně mezi gólmanovy betony - 5:4. Poté si šel zchladit hlavu na lavici hanby přerovský Petr Brada, ale největší šanci měl v oslabení Daniel Kocan, který se dostal do samostatného úniku na gólmana, ale po celou cestu byl hákován a tak bylo Přerovu nabídnuto trestné střílení, které musel jet sám postižený. Daniel Kocan se rozjel, ale na nekvalitním ledu kotouč několikrát špatně odskočil a výsledkem byla jen slabá střela do betonů brankáře domácích. V 58. minutě byla Přerovu nabídnuta poslední šance jak vyrovnat. Na lavici hanby putoval domácí Hakl, ale o 20 vteřin později ho bohužel následoval stejným směrem přerovský Klimecký. Naděje definitivně zhasly v poslední minutě, když byl hodně přísně vyloučen přerovský Kocan a Přerov dohrával zápas v oslabení. Ještě se pokoušel něco s výsledkem udělat, ale nebyla mu dopřána ani poslední střela. Výsledkem tedy je prohra 5:4.
Napravit ji budou moct hokejsté již tuto neděli, kdy na vlastním ledě přivítají mužstvo z Orlové. Poslední vzájemný zápas v Orlové se Zubrům nepovedl, když prohráli vysoko 4:0, proto budou potřebovat i vaše hlasivky a vaši přítomnost k pozbuzení. Tímto jste všichni srdečně zváni.

Ohlasy trenérů

Zdeněk Balabán (trenér HC Kometa Úvoz): Dnes se nám vyloženě nepovedl jen začátek zápasu. Ovšem vůlí a nasazením jsme to zlomili a výsledek otočili. Škoda neproměněným dalších šancí. Na konci to mohlo být klidnější.

Josef Málek (trenér HC Zubr Přerov): Celý zápas jsme si pokazili 2. třetinou. Dělali jsme hloupé chyby. ze kterých vyplývaly hloupé fauly. Ve 3. třetině jsme opět zabojovali, ale výsledek jsme ani přes šance již nezvrátili.