Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Mladší dorost: Na úvod finálové části Zubři vysoko porazili Nový Jičín

Mladší dorost: Na úvod finálové části Zubři vysoko porazili Nový Jičín
P ř e r o v - Mladší dorostenci HC ZUBR Přerov dnes na domácím ledě rozehráli boje ve finálové šestce. Vítěz ligy mladšího dorostu přímo postupuje do extraligové soutěže a první místo momentálně patří Zubrům. Těm vstup do nejdůležitější části sezóny vyšel na výbornou. V Maxi-Tip Aréně už v první třetině zápasu s Novým Jičínem Zubři jasně ukázali, kdo bude na ledě pánem. Během úvodní třetiny duelu si Přerov vypracoval rozhodující tříbrankový náskok, který byl ve druhé třetině ještě dalším gólem navýšen. Soupeř sice dokázal dvěma přesnými trefami část manka umazat, ale to bylo z jeho strany vše. Další nálož gólů do branky Nového Jičína si přerovští Zubři schovali na třetí třetinu, konečné skóre tedy nakonec zní 7:2 pro Přerov.
23.kolo, pátek 8.1.2010
HC ZUBR Přerov - HK Nový Jičín
HC ZUBR Přerov - HK Nový Jičín
7:2
(3:0, 1:1, 3:1)
Branky a nahrávky: 9. M. Kratochvíl (Rajnoch), 15. Šnirc (Václavíček, Andrýsek), 17. Gremlica (Rajnoch, Šnirc), 34. Andrýsek (Šnirc), 45. Šnirc, 47. Metelka (Němec, Duda), 49. Šnirc - 36. Kiral (Hermann), 45. Grygařík (Kovařčík, Adamec). Rozhodčí: L. Klimecký - D. Klimecký, Řezáč. Vyloučení: 6:4. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 60. Střely na branku: . Průběh utkání: 4:0, 4:2, 7:2.
Loučka - Běhal, Zbořil, Šťastný, Andrýsek, Václavíček, Kundrátek, Mašíček, Šnirc, Němec, Novák, Gremlica, M. Kratochvíl, Rajnoch, Metelka, Zapletal, Karola, Tomiga, Duda, Perutka, Čelko
Pavel Herman I - Holub, Chrástecký, Navrátil, Pokora, Tisovský, Zahradníček, Adamec, Grygařík, Pavel Herman II, Hermann, Holaň, Kiral, Kotas, Kovařčík

Komentář k zápasu

Mladí Zubři začali utkání náporem a hned v první minutě ohrozil novojičínskou branku Rajnoch. Při své akci však byl faulován a domácí tak mohli hrát přesilovku. Přerov se během početní výhody několikrát dostal do dobré střelecké pozice, ale bezbrankový stav se neměnil. Brankáře Hermana poté nepřekonal střelou z první ani Karola a naprázdno vyšel po chvilce i Šnirc. O první změnu stavu se tak v 9. minutě postaral Matouš Kratochvíl, který díky velkému důrazu před klecí soupeře dorazil kotouč za brankovou čáru - 1:0. O dvě minuty později už mohlo být vedení domácích dvoubrankové, když Tomiga od modré čáry vyslal na Hermana velmi pěknou střelu. Puk však nakonec přes hradbu těl doplachtil pouze do lapačky brankáře.

Soupeř z Nového Jičína se do první velké šance dostal až ve 12. minutě a byl velmi blízko vyrovnání. Dobře najetý Holaň však svůj únik nedokázal gólově zakončit a Loučka v přerovské brance výborně zasáhl. Po chvilce tak nakonec znovu zafungovalo oblíbené „nedáš – dostaneš“. Od Andrýska putoval puk na Václavíčka, který přesným pasem vybídl ke skórování Šnirce a přerovský útočník svůj nájezd zakončil perfektně mezi Hermanovy betony - 2:0. V závěru první třetiny se mladí Zubři postarali ještě o třetí zápis do střelecké listiny. Svému soupeři před brankou pořádně zatopili a Gremlica ze dvou metrů pohodlně upravil stav na 3:0.

Také ve druhé třetině přerovští hráči pokračovali v aktivní hře. Ve 25. minutě zavezl Rajnoch puk na hranici ofsajdu do útočného pásma a poté kotouč přenechal Gremlicovi, který však v nadějné šanci neuspěl. Stejní hráči se postarali o pěkný útočný kousek také ve 32. minutě, ale gól ani tentokrát z jejich akce nepřišel, když Gremlica těsně minul novojičínskou klec. Další navýšení skóre se tak zrodilo až ve 34. minutě z hole Andrýska, který napálil kotouč mimo dosah brankáře Hermana - 4:0. Po chvíli se ale dostali ke slovu už i hosté a Zubrům ve 35. minutě pomohla i hokejová paní Štěstěna. Nastřelený puk se totiž před brankou několikrát nepříjemně odrážel, aby nakonec zamířil těsně vedle levé tyčky Loučkovy svatyně.

O minutu později se domácí Zubři po faulu Kundrátka dostali do oslabení a to soupeř dokázal bleskově za pět vteřin potrestat. Hned po buly se vyrazil Kiral s pukem k brance a po několika dorážkách dokázal kus černé gumy protlačit za čáru - 4:1. Přerov mohl na přesnou trefu soupeře odpovědět velmi brzy díky spolupráci Mašíčka s Němcem. Střela druhého jmenovaného však gólem neskončila a po druhé třetině tak na tabuli svítilo skóre 4:1.

Do třetí třetiny nastoupili novojičínští hráči s odhodláním pokusit se ještě zdramatizovat nepříznivý stav a to se jim ve 45. minutě podařilo, když přesně za Loučkova záda zamířil Grygařík - 4:2. Díky domácímu útočníkovi Šnircovi se však už dále žádná dramatická zápletka nekonala. Přerovský forvard si hned po půlminutě od gólu soupeře na útočné modré sebral puk a krásnou střelou opět poslal Zubry do tříbrankového vedení - 5:2. Hosté už po páté inkasované brance rezignovali, čehož Přerov využil ke vstřelení dalších gólů. Na začátku 47. minuty zvýšil Metelka už na 6:2 a o dvě minuty později si dalším zásahem vylepšil zápasovou statistiku Šnirc, který tak zkompletoval svůj hattrick. Na jeho krásnou střelu z prostoru kruhu brankář Herman nedokázal ani zareagovat a puk zapadl přesně k tyči - 7:2.

Přerovští Zubři si drželi viditelný tlak i v závěrečných minutách a do branky soupeře mohli nasázet ještě více gólů. V 56. minutě byl blízko další změně stavu Zapletal, ale jeho střelecký pokus vyrazil brankář ramenem. Poslední čtyři minuty zápasu odehráli poté domácí hráči v oslabení a vážnější šance se ještě zrodily na obou stranách. Nejdříve Matouš Kratochvíl nedokázal dotáhnout do úspěšného konce svůj nájezd a v poslední minutě Chrásteckého bravurním zákrokem vychytal brankář Loučka. Přerovští mladší dorostenci tak dokázali v úvodu finálové šestky porazit Nový Jičín vysoko 7:2 a nadále si drží vedoucí postavení v tabulce ligové soutěže. Příští týden navíc na domácím ledě mladí Zubři odehrají veledůležité utkání s nepříjemným Prostějovem.