Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Po kvalitním výkonu porazili junioři Kometu Úvoz 4:2

Po kvalitním výkonu porazili junioři Kometu Úvoz 4:2
P ř e r o v - Pouze v úvodu zápasu byli hosté nebezpečnějším celkem. Hned po 71 sekundách se ujali vedení a měli možnost v přesilovce zvýšit, Zubři však oslabení ustáli a po něm převzali otěže zápasu definitivně do svých rukou. Dlouho se jim však nedařilo skórovat. Povedlo se jim to až v úvodu 2.třetiny. Skóre utkání bylo dlouho vyrovnané, třebaže více ze hry měli téměř celou dobu domácí. O zasloužené výhře Zubrů tak rozhodla 52.minuta, kdy se soupeři faulem rychle připravili o dvojnásobnou přesilovku a při následující hře 4 proti 4 dal Přerov dvě branky.
37.kolo, neděle 21.2.2010
HC ZUBR Přerov - HC Kometa Brno Úvoz
HC ZUBR Přerov - HC Kometa Brno Úvoz
4:2
(0:1, 2:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 22.Loupal (Kocan), 38.Holík (Šteiner, Bosák), 52.Schaffer (Hradil), 52.Šrámek (Holík) - 2.Mikule (Sedláček), 38.Mikule (Čech, Březa) Rozhodčí: Minář - Cik, Dohnal. Vyloučení: 9:8. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 4:2.
Okáč - Hoferek, Kreisel, Bachánek, Bosák, Dočkal, Šrámek, Málek, Kocan, Ferenc M., Žůrek, Šteiner, Holík, Ryšánek, Nedbal, Loupal, Prášek, Hradil, Schaffer, Konečný
Guštafík - Pospíšil, Hemala, Ješko, Rosenberg, Bednář, Mikule, Lesonický, Březa, Rohrl, Najt, Sedláček S., Sedláček T., Bažant, Čech

Komentář k zápasu

Zubři nastoupili k utkání bez Jakuba Ference, který si v pátek v zápase proti Frýdku Místek narazil koleno. Začátek zápasu se jim nepodařil, už po 71 sekundách po přihrávce T.Sedláčka střílel těsně u brány dnes nejlepší hráč hostů Mikule, který byl prakticky u všech největších šancí soupeřů - 0:1. Po dalších 23 sekundách poslal mezinárodní rozhodčí Minář poprvé Zubry do čtyř a hosté měli možnost své vedení zvýšit. Brankář Okáč však všechny střely zlikvidoval. Po návratu vyloučeného Nedbala získali definitivně převahu domácí hráči a udržovali si ji téměř celý zápas. Soupeřům až na drobné vyjímky dovolili střílet jen z větších dálek. Vytvořili si mnoho vyložených šancí avšak žádnou z nich se jim dlouho nedařilo proměnit. Do první stoprocentní šance se na počátku 5.minuty probojoval Holík, střela mu však nesedla a tak si s ní hostující brankář Guštafík snadno poradil. O minutu a půl později mířil jen do brankáře v dobré příležitosti Šrámek. Velmi pěknou akci předvedl divákům na počátku 14.minuty Málek, který prokličkoval obranou Komety Úvoz přes celé útočné pásmo, ale ani on nedokázal Guštafíka překonat. Po 1.třetině svítilo tedy na tabuli skóre 0:1 a to v žádném případě neodpovídalo prozatímnímu průběhu utkání.

Zubři se dočkali až na počátku 2.třetiny. Dohrávali ještě poměrně dlouho přesilovku, protože 16 sekund před úvodní sirénou byl vyloučen hostující Bednář. Přesilovku zahrálo Meo skvěle a po odehraných 82 sekundách 2.třetiny konečně vyrovnalo. Kocanovu střelu ještě Guštafík dokázal vyrazit, ovšem k puku měl u brány nejblíže Loupal, který mířil do odkryté části brněnské svatyně - 1:1. Přerov pak pokračoval v dobré hře a zdálo se, že je otázkou času, kdy se ujme i vedení. Z tlaku, který si domácí vytvořili, však pouze donutili hosty k několika faulům a vytvořili si také několik dalších slibných šancí, které ale znovu vyšly naprázdno. Ve 27. minutě například Holík pouze vyprášil betony brankáře Guštafíka, ve 29.minutě si přečíslení dvou na jednoho vypracovala dvojice Hradil-Dočkal, Dočkal ovšem mířil znovu jen do Guštafíka. Přibližně v polovině zápasu při přesilovce si najel až před bránu Málek, z bekhendu však bránu hostí minul. Ve 32.minutě střílel prudce z kruhů mezi hráči Holík, trefil však pouze boční síť brněnské branky. Kometa Úvoz si největší šanci 2.třetiny vypracovala ve 34.minutě. Obrana Zubrů nechala za sebou brněnského Mikuleho a ten ze sólového nájezdu orazítkoval levou tyč Okáčovy svatyně. V 38.minutě přišla další porce gólů. Nejdříve po nahrávce Březy střílel od mantinelu Čech a jeho střelu tečoval před Okáčem pod břevno přerovské branky Mikule - 1:2. Meo ale odpovědělo naštěstí rychle, po 39 sekundách doklepával po pěkné akci přerovských hráčů puk do zcela prázdné brněnské klece Holík - 2:2. 22 sekund před koncem 2.třetiny byl dobře najetý hostující Mikule. Mohl se dostat do dalšího sólového nájezdu, spoluhráči mu ale nepřesně přihráli a tak k němu nakonec nedošlo.

K rozhodnutí tak došlo v poslední části utkání. Ve 49.minutě se ve vlastním oslabení do sólového nájezdu dostal Málek. Pokoušel se dostat puk do sítě pod brankářem Guštafíkem, tomu se ale podařilo udržet puk na brankové čáře. Necelou minutu poté si akci dvou na jednoho vytvořil tentýř hráč spolu Žůrkem. I tentokrát ale zůstala na výsledkově tabuli na straně Zubrů dvojka. O všem tedy rozhodla následující situace. Minář poslal na trestnou lavici dalšího přerováka a Kometa Úvoz mohla 19 sekund hrát přesilovku 5 proti 3. Už po pouhých 9 sekundách se o ni hosté zbytečným faulem připravili a pokračovalo se 10 sekund v 4 proti 3. Zubři bez potíží zvládli i toto oslabení a po návratu Bosáka na ledovou plochu vybojovali útočné pásmo. V něm Hradil přihrával z boku před Guštafíka Schafferovi a ten jej z první propálil - 3:2. Po pouhých 6 sekundách vstřelili Zubři uklidňující čtvrý gól. Jeho autorem byl Šrámek, přihrával Holík - 4:2. Poslední velikou šanci domácích nevyužil v závěru 57.minuty Nedbal, který byl před Guštafíkem spolu s M.Ferencem úplně sám, ale netrefil v rozhodujícím okamžiku puk. Největší šance hostů ve 3.třetině přišla pouhé dvě minuty před koncem. Mikuleho střelu ale Okáč vyrazil a Zubři se tak dočkali po zásluze vítězství 4:2.