Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Vyrovnané utkání rozhodly chyby domácích v závěru

Vyrovnané utkání rozhodly chyby domácích v závěru
P ř e r o v - Dnešní den byl ve znamení mistrovského zápasu juniorů, který proti sobě sehrála mužstva Přerova a Uherského Hradiště. Jednalo se o utkání 21.kola a oba dva týmy potřebovaly body jako sůl. Domácí tým začal velice dobře tlakem, který se ovšem postupně vytrácel a hlavně díky špatně zvládnuté poslední třetině si všechny body dnes odvážejí hosté z Uherského Hradiště.
21.kolo, pátek 19.11.2010
HC ZUBR Přerov - HC Uherské Hradiště
HC ZUBR Přerov - HC Uherské Hradiště
5:7
(1:1, 2:2, 2:4)
Branky a nahrávky: 1. Pánek (Vaněk), 29. Kocan (Vaněk), 35. Brada (Vodák), 48. Bachánek (Stoklásek), 57. Pánek (Bachánek) - 5. Doležálek, 25. Krucký (Němec), 30. Němec (Hrabec), 45. Krucký, 51. Fridrich (Červenka), 58. Hrabec (Červenka), 60. Fridrich. Rozhodčí: Volf - Novotná, Dohnal. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4, 4:4, 4:5, 5:5, 5:7
Vrzala, (Mánek) - Navrátil, Dočkal ("A"), Schaffer, Bachánek, Pánek, Vaněk ("C"), Klimecký, Maša, Hlídek, Loupal, Stoklásek, Maršálek, Brada, Hradil, Kocan, Vávra, Bosák, Vodák, Molnár ("A"), Chovanec
Hubáček - Machálek, Měšťánek, Vašík, Červenka, Hrabec ("C"), Fridrich, Doležálek, Šudoma, Trnavský, Krucký, Koutník, Bříštěla, Ohnoutek, Kočí, Šimon, Maňásek, Dvořák, Němec ("A")

Komentář k zápasu

Přerovští borci začali dnešní zápas ve velkém stylu, když po první zahřívací šanci, která skončila na tyči, se hned v první minutě radovali. A to když se v čase 0:40 po asistenci Petra Vaňka trefil bekhendovou střelou mezi brankářovy betony Jiří Pánek - 1:0. A tlak domácích neustal ani po této brance. Po objetí brány zakončoval u tyče ve 3.minutě Jakub Klimecký. Co se nepodařilo domácím na jedné straně, povedlo se hostům na straně druhé. To se v čase 4:24 trefil střelou do šibenice hráč hostí David Doležálek - 1:1. Přerovský tlak ovšem nepolevil ani poté. V 7.minutě se dostal do samostatného úniku Libor Maša. Brankáře ovšem prostřelit nedokázal. Až poté se dostalo do hry i Uherské Hradiště. To se dostal ke střele z kruhu Martin Koutník a tak další zápis přerovských do statistik se stal až v podobě vyloučení. Za podražení si šel odpočinout Václav Schaffer. Domácí však hostům v přesilové hře nic nedovolili. Přerovu ale hra v pěti moc dlouho nevydržela. Hned v 16.minutě si šel odpočinout za napadení další hráč Přerova Robert Vodák. Ani tuto přesilovou hru se hostům nepodařilo zužitkovat. Posledním momentem v této chvíli již klidné hry se tak stala šance hostí ve 20 minutě. Vrzala dokázal skvěle zakročit na brankové čáře.

Druhá třetina začala nečekaně útočným snažením Uherského Hradiště. Hned v 1.minutě to zkoušel hostující Hrabec střelou z otočky a o 2.minuty později se snažil za hosty překonat domácího brankáře hráč Uherského Hradiště Měšťánek. Ani on neuspěl. A protože si hráči Přerova nedali říct, přišel trest v podobě gólu. Hostům se v čase 24:03 podařilo otočit skóre zásluhou Lukáše Kruckého na 1:2. Přerovští měli ihned po inkasovaném gólu možnost rychlé odpovědi, protože jim byla nabídnuta přesilová hra za nedovolané bránění, která byla znásobena dalším vyloučením hostujícího hráče za zdržování hry. Domácím se ale přesilovka vůbec nepovedla. Paradoxně se Přerov dostal do šance až 28.minutě, když to dobře z otočky zkoušel domácí Hradil. Co se nepovedlo v minutě 28., povedlo se v minutě 29. Konkrétně v čase 28:19 si před bránou důrazně počínal Daniel Kocan a vyrovnal na 2:2. Z vyrovnání se však domáci radovali pouze 75 vteřin. V čase 29:34 strhl vedení na stranu hostů Tomáš Němec, když po hezké kombinaci střílel už do odkryté brány - 2:3. Přerov hrál chvíli jako opařený. Jedinou šancí na další dobu byla střela Petra Hradila z otočky. Po této šanci začal Přerov opět hrát do útoku, zpřesnil hru a odměnou mu byl vyrovnávací gól. V čase 34:07 se trefil hráč Přerova Petr Brada, když zužitkoval nádhernou přihrávku Robina Vodáka - 3:3. Domácí borci zatlačili hosty do defenzivy a důsledkem bylo vyloučení hráče hostí Daniela Trnavského za vysokou hůl. V přesilovce se ovšem Přerov opět zbrzdil a nevytvořil si žádnou šanci. Navíc druhou třetinu končil početně oslaben, když si šel v poslední minutě odpočinout za vysokou hůl domácí hráč Petr Vaněk.

Toto vyloučení se přenášelo do třetiny poslední. Přerovu se podařilo oslabení ubránit, ale ihned po skončení trestu byl vyloučen další domácí hráč Václav Schaffer za zdržování hry. Také toto oslabení Přerov ubránil, ale soupeř se prosadil minutu po skončení trestu. V čase 44:49 trefil domácího brankáře puk do masky, ten zůstal chvilku dezorientovaný a toho využil hráč hostí Lukáš Krucký - 3:4. Přerov opět musel vrhnout všechny síly do útoku a pokusit se o vyrovnání. Měl k tomu skvělou příležitost hned o 8 vteřin později. To putoval na trestnou lavici hráč hostí Tomáš Němec. Jedinou šancí v této přesilovce zůstal ovšem pouze samostatný únik hostujícího hráče, který však gólem neskončil. Už ve 48.minutě přišla další domácí šance a další hostující vyloučení. Toto se již podařilo využít. Krásnou střelou od modré čáry, která se ještě odrazila od břevna se prezentoval v čase 47:49 Robert Bachánek - 4:4. Ani tentokrát se domácím Zubrům nepodařilo udržet výsledek delší dobu. Za necelé 3 minuty, konkrétně v čase 50:30, si vyjel před bránu hostující hráč Dalibor Fridrich a krásnou střelou do šibenice strhl vedení opět na stranu hostí - 4:5. Po tomto gólu se Zubři vrhli znovu do útoku se vší vervou. V 56.minutě střílel z těsné blízkosti domácí Jiří Pánek a hned o minutu později se domácí již radovali. To v čase 56:24 skóroval krásnou střelou příklepem z kruhu velice agilní domácí hráč Jiří Pánek - 5:5. Přerov se nadechoval v této části hry k závěrečnému náporu, ale 2 a půl minuty před závěrečnou sirénou přišla studená sprcha v podobě šestého a vítězného gólu hostí. V čase 57:31 vyslal na domácího brankáře lehoučkou střelu hostující kapitán Vojtěch Hrabec a brankář Vrzala si nešťastně srazil černou gumu do vlastní brány - 5:6. Poté již Přerov vsadil vše na ofenzivu, ale do šancí se nedostával. V důsledku přerovského tlaku zůstávala v obraně Přerova okýnka. Jedno z nich málem využili hostující hráči, když sice skórovali, ale branka nebyla uznána pro postavení útočícího hráče v brankovišti. Co se nestalo minutu před koncem, stalo se 8 vteřin před koncem zápasu. V této chvíli hrál Přerov již bez brankáře. Snaha o vyrovnání byla enormní, ale v čase 59:52 se do prázdné brány trefil hráč Uherského Hradiště Dalibor Fridrich a pečetil tím výhru hostí na 5:7.

Po zápase bylo na domácích hráčích vidět obrovské zklamání. Nejlépe ho vystihl domácí útočník Petr Hradil, který se vrátil po rekonvalescenci: "Na dnešní zápas jsem se velice těšil. Připraveni jsme byli dobře, ale nepodařilo se nám zakládat útoky tak jak bychom potřebovali. Největším problémem bylo, že jsme nedokázali udržet delší dobu přijatelný výsledek nebo strhnout v průběhu zápasu vedení na svou stranu. Na konci se již k hostům přiklonilo i to pověstné štěstíčko".

Ohlasy trenérů

Josef Málek (Trenér HC Zubr Přerov): Dnešní zápas se nedal vyhrát, protože naše neschopnost udržet se na dobrém výsledku byla dnes nepřekonatelná. Soupeř za celou dobu tahal za delší konec.

Václav Pěrka - (Vedoucí HC Uherské Hradiště): Dnešní utkání bylo po většinu času vyrovnané, i když si myslím, že jsme byli trošičku lepší. Utkání rozhodly chyby domácích a proto dnes bereme všechny body.