Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři loupili ve Zlíně. Beranům vrátili porážku a odlepili se z posledního místa

Junioři loupili ve Zlíně. Beranům vrátili porážku a odlepili se z posledního místa
Z l í n – Hokejisté Přerova ve 14. kole DHL extraligy juniorů zvítězili na ledě Zlína 5:2 a počtvrté v sezoně si připsali tři body. Zubři sice vyprodukovali o 15 střel na branku méně než Berani, gólem ale skončil statisticky každý pátý jejich pokus. Zlínu tak vrátili prohru o tři branky, kterou s ním utrpěli v domácím prostředí. V tabulce skupiny Východ nejvyšší soutěže se posunuli z poslední osmé pozice na předposlední sedmou příčku. Pod sebe dostali právě Berany, na které mají dva body k dobru.
14.kolo, sobota 7.10.2023
Berani Zlín - HC ZUBR Přerov
Berani Zlín - HC ZUBR Přerov
2:5
(0:2, 1:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 27. Pilát (Čechmánek, Mikel), 48. Heš (Lukaštík, Vaculík) – 9. Pekr, 16. Hanák (Bárta, Hlávka), 36. Hradil (Kuchta, Ozollapa), 45. Hlávka (Hanák, Kolařík), 51. Hradil (Tomiga, Bárta). Rozhodčí: Čuňočka, Kohoutek – Blažek, Otáhal. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 123. Střely na branku: 40:25. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:4, 2:4, 2:5.
Málek – Špaňhel, Zavřel, Šišák, Lukaštík, Nábělek, Mikel, Burian – Tomek, Pešák, Heš, Nekvapil, Pražan, Holba, Čechmánek, Pilát, Klimek, Vaculík
Vojtek – Škňouřil, Janek, Polame, Bárta, Tomiga, Billa, Pekr – Kolařík, Kuchta, Hlávka, Švejda, Šindler, Ozollapa, Martiňák, Hanák, Dobša, Holík, Šťastný, Hradil

Komentář k zápasu

Hanáci přežili několik soupeřových možností a po kuriózním momentu šli do vedení. Nábělkovi utekl u vlastní brány puk a zaplul až za nic netušícího Málka. Za střelce branky označili rozhodčí Jaroslava Pekra, který se jako poslední ze Zubrů dotkl kotouče.

Berani byli i nadále aktivní, z předbrankového prostoru pálil třeba Pilát. Stačil ale jeden výpad hostů a hned padl druhý gól. Jan Hanák si dobře sjel před bránu a nikým nehlídán uspěl z dorážky.

Ve druhé třetině opět Přerov ukázal, jak z minima vytěžit maximum. Dorážející Tomáš Pilát sice ve 27. minutě využil přesilovku a pak měli „ševci“ k dispozici také převahu pěti proti třem. Přerov byl ale znovu produktivnější. Po zakončení Ozollapy nasměroval odražený puk za Málka Radim Hradil. V poslední minutě druhé části mohl snížit z úniku Vaculík, Vojtek ale hosty podržel.

Ve 45. minutě přišel asi rozhodující direkt. Zubři ujeli do přečíslení, Hanák trefil beton, nicméně Tadeáš Hlávka pohotově dorazil kotouč do sítě. O pár minut později přišla zlínská odpověď, Jakub Heš vypálil z vrcholku kruhu a překonal Vojtka.

Berani se snažili, jenže proti důsledné přerovské obraně a jistému Vojtkovi se jim prosazovalo těžko. Deset minut před koncem přišel Klimkův faul a Radim Hradil během přesilovky zamířil přesně ke vzdálenější tyči zlínské branky.