Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Dorost proti Třinci živil naděje na body až do konce, vyrovnat se mu však nepodařilo

Dorost proti Třinci živil naděje na body až do konce, vyrovnat se mu však nepodařilo
P ř e r o v – Hokejisté Přerova v šestém kole nadstavbové skupiny O pořadí v play-off Extraligy dorostu podlehli Třinci na domácím ledě 1:3. Zubry poslal do vedení ve 13. minutě Filip Vlk, ve druhé třetině vyrovnal Michal Rybnikár a na začátku třetího dějství otočil skóre ve prospěch Ocelářů Adam Richter. Hanáci ještě v závěru odvolali brankáře, to ale přineslo pouze třetí hostující gól z hole Rybnikára.
33.kolo, sobota 13.1.2024
HC ZUBR Přerov - HC Oceláři Třinec
HC ZUBR Přerov - HC Oceláři Třinec
1:3
(1:0, 0:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 13. Vlk (Koudela) – 24. Rybnikár (Weiss, Švančara), 43. Richter (Hladoník), 60. Rybnikár. Rozhodčí: L. Janda – Návrat, Rychlý. Vyloučení: 3:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 128. Střely na branku: 25:35. Průběh utkání: 1:0, 1:3.
Šejba – Pohanka, Zahradníček, Pala, Mozr, Matyáš, Kočara, Cífka – Frnka, Miklas, Švejcar, Došlík, Koudela, Židlík, Mátl, Brovják, Vyroubal, Vlk
Skácel – Chalupa, Trnka, Karas, Kaleta, Niemczyk, Byrtus – Švančara, Lazovský, Morcinek, Richter, Rybnikár, Spaskin, Řípa, Řehák, Blahuta, Hladonik, Weiss

Komentář k zápasu

Skóre otevřel v čase 12:55 Přerov. Filip Vlk vybojoval puk za třineckou brankou, obtočil se kolem ní z levé strany a bekhendem prostřelil Skácela. Poté do velké šance projel Frnka, svůj blafák však nedokázal zvednout nad beton hostujícího brankáře. Na druhé straně se Šejba zaskvěl proti Weissovi a Richterovi, těsně před přestávkou zase minul domácí Brovják, který zachytil Byrtusovu rozehrávku.

Oceláři srovnali ve 24. minutě, Michal Rybnikár se z hranice levého kruhu trefil přesně nad Šejbovu vyrážečku. Zubrům mohli vrátit vedení Vlk nebo Švejcar, prvně jmenovaného však vychytal Skácel a druhý mířil vedle a vzápětí do hostujícího brankáře. S blafákem třineckého Řípy, který se ocitl sám před bránou, si zase poradil Šejba. Při střele Řeháka mu pomohla tyč.

Nerozhodný stav zlomil ve 43. minutě Adam Richter, jenž tečoval do sítě pas Hladoníka a dokonal třinecký obrat. Odpovědět se pokoušel Brovják, Skácel při jeho slibné příležitosti Oceláře podržel. Vyzrát na něj posléze nedokázali ani Koudela s Mátlem. Přerov při přesilovce v závěru odvolal brankáře, k vyrovnání mu to však nepomohlo. Vítězství Třince ještě krátce před koncem stvrdil zakončením do prázdné branky Michal Rybnikár, který se prosadil podruhé v zápase.