Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Také ve druhém zápase junioři o gól prohráli

Také ve druhém zápase junioři o gól prohráli
P ř e r o v - Velkou šanci na první vítězství si drželi junioři Zubrů velkou část zápasu, který měl dvě rozdílné části. Vše se lámalo v 31.minutě. Do té doby se hrálo sice na obě strany, ale Zubři si dokázali i přes častější oslabení vytvořit dvougólové vedení. V úvodu zmíněné 31.minuty se Zubři domnívali, že již dosáhli třetího gólu, Brňáci však protestovali a po poradě rozhodčích hlavní sudí rozpažil ruce. O 26 sekund později naopak Přerov gól inkasoval a od té doby začala mít převahu Kometa Úvoz a vytvářela si i více vyložených šancí. Dvě z nich se hostům podařilo v posledních deseti minutách využít a i přes závěrečný nápor Zubrů v posledních 5 minutách se na konečném skóre již nic nezměnilo.
3.kolo, pátek 17.9.2010
HC ZUBR Přerov - HC Kometa Brno Úvoz
HC ZUBR Přerov - HC Kometa Brno Úvoz
2:3
(2:0, 0:1, 0:2)
Góly: 5.Vaněk (Kocan), 18.Kocan (Loupal) - 31.Prokeš (Beránek), 51.Hájek, 54.Hájek (Sedláček T.). Rozhodčí: Fidler - Matěj, Smílek. Vyloučení: 10:11. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 2:0, 2:3.
Okáč - Dočkal, Blaheta, Schaffer, Bachánek, Žůrek, Vaněk, Navrátil, Prášek, Hlídek, Loupal, Sklenář, Brada, Javora, Kocan, Vávra, Bosák, Vodák, Molnár, Chovanec.
Štilárek - Lysoň, Farsa, Pospíšil, Krytinář, Hájek, Sedláček S., Ješko, Hakl, Bednář, Sedláček T., Novák, Březa, Rohrl, Křen, Bažant, Prokeš, Beránek, Lainka

Komentář k zápasu

Bylo odehráno teprve 93 sekund zápasu a hosté z Brna již dostali výhodu 43 sekund trvající přesilovky 5 proti 3. Zubři se dokázali celkem bez větších potíží ubránit a přesně půl minuty poté, co skončil trest i druhému z přerovských hráčů, odešel zpytovat svědomí na trestnou lavici za podražení hostující Lysoň. Přerovu stačilo 25 sekund aby se ujal vedení. Kocanovu střelu ještě brněnský gólman Štilárek vyrazil, ovšem jen před volného Vaňka a ten měl před sebou z velké části odkrytou klec hostů - 1:0. Vyrovnat mohla Kometa Úvoz v 10.minutě při své další přesilovce, ale Okáče její hráči nepřekonali ani z bezprostřední blízkosti. V závěru 14.minuty pak "skládali hosté reparát" z přesilovky 5 na 3. K dispozici měli tentokrát 41 sekund, ale naštěstí ani podruhé "zkoušku nesložili". A tak udeřili Zubři. Do konce úvodní třetiny zbývalo 141 sekund, když po Loupalově přesném pasu propálil z kruhu po ledě Štilárkovy betony Kocan a do šaten tak odcházeli mladí Zubři za slibného vedení 2:0.

Hned v úvodu druhé třetiny mohlo Meo své vedení zvýšit na rozdíl tří gólů, když v závěru 21.minuty prudce od modré čáry vypálil Sklenář a jeho střelu ještě cestou tečoval Brada. Bohužel horní tyč brněnské branky byla o něco níže než trajektorie puku a tak se stav nezměnil. Ve 27.minutě si zahráli přesilovku 5 na 3 také Zubři. Během 98 sekund, které měli k dispozici vystřelili sice několikrát, ale vždy šly střely buď trochu vedle nebo do gólmana Štilárka a tak se žádný kotouč za brankovou čáru brněnské svatyně nedostal. A tak přišla kritická 31.minuta. Bylo odehráno přesně 4 sekundy ze druhé půle zápasu, tedy v čase 30.04, když jedna z pěkných akcí Zubrů skončila radostným zvedáním jejich hokejek. Soupeři však protestovali, že puk nepřešel celým objemem brankovou čáru a sudí po poradě dali hostům za pravdu. Domácí tým to nejspíše trochu vyvedlo z míry, protože o 26 sekund později dorážel Beránkovu vyraženou střelu za Okáčova záda Prokeš a Kometa Úvoz tak snížila náskok Přerova na 2:1. Hostům vlil tento gól hodně energie a začali Okáče velmi zaměstnávat. V závěru 33.minuty tečoval Březa při přesilovce Brna těsně před přerovským gólmanem prudce vystřelený kotouč, avšak Okáčův skvělý zákrok vyrovnání zabránil. O dvě minuty později hosté přečíslili Zubry ale akci 2 na 1 zakončil Bažant jen nastřelenou konstrukcí přerovské klece. Nápor Komety byl utlumen v 37.minutě, kdy mělo podruhé výhodu dvojnásobné přesilovky tentokrát Meo. Dvě sekundy před koncem této 31 sekund trvající výhody se do obrovské šance dostal Vaněk, který měl z části odkrytou brněnskou branku, ale Štilárek přesto dokázal mrštným zákrokem puk ještě vyrazit. 21 sekund před druhou sirénou už hráli Zubři 5 na 3 potřetí, ale 14 sekund, které na to měli byla moc krátká doba, aby ji dokázali využít.

Ve třetí třetině pokračoval tlak Komety Úvoz a ve 48.minutě si vypracoval sólový nájezd brněnský Hakl, ale namířil znovu jen do Okáče. Neustávající střelecké pokusy se však soupeřům vyplatily. V závěru 51.minuty střílel poměrně z boku Hájek a dokázal Okáče, který toho moc asi neviděl, prostřelit - 2:2. Jen o 19 sekund později už mohlo být utkání zcela otočeno, ale hostující Křen, číhající zcela volný u levé tyče Okáčovy svatyně, která navíc byla z velké části odkrytá, Okáče nepřekonal. Co se ale hostům nepovedlo v tuto chvíli, napravili o dvě minuty později, když po pasu T.Sedláčka mířil za Okáčova záda znovu Hájek - 2:3. Zubři v posledních 5 minutách vyvinuli na soupeře velký tlak ve snaze alespoň vyrovnat, ale bohužel žádnou šanci nevyužili. Závěrečná power play, k níž se mladí Zubři odhodlali 46 sekund před koncem, měla jen šestisekundové trvání, protože hra se přestěhovala před Okáčovu síť a Brnu se dařilo držet puk daleko od sítě své až do samotného konce. Zápas tak Zubři znovu nešťastně prohráli o gól a jejich bodové konto po třech kolech a dvou odehraných zápasech (protože ve druhém kole měli Zubři volno) zeje prozatím prázdnotou.