Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Juniorka Zubrů si na Pardubice nepřišla, na východě Čech prohrála o tři góly

Juniorka Zubrů si na Pardubice nepřišla, na východě Čech prohrála o tři góly
P a r d u b i c e – Juniorská extraliga rychlým tempem dospěla už do 20. kola, ve kterém Zubři vyrazili bojovat na led pardubického Dynama. Minule na něm ukořistili bod, tentokrát ale po prohře 1:4 odjeli s prázdnou. Domácí šli v první třetině slepenými góly v rozmezí minuty do dvoubrankového vedení. To pak sice zkraje druhé části snížil Rauls Ozollapa, ale v dalším průběhu už se znovu gólově prosadili jen Východočeši, přestože Přerované měli střeleckou převahu. Zubři tak neuspěli počtvrté v řadě.
20.kolo, sobota 28.10.2023
HC Dynamo Pardubice - HC ZUBR Přerov
HC Dynamo Pardubice - HC ZUBR Přerov
4:1
(2:0, 1:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 12. Burda (Gromadzki, Kaštánek), 13. Paleček (Kalužík, Jaša), 30. Fiala (Helikar, Burda), 52. Jaša (Tomas) – 22. Ozollapa (Tomiga, Bárta). Rozhodčí: Hacaperka, Pastier – Hlinka, Kučera. Vyloučení: 8:11. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 28:37. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 4:1.
Vilém – Kubánek, Rájek, Koudelka, Švec, Šmerda, Hebek, Kaštánek – Jevtěchov, Pilař, Paleček, Gromadzki, Bartoň, Kalužík, Burda, Krčál, Fiala, Tomas, Jaša, Helikar
Žurek – Tomiga, Bárta, Škňouřil, Billa, Janek, Koblížek, Polame – Hradil, Ozollapa, Kuchta – Hlávka, Halík, Buršík – Kolařík, Mašek, Hanák – Nášel, Šťastný, Martiňák

Komentář k zápasu

Od začátku se hrálo v poměrně dobrém tempu, přičemž už v úvodní pětiminutovce byly oba týmy blízko gólu. Domácí brankář Vilém uspěl tváří v tvář osamocenému Martiňákovi, přerovského gólmana o chvíli později zachránila tyč.

Důležitá pasáž přišla po polovině první třetiny, kdy v rozmezí jedné minuty skórovali dva pardubičtí hokejisté. Ve 12. minutě kapitán Daniel Burda zužitkoval své aktivní napadání soupeřovy rozehrávky v obranném pásmu, když po zisku kotouče vydařenou kličkou překonal Žurka. Brzy nato Zubři neubránili střílejícího Adama Palečka, jenž zvýšil na 2:0. V 18. minutě zachránila branková konstrukce také Viléma.

Nedlouho po zahájení druhé části se nechal za vysokou hůl vyloučit Kubánek, což Hanáci potrestali snižujícím zásahem. Přesilovková rána Lotyše Raulse Ozollapy od modré čáry se totiž zastavila až v síti brány Pardubic. Prostřední třetina se celkově nesla především ve znamení mnoha vyloučení. V polovině základní hrací doby šli ve stejnou chvíli za své fauly na trestnou lavici přerovští Bárta a Buršík. Početní výhodu pět na tři využil Adam Fiala, který stál na konci pohledné souhry napříč útočným pásmem.

Rozhodčí trestali provinění proti pravidlům ještě několikrát. To s sebou neslo i výraznější projevy emocí. Domácí straně se nelíbil především trest pro útočníka Helikara, který podle názoru sudích vyhrál buly rukou. Do druhé pauzy se nicméně skóre již neměnilo.

V 52. minutě však ano a opět se radovali Východočeši. Přerovská defenzíva ponechala před vlastním brankovištěm zcela neobsazeného Tomáše Jašu. Ten po Tomasově přihrávce nezaváhal a určil konečný výsledek 4:1.

Ohlasy trenérů

Martin Koudelka (HC Dynamo Pardubice): Pro nás to byl těžký zápas, protože na sobě máme deku. Z této krize se musíme dostat sami. Byl to takový upracovaný výkon, ale na hráčích bylo vidět, že chtějí vyhrát, navzdory tomu, že jsou teď psychicky dole. Myslím si, že výsledek 4:1 je skvělý. Na nás nyní je, abychom se namotivovali na silnější soupeře. Musíme začít bodovat a pravidelně vyhrávat, abychom se dostali do té postupové skupiny. Teď je to i o práci s psychikou a naladění týmu, aby si začal věřit. Hráči musí hlavně chtít vítězit.

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): Myslím si, že z celkového pohledu jsme neodehráli špatné utkání. Škoda laciných gólů v první třetině. Ve druhé hrál soupeř skoro dvouminutovou přesilovku pět na tři, ale my jsme měli také dlouhou stejnou početní výhodu. Pardubice ji využily, takže po dvou třetinách vedly 3:1. Ve třetí části jsme se snažili výsledek zvrátit, ale nevyšlo to.