Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Dorostenci ve druhé třetině otočili zápas s Plzní a slaví premiérovou výhru v nadstavbě

Dorostenci ve druhé třetině otočili zápas s Plzní a slaví premiérovou výhru v nadstavbě
P ř e r o v – Hokejisté Přerova v 15. kole nadstavbové skupiny O pořadí v play-off Extraligy dorostu zvítězili doma nad Plzní po obratu 4:3. Dva góly zaznamenal Filip Frnka, který během prostřední třetiny nejprve v přesilovce vyrovnal na průběžných 2:2 a 42 sekund před druhou přestávkou se pak postaral o rozhodující trefu celého utkání. Zubři tak získali první tři body od hanáckého derby s Olomoucí, které se uskutečnilo ještě v základní části.
40.kolo, pátek 16.2.2024
HC ZUBR Přerov - HC ŠKODA Plzeň
HC ZUBR Přerov - HC ŠKODA Plzeň
4:3
(0:2, 4:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 29. Kováč (Miklas), 36. Frnka (Mátl, Cífka), 40. Vlk (Pala, Švejcar), 40. Frnka (Dobřecký, Mátl) – 2. Pitter (Křepel, Fehér), 15. Maxa (Tománek, Fodor), 39. Bělík (Slováček, Kamas). Rozhodčí: Čelechovský – Kaprál, Přecechtěl. Vyloučení: 5:5. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 138. Střely na branku: 37:37. Průběh utkání: 0:2, 2:2, 2:3, 4:3.
Šejba – Pala, Zahradníček, Pohanka, Matyáš, Kočara, Cífka – Hilšer, Miklas, Švejcar, Kováč, Vyroubal, Koudela, Vlk, Mátl, Frnka, Židlík, Dobřecký
Šátava (41. Poustka) – Reisnecker, Černý, Kocek, Hanzlík, Kamas, Šulan – Pitter, Klatovský, Bělík, Tománek, Fehér, Křepel, Maxa, Fodor, Slováček, Úbl

Komentář k zápasu

Přerov začal nebojácně, jenže brzy inkasoval. Pod Šejbovými betony nasměroval kotouč do sítě Václav Pitter a poslal Plzeň do vedení. Odpovědět mohl Vlk, po přihrávce Dobřeckého však zblízka trefil jen konec Šátavova levého betonu. Zubři poté přežili šanci Klatovského, oslabení ve třech proti pěti ale už ne. Kombinaci indiánů zakončoval po nabídce Tománka do prázdné brány Jiří Maxa.

V první polovině druhé třetiny Zubry dvakrát podržel Šejba, který zasáhl proti Klatovskému i vleže betonem proti kličce do forhendu jednoho z jeho spoluhráčů. Šátava zase pokryl střelu Koudely a dorážku Židlíka po nahození Pohanky. Domácí snížili v 29. minutě, pokus Miklase zblízka doklepl do sítě Matěj Kováč. V čase 35:44 pak Hanáci dotáhli i zbývající manko a srovnali. V přesilovce zamířil do vzdálenějšího dolního rohu plzeňské branky Filip Frnka.

Plzni vrátil vedení minutu a půl před koncem prostředního dějství Šimon Bělík, jehož střela se od Šejby odrazila do brány. V čase 39:04 ale podobným způsobem využil další přesilovku Zubrů Filip Vlk a za dalších čtrnáct sekund dokonal přerovský obrat ve skóre Filip Frnka. Tomu stačilo zblízka usměrnit přihrávku Dobřeckého do prázdné branky a připsal si druhý gól v utkání.

Přerovští si v poslední dvacetiminutovce těsný náskok houževnatým výkonem hlídali. Dovršit hattrick mohl Frnka, z úhlu nastřelil tyč branky, ve které Šátavu po čtyřiceti minutách nahradil Poustka. V závěru to přes obránce zkusil do horního rohu Maxa, Šejba jej ale lapačkou vychytal. Plzni už se nepovedlo srovnat ani při hře bez brankáře.