Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři se rozešli s Rebely nakonec smírně

Junioři se rozešli s Rebely nakonec smírně
P ř e r o v - První mužstvo, které junioři Zubrů přivítali ve finálové části ligy juniorů na svém ledě, byli Rebelové z Havlíčkova Brodu. Zápas začali sice lépe domácí a už po odehraných sedmi minutách vedli o dvě branky, poté však přenechali iniciativu soupeřům a ti si mírný nápor už udržovali po větší část zbytku zápasu. Naštěstí se jim nedařilo své šance až na dvě vyjímky proměňovat a tak si oba týmy rozdělily po bodu.
28.kolo, neděle 10.1.2010
HC ZUBR Přerov - BK Havlíčkův Brod
HC ZUBR Přerov - BK Havlíčkův Brod
2:2
(2:0, 0:1, 0:1)
Branky a nahrávky: 7.Ferenc J. (Prášek), 8.Holík (Dočkal, Nedbal) - 29.Szilva (Musil, Novotný), 45.Szilva (Milfait J., Novák). Rozhodčí: Klimecký - Dučák, Kratochvíl. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Průběh utkání: 2:0, 2:2.
Ginter - Hoferek, Ryšánek, Molnár, Bosák, Dočkal, Šrámek, Loupal, Kocan, Ferenc M., Žůrek F., Šteiner, Holík, Ferenc J., Nedbal, Vodák, Prášek, Hradil, Konečný, Hlídek, Schaffer
Pešek - Varga, Hájek, Novotný, Musil, Šplíchal, Ambrož, Milfait J., Milfait M., Blažek, Doležal, Szilva, Ondráček, Bancíř, Brabec, Novák

Komentář k zápasu

Zubři na Rebely na začátku zápasu vletěli a na hostujícího brankáře Peška se snášela jedna střela za druhou. Nápor přinesl Zubrům už po 109 odehraných sekundách přesilovou hru. Tu se ještě Přerovu využít nepodařilo, ale v 7.minutě se před bránou prosadil Jakub Ferenc a otevřel skóre utkání - 1:0. Uteklo pouhých 38 sekund a Zubři byli odměněni podruhé. Po Nedbalově a Dočkalově přihrávce prostřelil střelou z první Peška Holík - 2:0. Dvoubrankový náskok mladé Zubry příliš ukolébal. Hra se přestěhovala před domácího Gintera, který si od té chvíle na nedostatek práce stěžovat nemohl. Také hosté vytěžili v závěru 10.minuty ze zvýšené aktivity přesilovou hru, ale žádná ze střel brankáře Gintera nepřekonala. Asi vůbec největší šanci Rebelů v 1.třertině zahodil ve 13.minutě Brabec, který se objevil před Ginterem zcela sám a třikrát se neúspěšně pokoušel protlačit puk za jeho záda. Zubrům se podařilo hru vyrovnat až 5 minut před koncem úvodní třetiny. Nejdříve se probojoval v 16.minutě až před Peškovu svatyni Žůrek, ale nedokázal už přesně zakončit. Krátce na to šel na trestnou lavici za hákování Šteiner. Přerovu se dařilo držet kotouč daleko od branky a naopak při jedné rozehrávce obral Rebely o puk pár metrů před Peškem J.Ferenc. Puk jen těsně minul klec hostů. V 19.minutě ještě sudí Klimecký poslal na trestnou lavici Havlíčkobrodského Ambrože, ale v 1.třetině se už nic významnějšího nedělo.

Ve druhé třetině se vrátil na ledovou plochu tlak Rebelů a ve 24.minutě přečíslili obranu Přerova v akci dvou na jednoho. Po střele Szilvy ještě dorážel Blažek, ale Ginter prokazoval své umění. Ve 28.minutě si šel odpočinout na trestnou lavici Hoferek. Opustil ji však už po 53 sekundách, když po ledě z kruhů rozvlnil síť za Ginterem Szilva - 2:1. Až do konce třetiny stříleli častěji Rebelové. Přerovští už svého soupeře před Peškem delší dobu neuzamkli a nepodařilo se jim to ani při poslední přesilovce. Od té chvíle už se hrálo naprosto čistě a rozhodčí Klimecký nebyl nucen žádné z mužstev trestat.

I ve 3.třetině se Zubři dlouho hledali a Pešek si dlouho nesáhl na puk. Naopak, přesně po 5 minutách podruhé rezignoval Ginter, když Novák poslal do šance dvou na jednoho J.Milfaita. Ten přihrál před bránu druhému z dvojice - Szilvovi a ten z první poslal puk přesně k levé tyči - 2:2. A hosté nebyli daleko ani od toho, aby strhli vítězství na svou stranu. V závěru 49.minuty se před Ginterem zcela uvolil Doležal, ale jeho střelu z první Ginter zlikvidoval. O tři minuty později si přečíslení dvou na jednoho vyzkoušela tentokrát dvojice Rebelů Brabec – Ondráček. Do konce zápasu už ale gól nepadl. Zubři k němu měli nejblíže asi v závěru 53.minuty, když Dočkal s Holíkem si už vytvořili akci dvou na jednoho. Bohužel ji ale pokazili a nakonec nedokázali ani vystřelit. Zápas tak skončil remízou 2:2 a spokojenější mohli být po předvedených výkonech spíše domací hráči.