Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři obrali o bod lídra soutěže

Junioři obrali o bod lídra soutěže
P ř e r o v - Hledali jste program na nedělní odpoledne a fandíte hokeji a obzvlášť tomu přerovskému? Dnešní obědové menu nabídlo pikantní duel a jako třešnička navrch měl být soupeř z nejzvučnějších. Na led přerovských Zubrů zavítal lídr soutěže z Třebíče. Pravdou je, že poslední měření sil na Zimním stadionu v Přerově skončilo výhrou Přerova v poměru 4:0, ale na ledě soupeře dostal Přerov výprask 8:3. Dnes nebylo k vidění tolik gólů, ale o to víc jsme viděli hokejové krásy a hlavně bojovnosti. Skóre se přelévalo ze strany na stranu a nakonec si oba soupeři rozdělili po bodu.
33.kolo, neděle 16.1.2011
HC ZUBR Přerov - SK Horácká Slavia Třebíč
HC ZUBR Přerov - SK Horácká Slavia Třebíč
2:2
(0:1, 2:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 29. Dočkal (Pánek, Maša), 32. Pánek (Vaněk, Kocan) - 6. Vysloužil (Belatka), 39. Kesner Rozhodčí: Coufal - Poláček, Dučák Vyloučení: 6:4 Využití: 0:0 V oslabení: 0:0 Průběh zápasu: 0:1, 2:1, 2:2
Vrzala (Ginter) - Sklenář "A", Dočkal "A", Schaffer, Bachánek, Pánek, Vaněk "C", Klimecký, Maša, Hlídek, Loupal, Stoklásek, Maršálek, Brada, Palička, Javora, Kocan, Vávra, Bosák, Vodák, Chovanec
Wolf - Černý, Čtveráček "A", Kotrba, Kún, Belatka, Vítek "A", Krutiš "C", Křenek, Paták, Kesner, Vysloužil, Nahodil, Kastner

Komentář k zápasu

Utkání začalo ve velkém tempu a ihned v první minutě muselo být pomoženo z ledu domácímu Kocanovi po faulu hostujícího kapitána Krutiše. Bohužel Přerov v přesilovce nic nevymyslel, také díky tomu, že hosté perfektně bránili a nekomplikovali si život a všechny kotouče okamžitě vyhazovali z obranného pásma. A tak se do šance dostal Přerov až ve 3. minutě a to, když si hráči Zubru vytvořili před bránou hostí závar. Se skórem, ale nepohnuli. Ihned ve 4. minutě se k odraženému kotouči před bránou Horácké Slavie dostal Kocan, ale z otočky bránu netrefil. Poté se hra přelila a v 5. minutě vystřelil od modré čáry hostující Čtveráček. Jeho střela mířila do šibenice, ale skvělý Vrzala úřadoval poprvé lapačkou v tomto zápase. Bohužel v čase 5:56 se před domácí svatyní vytvořila skrumáž ve které se nejlépe zorientoval hostující Radek Vysloužil a zasunul kotouč do prázdné brány - 0:1. Poté byl v 7. minutě vyloučen domácí Vávra za krosček a hostům byla nabídnuta přesilová hra. V ní nejprve zahrozili Zubři, když se do úniku 2 na 1 dostali Vaněk a Kocan. Prvně jmenovaný se pokusil o střelu, ale úspěšný nebyl. Hned o pár vteřin později se kotouč dostal do těsné blízkosti přerovské svatyně a nebezpečně poskakoval v brankovišti, až ho přerovský muž s maskou pokryl lapačkou. V minutě 11. se hosté, kteří měli v této části hry herně navrch, pokoušeli o ťuk - ťuk kombinaci. Jmenovitě to byli Křenek a Vítek, ale gólman Vrzala byl opět na místě. Do konce třetiny si hosté ještě zahráli 2 přesilovky, ale už ani jednu z nich nevyužili.

Druhá perioda začala vyloučením hostujícího hráče Belatky. V této přesilovce se Přerov dostal jen do jedné vážnější šance a to když střílel přerovský Loupal a před prázdnou bránou se k dorážce natahoval Kocan, ale chybělo mu pár centimetrů. Ve 26. minutě se do zakončení dostal hostující Paták, ale byl nedovoleně zastaven přerovským Mašou a Třebíč mohl poslat na led znovu přesilovkovou formaci. Jenže Přerov se ubránil. Poté o minutu později, konkrétně v čase 28:05, sehráli Zubři krásnou kombinaci na jejímž začátku stál Libor Maša. Ten přihrával před prázdnou bránu Petrovi Dočkalovi, který neměl problém zakončit 1:1. Poté Zubři ožili, jako kdyby je trenér Málek polil živou vodou a hned v téže minutě se do samostatného úniku dostal domácí Chovanec a byl očividně zahákován, ale píšťalka rozhodčího zůstala tentokrát němá. Ve 31. minutě projel až před bránu domácí Zubr Javora, ale bekhendem nezakončil dobře. Co se nepovedlo v 31. minutě, to se povedlo v minutě 32. Konkrétně v čase 31:07 se před bránu proháčkoval Petr Vaněk a ani na několikrát nedošťouchal kotouč za brankovou čáru, ale dobře rozdělanou práci přijel dokonat důrazný Jiří Pánek - 2:1. Poté začala hrát i Třebíč. Ve 35. minutě se zjevil sám před přerovskou svatyní kapitán hostí Krutiš, ale bránu netrefil. Ještě ve 38. minutě se do šance proháčkoval aktivní Přerovák Chovanec, ale úspěšný nebyl. Poté se Zubrři dopustili v obraně obrovské hrubky, když měli čas v klidu rozehrát, ale rozehráli přímo na modrou čáru, kde byl pouze nehlídaný hostující Karel Kesner. Ten si popojel až mezi kruhy a vystřelil. Střela byla značně nepovedená a sjela střelci z hokejky, což zmátlo gólmana Vrzalu a ten musel lovit kotouč ze sítě podruhé - 2:2. Poté byli ještě za vzájemnou strkanici vyloučeni na straně Přerova Sklenář a na straně Třebíče Krutiš. V této chvíli, kdy se hrálo 4 na 4, ujely nervy domácímu Filipu Paličkovi, oplácel sekáním a oslabil své družstvo. Zubři se museli bránit ve třech.

Do třetí periody se přenášela také přesilová hra, ze které naštěstí hosté nic nevytěžili. Již ve 44. minutě se však z ničeho nic objevil sám před gólmanem Vrzalou nehlídaný Vítek, ale domácí gólman byl opět pozorný. Další důležitý zákrok si připsal v 50. minutě, když to zkoušel Třebíčák Nahodil. V této chvíli se Přerov dostával do útoku pouze sporadicky. Jeden z úniků zaznamenal Vaněk s Kocanem, když prvně jmenovaný střílel a Kocan šikovně tečoval. Hostující brankář skvěle zasáhl. V 57. minutě se do další šance dostali hosté jmenovitě Křenek ale střelou z kruhu si na skvělého Vrzalu opět nepřišel. Poslední slovo měli v předposlední minutě Zubři. Po vyhraném buly v útočném pásmu se Přerov dostal nejen ke střele, ale i k dorážce o kterou se postaral Palička, ale kotouč skončil pouze na břevně. Jen milimetry dělily Zubry od toho aby vsítili rozhodující branku. To se jim však nepovedlo a tak se oba dnešní soupeři připisují po bodu.
Další zápas sehrají přerovští junioři již v pátek, kdy opět na svém ledě přivítají ostravskou Porubu. Bude to boj o důležité body a hráči jistě uvítají vaši podporu v hledišti, proto jste všichni na tento zápas zvaní.

Ohlasy trenérů

Roman Mejzlík (trenér SK HS Třebíč): Dnes jsme očekávali těžké utkání což se potvrdilo, protože domácí jsou velice bojovní. My jsme dnes využili pouze minimum z těch šancí co jsme měli, ale také protože gólman Přerova zachytal skvěle. Na konci jsme ještě mohli být rádi za bod, protože domácí trefili břevno.

Josef Málek (trenér HC Zubr Přerov): Věděli jsme, že Třebíč bude těžký soupeř což se také potvrdilo. I když nebyli kompletní, sehráli skvělé utkání. My jsme bodovali se štěstím, kterému šel naproti hlavně náš brankář Vrzala, který předvedl výborný výkon. Hlavně díky němu jsme si sáhli na bod a jsme za to rádi.