Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři: Bitva Zubrů s Frýdkem Místkem přinesla těsnou výhru hostů

Junioři: Bitva Zubrů s Frýdkem Místkem přinesla těsnou výhru hostů
P ř e r o v – Dalším kolem dnes pokračovala finálová skupina ligy juniorů. Přerovští Zubři po velmi dobrém výkonu na ledě silného Havlíčkova Brodu nastoupili tentokrát doma proti týmu Frýdku Místku. Na cenný bod z posledního zápasu však v domácím prostředí nedokázali navázat a odešli těsně poraženi. Zubři museli po celý zápas dohánět jednobrankové manko. Na první i druhý gól soupeře dokázali sice reagovat, ale vaz jim definitivně zlomil ten třetí, který přišel velmi brzy po vyrovnání tři minuty před koncem. Na nepříznivém stavu 2:3 už poté nic nezměnila ani hra přerovských hráčů bez brankáře a Frýdek Místek si tak za těsnou výhru odvezl z Přerova oba body.
36.kolo, pátek 19.2.2010
HC ZUBR Přerov - HC Frýdek-Místek
HC ZUBR Přerov - HC Frýdek-Místek
2:3
(0:1, 1:0, 1:2)
Branky a nahrávky: 32. Prášek (Ryšánek), 57. Holík (Schaffer) - 10. R. Částečka (Křesťan), 43. Křesťan (R. Částečka), 58. Martinčík (Dubčák). Rozhodčí: L. Klimecký - Dohnal, Novák. Vyloučení: 6:10, navíc Ryšánek (Přerov) 10 minut osobní trest. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 50. Střely na branku: . Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:2, 2:2, 2:3.
Ginter - Schaffer, Kreisel, Ryšánek, Bachánek, Konečný, Bosák, Hoferek, M. Ferenc - Hradil, Kocan, Loupal - Žůrek, Prášek, Málek - Holík, Šteiner, Šrámek - J. Ferenc, Nedbal, Dočkal
Polonyi - J. Částečka, Kalamár, Kocurek, Krč, Matula, R. Částečka, Křesťan, Patrňák, Dubčák, Slípek, Bret, Martinčík, Langer, Ševčík, Čibera

Komentář k zápasu

Po velmi dobrém výkonu v Havlíčkově Brodě pomýšleli přerovští junioři v domácím utkání s Frýdkem Místkem na další body a do vedení mohli jít už velmi brzy. Hned v první minutě totiž po křídle uprchl útočník Málek, ale na brankáře hostů si nepřišel. O chvíli později mohli skóre otevřít také hosté, v přesilové hře však všechny jejich pokusy pochytal brankář Ginter. První změna skóre po úvodních šancích se zrodila v 10. minutě a postaral se o ni soupeř Zubrů. Domácí obránci nechali útočníkům Frýdku před vlastní klecí až příliš mnoho prostoru, čehož využil Roman Částečka - 0:1. Zubři mohli vyrovnat brzy v nabídnuté přesilovce, ale opět nikdo z domácích hráčů na brankáře Polonyiho nevyzrál. Známé a otřepané „nedáš – dostaneš“ poté mohlo platit v 16. minutě, když frýdecký Ševčík dostal zpoza branky kotouč jako na zlatém podnosu. Ze dvou metrů však trestuhodně svoji šanci zahodil.

Do druhé třetiny nastoupil Přerov s ještě větší aktivitou, kterou mohl proměnit ve vyrovnávací gól Šrámek. Jeho tvrdý pokus po vybruslení od mantinelu do středu kluziště však úspěch nepřinesl. Také v dalších minutách domácí svého soupeře výrazně tlačili a byli blízko vyrovnání, v zakončení jim však scházelo v hokeji mnohdy potřebné štěstí. Nakonec se ale Zubři díky velké aktivitě dočkali ve 32. minutě, kdy bleskově využili přesilovku. Útočník Prášek se s hostujícím gólmanem vůbec nemazlil a nekompromisně jej prostřelil - 1:1. I v závěru druhé periody byli přerovští Zubři lepším týmem, stav už se ale do sirény nezměnil.

Třetí část hry zahájili domácí ve výborné přesilovce, chvíli hráli pět na tři a poté čtyři na tři. V polovině 42. minuty byl blízko druhému přerovskému gólu Holík, který se vydal na výlet přes celé kluziště. V rozhodujícím momentu však opoře týmu sjel kotouč z hole a akce vyzněla do ztracena. O chvíli později si pak znovu slabší chvilku vybrala defenzíva Zubrů a opět z toho byl gól. Vedení na stranu Frýdku Místku převážil dorážející Křesťan - 1:2. V dalším průběhu třetí třetiny se hra mírně přiostřila a přibylo tak vyloučených. Na konci 53. minuty byl opět hlavní postavou na ledě přerovský Holík, po jehož zakončení brankář Frýdku Místku neuvěřitelně vytěsnil puk na horní síťku klece. Stejný hráč byl poté střelcem kýžené vyrovnávací branky, když při své akci krásně otřel puk o tyčku - 2:2.

To ale nikdo z přerovského týmu ještě netušil, jaká ledová sprcha se na Zubry v dalších vteřinách chystá. Hned z další akce totiž poslal kotouč za Ginterova záda Martinčík a hosté znovu vedli - 2:3. Přerovští Zubři během zápasu dvakrát dokázali smazat jednobrankový náskok soupeře a v závěrečných minutách to zkusili i potřetí. Chvíli dokonce hráli na ledě v šesti bez brankáře, ale těsné vedení už tým Frýdku Místku dokázal ubránit a odvezl si tak z Přerova oba dva body.