Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři Zubrů zdolali na domácím ledě Vsetín 3:1

Junioři Zubrů zdolali na domácím ledě Vsetín 3:1
P ř e r o v - Celý zápas přerovských juniorů se vsetínskými se vyznačoval velmi velkou tvrdostí, která se s postupujícím časem stupňovala. Hlavní rozhodčí v něm udělil celkem 123 trestných minut. První branku vstřelili hosté a to až ve 2.třetině v závěru své přesilovky. Zubři poměrně brzy vyrovnali a 26 sekund před koncem 2.třetiny otočili vývoj utkání ve svůj prospěch. Ve třetí třetině si vedení pojistili. Vsetín nedokázál v zápase využit ani jednu ze dvou přesilovek 5 na 3. V závěru utkání se neustále vylučovalo, na trestné lavici seděli najednou 4 hráči Zubrů a 3 Valaši, navíc několik z nich už bylo v šatně.
33.kolo, pátek 29.1.2010
HC ZUBR Přerov - VHK ROBE Vsetín
HC ZUBR Přerov - VHK ROBE Vsetín
3:1
(0:0, 2:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 26.J.Ferenc (Nedbal), 40.Šteiner (Kreisel), 47.J.Ferenc (Nedbal) - 24.Plachtovič (Lukeš, Studený) . Rozhodčí: Doležel - Novotná, Cik. Vyloučení: 12:12 navíc Holík (Přerov), Sýs a Martyčák (oba Vsetín) 10 min OT, Lukeš (Vsetín) do konce utkání, Kubo (Vsetín) trest ve hře. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 0:1, 3:1.
Okáč - Kreisel, Brázda, Molnár, Bosák, Dočkal, Šrámek, Málek, Kocan, Vávra, Žůrek, Šteiner, Holík, Ryšánek, J.Ferenc, Nedbal, Blaheta, Loupal, Hradil, Schaffer, Konečný
Kurtin - Ondra, Studený, Tobola, Hradil, Kubo, Djorič, Chocholáček, Šimko, Zbranek, Plachtovič, Kapr, Gromus, Vítek, Sýs, Lukeš, Martyčák

Komentář k zápasu

V první třetině se zahájilo hrou nahoru dolů, která však postrádala góly. První dvě přesilovky si zahráli Zubři. V té první, kterou získali v 5.minutě se nedostali do významnějších akcí, teprve ve druhé v 9.minutě soupeřova gólmana Kurtina důkladněji zaměstnali. Hosté měli největší šanci přesně po 13.minutách, kdy Okáče ohrozili střelou z první těsně před brankou. V 16.minutě pak dostali poprvé výhodu dvojnásobné přesilové hry. Trvala 42 sekund. Okáč ale předvedl několik vynikajících zákroků jak při hře 5 na 3 tak 5 proti 4 a tak žádný Zubr neopustil v 1.třetině trestnou lavici předčasně. Meo mělo největší šanci úvodní části v 19.minutě, když se před částečně odkrytou Kurtinovou svatyní dobře uvolnil J.Ferenc, spoluhráči mu ovšem nepřihráli přesně. 16 sekund před koncem 1.třetiny poslal sudí za vzájemnou potyčku na čtyři minuty na trestnou lavici Zubra Holíka a Valacha Sýse. Protože ale nešlo o dvouminutové tresty, pokračovalo se v plném počtu hráčů.

V úvodu 2.třetiny si oba týmy zahrály přibližně minutovou přesilovku. Sekundu před koncem tu svou dokázali využít hosté. V závěru 24.minuty přihrávku Studeného a Lukeše zklepával na opačnou stranu Okáčovy sítě Plachtovič a junioři Vsetína se ujali vedení 0:1. Radovali se z něj ovšem pouze 84 sekund. Při signalizované výhodě dopravil kotouč za Kurtinova záda po Nedbalově pasu J.Ferenc a vyrovnal tím na 1:1. Za další 2 minuty měl před sebou z části odkrytou branku Šrámek, ale podruhé se puk do Kurtinovy klece prozatím nedostal. V posledních minutách prostřední třetiny přišla série několika vyloučení hostů. Pět a půl minuty před jejím koncem se nejdříve špatně na ledě spočítali, v závěru 37.minuty oplácel vsetínský Studený vysokou holí a nakonec i Zubři dostali 35 sekund výhodu přesilovky 5 na 3, když nedovoleně bránil Plachtovič. Rozhodnutí sudího se nelíbilo vsetínskému Lukešovi a tak mu byly za protesty uděleny rozhodčím Doleželem dva osobní tresty, které automaticky znamenají stop do konce zápasu. Dvojnásobnou početní výhodu ještě Zubři nevyužili, avšak následnou přesilovku 5 na 4 už ano. Kreiselovu střelu ve 40.minutě totiž Kurtin stačil jen vyrazit a Šteiner puk dorazil za brankovou čáru - 2:1.

Už ve 43.minutě mohli Zubři své vedení pojistit, puk však těsně před Kurtinem špatně trefil Málek. Uklidňujícího třetího gólu se domácí ale dočkali celkem brzo. Ve 47.minutě projel kolem mantinelu Nedbal, zpoza branky našel před Kurtinem J.Ference a ten střelou z první rozveselil domácí lavičku i diváky potřetí - 3:1. Už tak poměrně ostrá hra se od té doby začala ještě stupňovat. Nejdříve dostal už podruhé v zápase výhodu dvojnásobné přesilovky Vsetín. Tentokrát ji měl ale delší a to celých 89 sekund. Ani nyní se to neobešlo bez protestů, které dnes Doležel nehodlal tolerovat a tak Holík inkasoval osobní trest. Byla to pro Zubry ztráta, protože Holík patří mezi nejlepší a pokud by hosté nedokázali v následujících dvou minutách snížit, zbývalo by mu po návratu maximálně 16 sekund hry. Okáč však vše co na něj šlo pochytal a tak mohli Zubři dohrávat celkem klidně. Přišlo závěrečných 6 minut. Šanci dvou proti jednomu si vytvořila dvojice domácích Kocan-Hradil, ale nakonec se nedostali ani k zakončení. Za další minutu šli současně na trestnou lavici hráči z obou týmů s číslem 22, vsetínský však díky nesportovnímu chování inkasoval navíc deset minut a zamířil rovnou pod sprchy. Jen pár sekund nato spálil obrovskou šanci Šteiner. A za dalších 18 sekund přišel dělat J.Ferencovi a Holíkovi společnost Blaheta. Přesně 220 sekund před koncem zvonila po Kaprově střele za Okáčem tyč. 3 minuty před koncem se ke třem svým spoluhráčům dostal Kreisel a na druhou stranu Ondra. A vylučovat se nepřestalo ani pak. Dva Valaši to odnesli předčasnou návštěvou šaten. Martyčák kvůli osobnímu trestu, Kubo dokonce trestem ve hře. Až do konce zápasu se tak nehrálo s plným počtem hráčů na žádné straně. A k vidění už nebylo nic mimořádného. Zubři tak bez větších potíží dovedli zápas k vítězství 3:1, které si dnes zasloužili.

Už nyní ve středu 3.2.2009 se na ně můžete přijít podívat znovu v předehrávce zápasu se Šumperkem. Utkání začíná v 17 hodin.