Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Přerovským juniorům se nepodařilo vyhrát ani dotřetice

Přerovským juniorům se nepodařilo vyhrát ani dotřetice
O s t r a v a - Dnešní den v juniorské 1.lize psal již své 23.pokračování a mladé Zubry poslal na led hratelné Poruby do Ostravy. Tento zápas měl být z těch ve kterých se naši borci odpíchnou k lepším výsledkům, kterých se v posledních kolech bohužel nedostávalo. Ovšem, že bez vůle po vítězství, bojovnosti, plnění taktických rad a trošky štěstíčka to nepůjde, se naši borci přesvědčili i dnes a podlehli nadšeně bojujícímu soupeři v poměru 5:2.
23.kolo, pátek 26.11.2010
HC RT TORAX Poruba - HC ZUBR Přerov
HC RT TORAX Poruba - HC ZUBR Přerov
5:2
(1:0, 4:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 5. Kameníček (Jelen), 22. Chaloupka (Vidlák), 24. Chaloupka (Blažej, Vidlák), 24. Zuber (Jelen), 36. Chaloupka (Vidlák) - 27. Maša (Pánek), 36. Kocan (Loupal) Rozhodčí: Šeděnka - Marul, Měkýš Vyloučení: 4:6 Využití: 2:1 V oslabení: 0:1 Diváci: 90 Průběh utkání: 4:0, 4:2, 5:2
Hanuska (Čížek) - Mládenka ("C"), Lužný, Ferenc, Dusík, Dominec, Koziol, Motyka ("A"), Barčák, Vidlák, Blažej, Kameníček, Zuber, Kofroň, Kurovský, Bystroň ("A"), Jelen, Jasiok, Chaloupka
Vrazala (Mánek) - Pánek, Maša, Maršálek, Blaheta, Dočkal ("A"), Navrátil, BAchánek, Kocan, Molnár ("A"), Vaněk ("C"), Javora, Klimecký, Chovanec, Bosák, Vávra, Loupal, Vodák, Hradil, Schaffer, Hlídek

Komentář k zápasu

Utkání začalo pro žlutomodré Zubry ovšem více než slibně, když už ve 2.minutě zkoušel štěstí hráč Přerova Kocan, ale z prostoru před bránou se mu nepodařilo překonat domácího gólmana. A chvíli na to v 2.minutě byla Zubrům nabídnuta další velká šance v podobě přesilové hry, ale právě tato přesilovka znamenala na dlouhé minuty konec tlaku Zubrů. V přesilovce si nevytvořili ani tlak a soupeř, domácí Poruba, začala vystrkovat růžky. Poprvé trkla v minutě páté a hned velice bolestivě. To zůstali před bránou Přerova volní 2 hráči a po ťuk-ťuk akci zasouval do prázdné brány domácí hráč Kameníček 1:0. V této chvíli byl na tahu hostující celek z Přerova. A málem se to povedlo, když hned o 2 minuty později ujel domácí obraně Javora a řítil se sám na domácího brankáře - nedal. Ještě v téže minutě zahrozili i domácí, když byl sám před bránou velmi aktivní Kameníček. Gólman Vrzala však držel akcie Přerova nad vodou. Poté se kormidla šancí chopil opět Přerov a to sice aktivním Mašou, který ve 13.minutě ujel opět domácí obraně a jel sám na gólmana přes celé hřiště, ale ani gólman Poruby se nenechal zahanbit a střelu pokryl. Hned poté byl ve 14.minutě vyloučen přerovský obránce Bachánek. Poruba si v přesilovce nevytvořila pořádnou šanci a tak se kormidla chopil Přerov a ve vlastním oslabení to dobře zkoušel z mezikruží Maša, ale brankáře nepřekonal. Poté ještě na konci třetiny dobře vystřelil od modré přes obránce přerovský hráč Hlídek a k údivu všech zvonila v tomto zápasu poprvé tyč.

Do 2 třetiny šli přerovští s jasným cílem srovnat stav, ale co se stalo v následujících minutách, nedovedl nikdo vysvětlit. Hned v čase 21:13 se trefil domácí Chaloupka 2:0. Hned za půl minuty byl vyloučen hostující hráč Klimecký a soupeř trestal potřetí. V čase 23:13 využil přesilovou hru domácí Chaloupka 3:0. Přerov byl v šoku, ale všemu ještě z daleka nebyl konec. V čase 23:41 skóroval domácí Zuber, když ujel celé obraně Zubrů - 4:0. Skvělou pětiminutovku domácích zastavil až rozhodčí a to, když se odhodlal vylučovat právě na domácí straně. Z hráčů Přerova jako by spadl veškerý tlak, začali hrát konečně také dopředu a vyplatilo se. I Přerov využil svou přesilovou hru a sice, když v čase 26:15 byl před bránou pozorný Maša a vrátil černou gumu do opuštěné klece - 4:1. Poté se opět vrátila paní smůla na žlutomodrou stranu. Ve 27.minutě se zranil brankář Vrzala, zaskočit musel náhradní gólman Přerova Mánek a hned první akce domácích byla z kategorie velmi nebezpečných. Gólman Mánek, ale dokázal zlikvidovat jak střelu po přečíslení 2 na 1, tak i následnou dorážku. Poté byl vyloučen hostující hráč Maršálek a Zubři byli nuceni se bránit v početní nevýhodě. Ovšem po jednom z vhazování v obranném pásmu Poruby se k puku dostal v čase 35:04 hostující Loupal a naservíroval kotouč v poslední době velmi produktivnímu Kocanovi, který si už věděl rady a ve vlastním oslabení překonal brankáře domácích krásnou tečí - 4:2. Zápas nabíral na obrátkách a vypadalo to, že Přerov přidá další branky a snad, že dokonce vyrovná. Šok přišel ovšem hned o pár vteřin později. Ještě v téže přesilovce se v čase 35:23 po krásné kombinaci trefil domácí Chaloupka, který tak zkompletoval svůj hattrick - 5:2. Poté se hra uklidnila a další šanci zaznamenali až hráči Poruby a to když v 36.minutě musel zasahovat střídající brankář Mánek na brankové čáře.

Poslední třetinu začala aktivně opět Poruba a to hned ve 42.minutě,kdy se ocitl domácí hráč Blažej před gólmanem Přerova Mánkem, ale gól nedal. Poté se 3.třetina už spíše dohrávala a k vidění byly i hezké zákroky brankářů na obou stranách. Snad nejhezčí zákrok zápasu vytáhl přerovský Mánek, když v 51.minutě chytl tvrdou střelu domácího Kameníčka do lapačky. Přerovu se nedařila kombinace a Poruba měla nahráno. Ještě v 57.min. se zaskvěl skvělým zákrokem opět Mánek, když už v pozici v leže vychytal zvednutým betonem domácího Zubera. V této části hry se diváci již gólu nedočkali a utkání tedy skončilo zaslouženou výhrou domácí Poruby v poměru 5:2.

Po zápase se nám podařilo zastihnout hostujícího hráče Petra Dočkala, který nám prozradil v čem to bylo, že se dnes nepodařilo vyhrát: "1.třetina byla z obou stran vyrovnaná a oba týmy se snažily útočit. Soupeři se podařilo vsítit branku což se nám bohužel nepovedlo. Všechno rozhodla pětiminutovka ve 2.třetině, kdy jsme dostali 3 góly a soupeř tím rozhodl zápas, který musel dochytat dorostenec Mánek a nutno podotknout, že podal spolehlivý výkon.

Ohlasy trenérů

Jan Vavrečka (trenér HC RT Torax Poruba): Dnes nám utkání vyšlo po všech stránkách. Utkání jsme vyhráli hlavně díky naší skvělé, koncetrované a nátlakové hře, kterou jsme se snažili praktikovat po celý zápas. Utkání jsme vyhráli zaslouženě.
Josef Málek (trenér HC Zubr Přerov): Soupeři jsme velice pomohli druhou třetinou. Respektive prvními pěti minutami ve druhé třetině. Naše nekoncentrovanost, lehkovážnost a z části také zranění brankáře Vrzaly způsobily, že jsme soupeři nabídli luxusní náskok, na který jsme již nedokázali reagovat.