Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Juniorka proti Pardubicím tentokrát nebodovala, zápas ztratila na přelomu třetin

Juniorka proti Pardubicím tentokrát nebodovala, zápas ztratila na přelomu třetin
P ř e r o v – Hokejisté Přerova ve 13. kole DHL extraligy juniorů prohráli s Pardubicemi doma 2:6. Skóre sice otevřela nová lotyšská posila Zubrů Rauls Ozollapa, poté se ale čtyřikrát prosadili Východočeši. Hanáci ještě ve třetí třetině snížili v přesilovce zásluhou Tadeáše Hlávky, početní výhodu však využilo také Dynamo. To ještě v závěru normální hrací doby zvýraznilo svůj náskok na čtyřbrankový.
13.kolo, čtvrtek 5.10.2023
HC ZUBR Přerov - HC Dynamo Pardubice
HC ZUBR Přerov - HC Dynamo Pardubice
2:6
(1:2, 0:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 3. Ozollapa (Hradil, Ryšavý), 43. Hlávka (Kolařík, Billa) – 11. Helikar (Krčál, Burda), 19. Krčál (Kubíček, Macek), 22. Pavlata (Kubíček), 27. Koudelka (Bartoň, Jevtěchov), 47. Jaša (Kalužík, Švec), 58. Jevtěchov (Kalužík, Švec). Rozhodčí: Blaha, Čech – Kráľ, Kučera. Vyloučení: 5:5 Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 145. Střely na branku: 32:38. Průběh utkání: 1:0, 1:4, 2:4, 2:6.
Ryšavý (22. Vojtek) – Tomiga, Bárta, Holík, Billa, Pekr, Koblížek, Janek – Hradil, Ozollapa, Kuchta – Kolařík, Hanák, Hlávka – Švejda, Mašek, Dobša – Hyža, Nášel, Šindler
Tuláček – Červenka, Koudelka, Švec, Hebek, Kaštánek, Rájek – Helikar, Burda, Pavlata – Macek, Kubíček, Krčál – Kalužík, Jaša, Tomas – Bartoň, Jevtěchov, Pilař

Komentář k zápasu

Jako první udeřili v čase 2:25 Zubři. Novic v přerovské sestavě Lotyš Rauls Ozollapa projel přes modrou čáru až mezi kruhy a prostřelil Tuláčka mezi betony. Pardubice odpověděly přesně po jedenácti minutách hry, na Ryšavého zakončením za couvajícími obránci vyzrál Jan Helikar.

Při vlastním oslabení se před Tuláčka natlačil Kuchta, ale hostující brankář jej vychytal. Na konci první třetiny pak Dynamo dokonalo obrat. Z tlaku v útočném pásmu dorazil puk do brány důrazný David Krčál. Zkraje druhé části navíc Ryšavý neudržel pokus Dominika Pavlaty a v bráně jej nahradil Vojtek.

Ten musel hned řešit možnosti Tomase a Kalužíka, po teči Jakuba Koudelky z 27. minuty kapituloval také. Snížit na rozdíl jediného gólu mohl krátce před přestávkou Ozollapa, zblízka však nedokázal zvednout kotouč nad Tuláčkův beton.

Druhou přerovskou trefu si připsal až ve 43. minutě Tadeáš Hlávka, který do sítě usměrnil pas Kolaříka a využil přesilovku. Potrestat faul se následně podařilo i Pardubicím, nad pravým kruhem se po ledě prosadil Tomáš Jaša. Kolařík poté nastřelil horní tyč hostující branky a dvě a půl minuty před koncem stanovil konečný výsledek do horního rohu pardubický Oleksij Jevtěchov.

Ohlasy trenérů

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): Dali jsme první gól a dostali jsme se do vedení. Zápas jsme ztratili na konci první a zkraje druhé třetiny. Ve třetí části jsme se sice ještě dostali na dostřel na 2:4, ale závěr utkání jsme bohužel nezvládli.

David Havíř (HC Dynamo Pardubice): Z naší strany to byl dobrý zápas. Od třicáté do čtyřicáté minuty jsme trochu vypadli z role – poté, co domácí vystřídali brankáře. Měli jsme tam pár šancí a potom nás Přerov zatlačil. V poslední třetině už jsme ale měli utkání zase pod kontrolou a dohráli jsme to. Výsledek 6:2 svědčí o tom, jak hra vypadala.