Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Ze Šumperka se junioři vrací s prázdnou

Ze Šumperka se junioři vrací s prázdnou
Š u m p e r k - Dnešní mrazivý den zajížděli přerovští juniorští Zubři na led Šumperských Draků. Tento zápas byl z kategorie zápasů, které řadíme do kategorie nejen důležitých, ale zároveň vyrovnaných, protože soupeř byl čtvrtý a na pátý Přerov měl náskok jediného bodu. Bohužel Zubrům opět utekla druhá třetina, kde se nechávali často vylučovat a navíc jim soupeř utekl na dvougólový rozdíl, se kterým už Zubři v podstatě nic neudělali. Konečný výsledek 4:2 pro Draky je tedy více než zaslouženým vítězstvím pro dnešního soupeře.
30.kolo, neděle 19.12.2010
DRACI PARS Šumperk - HC ZUBR Přerov
DRACI PARS Šumperk - HC ZUBR Přerov
4:2
(1:1, 2:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 15. Cink (Skoumal), 28. Cink (Skoumal), 37. Stejskal (Prokopec), 49. Drábek (Skoumal) - 10. Klimecký (Sklenář, Pánek), 59. Vaněk (Klimecký, Pánek) Rozhodčí: Dědek - Held, Trunečka Vyloučení: 9:9 Využití: 2:1 V oslabení: 0:0 Průběh utkání: 0:1, 4:1, 4:2
Kulhavý (Boška) - Holinka, Kvapil, Drtil, Galuška, Prokopec, Svoboda ("C"), Stejskal, Vejchoda, Cink, Drtil, Skoumal, Gewiese, Drábek, Řehák
Sklenář Jiří, (Vrzala) - Dočkal ("A"), Schaffer, Bachánek, Pánek, Vaněk ("C"), Klimecký, Kreisel, Hlídek, Loupal, Stoklásek, Sklenář Vojtěch, Brada, Navrátil, Javora, Kocan, Vávra, Bosák, Molnár ("A"), Chovanec

Komentář k zápasu

Všeobecně platí, že každý tým má svůj méně a více oblíbený stadion. A právě na jednom z těch méně oblíbených pro přerovské Zubry začal dnes v 10:15 na zimním stadionu v Šumperku. A opět to byl soupeř, který diktoval tempo hry. Hned ve 3. minutě chtěli přerovští obránci vyhodit kotouč z obrané třetiny, ale ten se nešťastně odrazil od hlavního rozhodčího přímo na hůl šumperského Vejchody, ale ten nebyl z mezikruží úspěšný. Hned o pár vteřin později se do přečíslení 2 na 1 dostali přerovští Vaněk s Kocanem ale prvně jmenovaný špatně nahrál, takže z šance nic nebylo. Důležitý moment přišel v 9. minutě. Na lavici hanby si šel svůj trest odpykat domácí Řehák a Zubři trestali. Na modré čáře se ke kotouči dostal Pánek a střílenou přihrávkou vybídl ke skórování Jakuba Klimeckého, kterému stačilo pouze tečovat kotouč přímo do vinklu. V čase 9:01 se tedy mohli hosté radovat poprvé. Se svou aktivitou, ale pokračovali domácí. Ve 12. minutě se ke střele dostal Drak Prokopec, ale se svou střelou trefil pouze tyčku přerovské svatyně. O 2 minuty později se prodral až před hostující bránu domácí Drtil, ale opět vyšel ze souboje vítězně přerovský muž s maskou. Zubři si však nedali říct a tak se dostal Vladimír Cink ke kotouči znovu a střelou z kruhu již překonal přerovského gólmana. To vše v čase 14:10. Poté se na ledě dlouho nic nedělo, až v 19. minutě se k dorážce dostal Přerovák Pánek, ale s kličkou před gólmanem domácích neuspěl.

Druhá perioda začala sérií vyloučení. Hned 3 přerovští postupně usedali na lavici hanby. Ani jednu z přesilovek sice domácí nevyužili, ale hned v čase 27:42, když už ležel gólman Sklenář, se ke kotouči dostal opět Vladimír Cink a strhl vedení na stranu Šumperka. Poté byl opět vyloučen domácí hráč, ale Přerov se do šance nedostal a naopak se do úniku dostal domácí Drtil, ale brankář Sklenář držel akcie svého týmu nad vodou. Ve 33. minutě krásně tečoval vystřelený kotouč domácí Vladimír Cink, ale zázračný zákrok gólmana Sklenáře zamezil v hattrickové radosti. Až ve 35. minutě se ke střele dostal agilní Pánek, ale opět mu dnes nebylo přáno. Jak se stát z hrdiny smutným se Jiří Pánek mohl přesvědčit o minutu později. Nejen, že usedl na lavici trestu, ale v této přesilovce odskočil soupeř na dvougólový rozdíl. Za bránou se kotouče chopil David Stejskal a rozjásal spoluhráče potřetí v čase 36:31. Poté ještě následovalo další vyloučení domácího hráče. V 38. minutě se prezentoval ošklivým vražením na hrazení domácí Svoboda a z ledu se zvedal jen za pomoci spoluhráčů smolař Pánek. Ovšem spoluhráči tento faul nedokázali potrestat.

Do poslední třetiny stáhl lodivod přerovských Zubrů pan Málek hru na 3 formace. A přerovské jako kdyby polil živou vodou. Najednou se hra nejen vyrovnala, ale v některých pasážích hráči Zubru svého soupeře přehráli. Hned z kraje 3. periody byl vyloučen domácí hráč, ale další trest na sebe nenechal dlouho čekat a na lavici pro hříšníky přibyl i hostující hráč. Po návratu domácího hráče využil Šumperk krátkou přesilovku. Na modré čáře natáhl ke střele Drak Petr Drábek a prostřelil vše, co mu stálo v cestě včetně brankáře Sklenáře, který měl však zakrytý výhled. Za stavu 4:1 se hra už pouze dohrávala. Pouze pár vyloučení mohlo rozehřát snad nejchladnější místo v Česku v té chvíli a to zimní stadion v Šumperku. Ještě v 57. minutě se snažil zkorigovat stav přerovský Chovanec, který se proháčkoval až před brankáře, ale v zakončení nebyl důrazný. Poté v čase 58:14 předvedl Přerov svou nejkrásnější akci v zápase. Do sóla se dostal hostující Klimecký, ale místo očekávané střely ještě přihrál před prázdnou bránu Petru Vaňkovi, který chvíli posečkal s kotoučem na holi a poté jej krásně umístil do protipohybu gólmana do šibenice. Celé utkání zakončilo ještě souběžné vyloučení přerováka Bachánka a šumperáka Skoumala za vzájemnou strkanici. Ale ani toto již nevedlo ke zkorigování výsledku.
Zubři si mohli dokázat že bez bojovnosti a kolektivního výkonu to nepůjde, ale že pokud budou táhnout za jeden provaz, mohou hrát vyrovnanou partii i s takovými týmy jako je Šumperk na jejich vlastním ledě. Teď čeká přerovské juniory zasloužený vánoční odpočinek. S přáním krásných vánoc a úspěšného nového roku se s vámi loučím také já. V příštím kalendářním roce u juniorské 1.ligy opět napočtenou.

Ohlasy trenérů

Kamil Skoumal (trenér Hokej Šumperk 2003): Dnešní utkání bylo utkáním slabší úrovně. A to od obou dvou týmů. Ani jeden z týmů nepředvedl svůj maximální výkon. Ale výhru bereme. Určitě byla zasloužená.
Josef Málek (trenér HC Zubr Přerov): Dnes jsme nepodali optimální výkon. Zase jsme hráli hrozně dlouho v oslabení a to nám ubíralo síly. A náš druhý gól už přišel moc pozdě na to, abychom s tím zápasem mohli neco udělat.