Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Mladší dorost dostal v Olomouci devítigólový příděl

Mladší dorost dostal v Olomouci devítigólový příděl
O l o m o u c – ELIOD Servis extraliga mladšího dorostu je v nejvyšších obrátkách. Tým přerovských Zubrů má o tomto víkendu na programu dva zápasy a první z nich odehrál v sobotu dopoledne na ledě sousední Olomouce, které patří druhá příčka za suverénními Vítkovicemi. Domácí byli v jasné roli favorita a začali ji potvrzovat už v první třetině, kdy si vypracovali dvoubrankový náskok. Mladí Zubři sice ve druhé periodě rychle snížili, ale závěr této části hry se jim vůbec nevydařil. Během necelých tří minut inkasovali čtyři góly, které utkání definitivně rozhodly. Ve třetí třetině dokázala Olomouc své vedení ještě navýšit a skóre se tak nakonec zastavilo na 9:1. K dalšímu duelu vyjede přerovský mladší dorost už zítra v domácím prostředí, kde bude od 13:30 hostit třinecké Oceláře.
16.kolo, sobota 27.11.2010
HC Olomouc - HC ZUBR Přerov
HC Olomouc - HC ZUBR Přerov
9:1
(2:0, 4:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 3. Beták (Konečný, Augustin), 12. Minařík, 34. Pavlovský, 35. Augustin, 36. Nesvadba (Konečný, Augustin), 36. Galeta, 50. Konečný (Markl), 54. Augustin (Konečný), 60. Augustin (Beták, Klvaňa) – 24. Karola. Rozhodčí: Šimčík – Kika, Vožda. Vyloučení: 2:6, navíc Karola (Přerov) 10 minut osobní trest. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 200. Střely na branku: 47:11. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 9:1.
Málek – Kropáč, Nesvadba, Zbořilák, Majer, Horák R., Pokora, Hrabica, Klvaňa – Vrána, Konečný, Augustin, Minařík, Markl, Pavlovský, Němčák, Dittrich, Šoustal, Galeta, Beták, Sázel.
Trelc (36. Grigárek) – Běhal, Kundrátek, Duda, Vyhňák, Daniš, Červínek, Grigera, Šesták – Gremlica, Václavíček, Karola, Němec, Padalík, Medek, Fuksa, Siegel, Vlach, Novák, Ministr.

Komentář k zápasu

Olomouc začala naplňovat svou roli favorita už v úvodní části. Ve třetí minutě se po příhře Konečného nemýlil před hostující klecí osamocený Šimon Beták. Druhou branku poté přidal František Minařík, který z vrcholu pravého kruhu našel bekhendem mezírku mezi Trelcovými betony.

Přerov měl sice nějaké šance, které vznikaly zejména z protiútoků, svého gólového úspěchu se ale dočkal až v druhé třetině. Daniel Karola z pravého kruhu vyslal nenápadnou střelu přes dva hráče, která nakonec zapadla až do domácí klece.

Kohouti ale na trefu soupeře dokázali během dvou minut odpovědět čtyřmi vlastními. Nejdříve z pravého kruhu zavěsil kotouč do levé šibenice Matěj Pavlovský, po něm si nahozený puk Vojtěcha Augustina před Trelcovu svatyni tečoval do vlastní brány jeden z hostujících beků. Pátý přesný zásah domácích přidal David Nesvadba, který při olomouckém přečíslení dva na nikoho zasunul puk po přihrávce Konečného do přerovské klece.

To už bylo moc na hostujícího strážce svatyně Trelce, jenž tak přenechal svůj brankářský post svému kolegovi Jakubu Grigárkovi. Ten se ale na kluzišti ani pořádně nerozkoukal a už musel lovit puk ze své klece po střele Patricka Galety.

Domácí ale nebyli pětibrankovým náskokem dost namlsaní, takže v posledním dějství ještě třikrát rozsvítili červené světlo za svatyní Zubrů. V oslabení se z úniku prosadil Martin Konečný. Pak si svůj hattrick zkompletoval Vojtěch Augustin, jenž nejdříve v 54. minutě přidal osmou branku svého týmu, aby pět vteřin před koncem střetnutí uzavřel výsledek souboje.

Ohlasy trenérů

Kamil Přecechtěl (HC Olomouc): Od začátku jsme byli lepší mužstvem, jenom po inkasovaném gólu jsme tři minuty trochu tápali. Po vstřelené brance Pavlovského se mužstvo trošku uklidnilo a celkem jednoznačně dotáhlo utkání do vítězného konce.

Pavel Sedlák (HC ZUBR Přerov): Prohráli jsme jednoznačně 1:9. Soupeř byl celý zápas lepší, rychleji bruslil, byl bojovnější, plnil si pokyny trenéra. My jsme propadli hlavně v obranné fázi, v podstatě jsme nevystřelili na bránu. Zaslouženě jsme prohráli, gratuluji soupeři k vítězství.