Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Díky skvělé první třetině bere Přerov všechny body!

Díky skvělé první třetině bere Přerov všechny body!
Dalším zápasem dnes pokračovala na přerovském zimním stadionu 1.hokejová liga juniorů. Na led Zubrů zavítal tým z druhého největšího města v Česku - tým z Brna. Tým s celým názvem HC Kometa Brno Úvoz vypadal před zápasem velice odhodlaně, ale ani Přerov nechtěl dát svou kůži lacino. Navíc Zubři potřebovali nutně bodovat. Odhodlání Brna, ale záhy v 1.třetině Zubři rozsápali ve svých drápech a poté si vedení v klidu hlídali. Celé utkání pak dotáhli k zasloužené výhře v poměru 5:2
25.kolo, pátek 3.12.2010
HC ZUBR Přerov - HC Kometa Brno Úvoz
HC ZUBR Přerov - HC Kometa Brno Úvoz
5:2
(4:1, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Kocan (Vaněk), 11. Blaheta (Maša), 11. Prášek (Dočkal), 13. Vaněk (Javora), 37. Brada (Javora, Bosák) - 13. Bažant, 45. Růžička (Březa, Novák) Rozhodčí: Klimecký - Dohnal, Dučák Vyloučení: 3:3 Využití: 1:0 V oslabení: 0:0 Průběh utkání: 4:0, 4:1, 5:1, 5:2
Vrzala (Ginter) - Navrátil, Dočkal ("A"), Blaheta, Schaffer, Bachánek, Pánek, Vaněk ("C"), Klimecký, Maša, Prášek, Hlídek, Loupal, Brada, Hradil, Javora, Kocan, Vávra, Bosák, Vodák, Molnár ("A")
Guštafík - Bartošek, Lysoň ("C"), Krytinář, Hemala ("A"), Sedláček Stanislav, Novoměstský, Najt, Březa, Sedláček Tomáš, Novák Skácel, Bažant, Beránek, Zavadil, Hakl, Lainka, Růžička

Komentář k zápasu

Přerovští Zubři nastoupili do utkání odhodlaní napravit poslední výsledky a opět začali zápas velice aktivně. Po úvodním tlaku se Zubři radovali hned v čase 1:03. To se natřikrát prosadil domácí produktivní hráč Kocan, když využil přihrávku kapitána Vaňka. Žlutomodří ovšem v tlaku narozdíl od jiných domácích zápasů neustali a hned ve 3.minutě orazítkoval Dočkal z mezikruží tyč. Hned o minutu později to zkoušel z kruhu domácí Javora, ale rovněž nebyl úspěšný. Do této doby se hosté pouze bránili a útočili sporadicky. Například v 5.minutě vystřelil hostující Krytinář, ale ani netrefil střelou od modré bránu. V minutě 7. to zkoušel domácí Vodák, ale doplatil na to, že chtěl společně s Javorou dotáhnout ťuk-ťuk kombinaci až do prázdné brány a kotouč mu sjel z hole. Za Brno to zkoušel o pár vteřin později Růžička, ale střela z bekhendu neměla potřebnou razanci. V 9.minutě jsme se dočkali i prvního vyloučení a to na straně hostů. Hlavu si šel zchladit hostující Zavadil a domácím hráčům MEO se podařilo během přesilovky vstřelit gól. V čase 10:09 si dobře najel mezi kruhy domácí Blaheta a střelou od tyče upravil na 2:0. Tento úsek hry patřil jasně domácím borcům a o pár vteřin později, konkrétně v čase 11:00 se z dorážky přesně do "vinklu" trefil z dorážky domácí odchovanec Prášek. A to ještě nebyl všem radostem konec. V čase 12:07 zvyšoval opět z dorážky už na 4:0 domácí kapitán Vaněk a s hosty to vypadalo velice zle. Poté Přerov ubral nohu z plynu a hosté toho využili okamžitě. Psal se čas 12:25, hostující Bažant využil zmatků v přerovské obraně a snížil podél ležícího gólmana Vrzaly na 4:1. Poté jsme zaregistrovali vyloučení také na straně Přerova. V 15.minutě si šel odpočinout Vávra, ale jedinou šanci měl v oslabení dnes velmi aktivní Vaněk, ale svůj únik proti gólmanovi hostí nezakončil gólovou tečkou. Zbytek třetiny se dohrával bez šancí a tak se obecenstvo mohlo těšit na další průběh a další góly.

Druhá třetina začala z obou stran velmi vlažně a tak první zápis do statistik zaznamenali domácí až ve 25.minutě a to, když byl vyloučen Vaněk. Aby toho nebylo málo tak za ním o pár vteřin později přisedl jeho kolega a kamarád Molnár. Ve dvojnásobné přesilovce se do hry dostali také hosté a největší šanci zaznamenali ve 26.minutě, když domácí obraně unikl hostující rychlík Skácel, ale Vrzala byl opět úspěšnější. Poté se již žlutomodří ubránili i když je soupeř zmáčkl před vlastní bránu. Po skončení oslabení se Přerov začal opět dostávat do útoku a ve 29.minutě dostal před bránu krásnou nahrávku domácí Pánek, ale tváří v tvář brankáři hostí neuspěl. Stejná situace se opakovala i o minutu později a to dokonce ve stejném složení - zakončující Pánek, úspěšnější brankář hostí Guštafík. A Přerov neustával ve své nátlakové hře. Ve 31.minutě objel bránu hostí domácí Prášek a dorážku obstaral Klimecký, ale ani jeden nebyl úspěšný. Ve 33.minutě jsme byli svědky krásné hokejové akce. Nahrával přerovský Maša - zakončoval přerovský Blaheta, ale pouze střelou nad bránu. Aktivní hra Přerova přinesla další přesilovou hru. Ve 34.minutě putoval za "katr" hostující Najt, ale nejenže Přerov přesilovku nevyužil, ale dokonce si nevytvořil ani žádný tlak. Co se nepovedlo v přesilovce povedlo se při rovnovážném počtu hráčů na ledě. V čase 36:59 se dostal Přerov do přečíslení 2 na 1 a domácí Brada se místo přihrávky rozhodl pro střelu a trefil naprosto přesně na vyrážečku - 5:1. Poté se třetina už opět pouze dohrávala. Přerov vedl po 2 třetinách pohodlně 5:1.

Poslední třetina začala velmi vlažně z obou dvou stran. První ohrožení zaznamenal Přerov ve 42.minutě. Střelou po ledě se prezentoval domácí Maša, ale úspěšný nebyl. Menší šok přišel v čase 44:01, když se ke kotouči dostal náhodně hostující Růžička a střelou z kruhu prostřelil domácího muže s maskou Vrzalu střelou zápěstím. Ve 46.minutě zaznamenal poslední zápis do trestných statistik hostující Hakl a Přerov se prezentoval dobrou šancí, když se ve 48 minutě dostal nejen ke střele, ale i k dorážce domácí Klimecký, ale úspěšný nebyl. Poté se hra na dlouhé minuty uklidnila a dalším vzrušením bylo až v 55.minutě krásné uvolnění domácího Kocana přes obránce, ale střelu pouze otřel o rameno brankáře. Hned v 56.minutě se dostali do zakončení i hosté a to sice když střílel z mezikruží Skácel. Svou střelu mu domácí obránci dovolili také dorazit, ale brankář Vrzala byl opět bezchybný. V 57.minutě se dostal do nájezdu Pánek, ale dnes mu prostě nebylo přáno. A o pár vteřin později se situace opakovala znovu a opět se stejným hráčským obsazením až na to, že Pánek střílel z mezikruží. Ještě v 59.minutě to zkoušel hostující Tomáš Sedláček, který si sjel pro krásnou přihrávku před bránu, ale Vrzala už černou pryž za svá záda nepustil. Po této šanci už žádná jiná nenásledovala a tak se přerovští junioři mohli po delší době opět ponořit do víru oslav, když se po výhře 5:2 dostali snad na vítěznou vlnu. Zda je tato vlna skutečná se dozvíme již tuto neděli, kdy junioři zajíždí na led Orlové.

Ohlasy trenérů

Petr Vaněk (kapitán HC Zubr Přerov): Povedl se nám vstup do utkání a v celé 1.třetině jsme soupeře k ničemu nepustili. Navíc vybudovaný náskok nám po celý zápas pohodlně postačil, i když jsme po čtvrté brance polevili. Mám velkou radost z toho, že se nám povedlo protrhnout šňůru zápasů bez výhry.

Vítězslav Hájek (trenér HC Kometa Brno - Úvoz): Utkání jsme si prohráli vlastními chybami v 1.třetině, kdy jsme povolili soupeři odskočit až na náskok čtyř gólů. Navíc naše nemohoucnost proměnit šance byla dnes velká.