Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Z 42 střel jediný gól. Juniorka proti Zlínu v domácím prostředí bodovat nedokázala

Z 42 střel jediný gól. Juniorka proti Zlínu v domácím prostředí bodovat nedokázala
P ř e r o v – Hokejisté Přerova ve 21. kola DHL extraligy juniorů prohráli doma se Zlínem 1:3. Zubři se sice prosadili jako první, Berani ale ještě do konce první třetiny dokázali skóre otočit. Hanáci už se navzdory střelecké převaze nedokázali vícekrát prosadit, naopak v poslední dvaceminutovce inkasovali při vlastním oslabení. Zlínu tak na své půdě podlehli i ve druhém vzájemném zápase této sezony.
21.kolo, čtvrtek 2.11.2023
HC ZUBR Přerov - Berani Zlín
HC ZUBR Přerov - Berani Zlín
1:3
(1:2, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 2. Billa (Buršík, Hlávka) – 5. Čechmánek (Pilát, Klimek), 13. Pešák (Šišák, Tomek), 49. Šišák (Tomek, Nekvapil). Rozhodčí: Grygera, Held – Kleprlík, Peluha. Vyloučení: 9:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 175. Střely na branku: 42:36. Průběh utkání: 1:0, 1:3.
Žurek – Tomiga, Bárta, Škňouřil, Billa, Pekr, Koblížek, Janek – Hradil, Ozollapa, Kuchta – Hlávka, Švejda, Buršík – Kolařík, Mašek, Hanák – Holík, Šťastný, Nášel
Uherek – Velikovský, Kotala, Šišák, Špaňhel, Zavřel, Burian – Pešák, Klimek, Pilát, Tomek, Nekvapil, Heš, Urban, Horský, Holba, Čechmánek

Komentář k zápasu

Přerov šel rychle do vedení. Buršík sice nechal puk za sebou, Jan Billa si pro něj však dojel a překonal Uherka střelou na lapačku. Zlín odpověděl v čase 4:28, nabídku Piláta zblízka usměrnil za Žurka Jakub Čechmánek. Zubrům mohl vrátit vedení Hradil, Uherek jej ale vychytal a Berani z protiakce otočili skóre. Nahození Šišáka dorazil mezi Žurkovými betony do sítě Václav Pešák.

Hosté si do druhé třetiny přenesli dlouhou tříminutovou přesilovku. Možnost Horského lapačkou zneškodnil Žurek a vzápětí unikajícímu Hradilovi ujel kotouč těsně před bránou. Přerov poté ubránil další dvě oslabení a sám nevyužil přesilovku. Srovnat mohl krátce po ní Hlávka, z dorážky ale zlínskou branku minul.

Ve třetím dějství si s Uherkem neporadil rozjetý Kuchta, Hanák následně při vlastním oslabení mířil pouze do betonu zlínského brankáře. Berani ve 49. minutě využili přesilovku. Dvě sekundy před návratem vyloučeného Buršíka na led „vymetl“ pravý horní roh přerovské brány Marek Šišák.

Deset minut před koncem jel Hlávka po faulu na svou osobu trestné střílení, Uherek však jeho pokus zastavil. V závěru zblízka neuspěl hostující Tomek, Zubrům zase k zdramatizování zápasu nepomohla hra bez brankáře.

Ohlasy trenérů

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): S první třetinou jsme nebyli spokojení. Ve druhé části jsme sice měli zbytečně moc vyloučených, ale oslabení jsme zvládli odbránit a trochu nás to zvedlo. Od poloviny zápasu jsme určitě nebyli horším týmem, sahali jsme po vyrovnání. Bohužel, ve třetí třetině jsme v oslabení dostali gól na 1:3.

Jan Srdínko (Berani Zlín): Z naší strany spokojenost. Byl to bojovný a upracovaný hokej. Nepomohli jsme si přesilovkami, i když jsme jich měli opravdu hodně. Jinak tam z naší strany bylo hodně obětavosti, blokovali jsme střely. Střídání po střídání jsme si šli za vítězstvím, bylo to nesmírně těžké utkání. Kluci ho odmakali do poslední minuty.