Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři získali cenný skalp Vsetína, na Lapači vyhráli 4:3

Junioři získali cenný skalp Vsetína, na Lapači vyhráli 4:3
V s e t í n – Reprezentační pauza už je minulostí a tak se mládežnické soutěže opět hlásí o slovo. Přerovští junioři měli dnes odpoledne na programu utkání 18. kola ve Vsetíně a z ledu lídra tabulky se jim podařilo přivézt velmi cennou výhru. Na začátku zápasu to však se Zubry vypadalo hodně zle, když už ve třetí minutě Valaši vedli 2:0, ale ještě do konce první třetiny se Přerovu podařil perfektní obrat. Jednogólové vedení si potom Zubři hodně dlouho drželi a v době, kdy měli domácí několik možností vyrovnat, přidali čtvrtou trefu. Závěr zápasu si ale naši junioři sami zdramatizovali sérií faulů a jednu z přesilovek VHK využil. Vyrovnání už se ale první tým tabulky nedočkal a tak junioři HC ZUBR Přerov vítězstvím na Lapači 4:3 oplatili soupeři zářijovou domácí porážku.
18.kolo, úterý 16.11.2010
VHK ROBE Vsetín - HC ZUBR Přerov
VHK ROBE Vsetín - HC ZUBR Přerov
3:4
(2:3, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 1. Kubo (Martyčák T.), 3. Pokus (Gromus, Surý), 53. Gromus (Zbranek, Tyralík) - 10. Vodák (Chovanec), 15. Kocan (Vaněk, Schaffer), 17. Vaněk (Hradil, Prášek), 45. Dočkal (Schaffer). Rozhodčí: Langer - Novák, Škrobák. Vyloučení: 8:9, navíc Lechner (Vsetín) 10 minut osobní trest - Blaheta (Přerov) 5 minut + do konce utkání, Vrzala (Přerov) 10 minut osobní trest. Využití: 1:2. V oslabení: 0:1. Diváci: . Průběh utkání: 2:0, 2:4, 3:4.
Šenk - Ondra, Surý, Boháčik, Kubo, Zbranek, Stupka, Skyba, Vítek, Pokus, Gromus, Tyralík, Urban, Žabčík, Lechner, T. Martyčák, Valigura, Lukeš, Motloch, Kozák
Vrzala - Dočkal, Blaheta, Schaffer, Bachánek, Pánek, Vaněk, Klimecký, Maša, Prášek, Hlídek, Loupal, Maršálek, Brada, Hradil, Kocan, Vávra, Bosák, Vodák, Chovanec

Komentář k zápasu

Úvod utkání se nesl ve znamení gólové přestřelky zelenožlutých. Již ve 41. vteřině donutil Martin Kubo hostujícího golmana Vrzala ke kapitulaci. Za minutu a půl poté se z naprosto stejné pozice na levém křídle trefil Mário Pokus a psychicky posílený Vsetín měl rázem co bránit. Přerov se do první vážnější šance dostal až v 5. minutě díky Danielu Kocanovi, jenže jeho pokus do levého horního rohu postrádal přesnost. Hosté se snažili o vyrovnání, střela od modré z hole Bochánka ještě brankou neskončila, ovšem v čase 9:16 se již Robin Vodák nemýlil a snížil v přesilové hře Zubrů na rozdíl jediné branky.

Vsetínští zahrozili ve 13. minutě Kozákem od modré, ovšem Vrzal zasáhl pohotově svými betony. O tři minuty později se Přerov dočkal vyrovnání. Daniel Kocián vystřelil z pravého křídla zápěstím do pravé tyče Šenkovy branky, odkud se kotouč odrazil za brankovou čáru. Vyrovnáno 2:2. V čase 16:17 Zubr Přerov otočil vývoj utkání díky své třetí brance v oslabení. Byl to Petr Vaněk, jenž rozjel své sólo a backhendovým blafákem nedal Šenkovi sebemenší šanci. 2:3 pro Přerov. Tento stav se nezměnil ani po šanci Tyralíka a tak se šlo do kabin.

Ve druhém dějství byla ze začátku k vidění řada nepřesností na vsetínské straně a dobře postavená obrana hráčů v modrém dresu. David Tyralík se ve 24. minutě dostal na útočný výlet, který k zakončení nevedl. Na opačné straně ztroskotal na vsetínském brankáři Dočkal, jehož střelu vytěsnil Šenk betonem. V polovině zápasu mohl rozhodnout Ondra či posléze Lechner, ale přerovský golman byl proti.

V minutě 32. se na opačném konci kluziště odehrál souboj mezi Pánkem a Šenkem. Z něj vyšel opět úspěšněji golman v zelenožlutém dresu. Stejně tomu bylo i v minutě 36. proti šanci Dočkala. Půl minuty na to se do šance dostal vsetínský Pokus, otočkou šikovně přihrál do jízdy na centra, odkud Ondra již nedokázal zavěsit. Vsetín se těžko dostával do útočného pásma. Obrana Zubrů byla velmi pozorná. Když se ve 38. minutě neprosadil Lechner, šlo se do kabin za stavu 2:3.

Ve třetí třetině byli jasně přerovští hokejisté lepším celkem. Vsetín se trápil a s odstupem času byla na jejich holích vidět nervozita. Ve 45. minutě trestal Vsetín svým proměněným breakem Dočkal střelou k pravé tyči a Zubr vedl 4:2. Hosty tato branka nakopla a předváděli jednu slibnou šanci za druhou. Jen díky výbornému Šenkovi se nemohli prosadit Pánek či Kocián. V 53. minutě se Vsetínu přeci jen podařilo snížit. Ondřej Zbranek vypálil od modré a v bezprostřední blízkosti před Vrzalou tečoval Lukáš Gromus. 3:4 pro Přerov.

Po zbytek utkání si hosté sami komplikovali hru častým vyloučením. Vsetínu se naskytla dva krát možnost přesilové hry 5 na 3. Jenže mizerná koncovka hráčů Kubo, Zbranka, Ondry či Martyčáka skončila vždy na dobře postaveném přerovském brankáři. Přerov nakonec udržel jednobrankové vedení a připsal si tři body.