Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Juniorka v Třinci vyhrála první i třetí třetinu, Ocelářům přesto podlehla o dvě branky

Juniorka v Třinci vyhrála první i třetí třetinu, Ocelářům přesto podlehla o dvě branky
T ř i n e c – Hokejisté Přerova ve dvanáctém kole DHL extraligy juniorů podlehli Třinci na jeho ledě 4:6. Zubři doplatili na druhou třetinu, ve které od Ocelářů dostali pět branek. Po prvním dějství přitom vedli 2:1 a ve třetí dvacetiminutovce snížili na dvougólový rozdíl, na body to však bylo málo. Hanáci se slezským soupeřem prohráli i druhý vzájemný zápas v této sezoně.
12.kolo, sobota 30.9.2023
HC Oceláři Třinec - HC ZUBR Přerov
HC Oceláři Třinec - HC ZUBR Přerov
6:4
(1:2, 5:0, 0:2)
Branky a nahrávky: 7. Šutý (Bartoš, Volas), 22. Bartoš (Šilar, Kurbaka), 24. Kozlík (Andrle), 34. Šutý (Kurbaka, Buják), 34. Sikora (Lysak, Bartoš), 40. Sikora (Lysak, Bartoš) – 9. Mašek (Hradil), 12. Tomiga, 50. Švejda (Hlávka, Bárta), 55. Hradil (Hlávka, Bárta). Rozhodčí: Hranoš, Šutara – Gančarčík, Konvička. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 79. Střely na branku: 43:28. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 6:2, 6:4.
Černý – Andrle, Pospíšil, Horváth, Buják, Ošmera, Kurbaka, Volas – Kozlík, Šilar, Urbánek, Sikora, Lysak, Bartoš, Šutý, Gerych, Mikula, Svozil, Spěváček
Vojtek – Tomiga, Billa, Bárta, Pekr, Škňouřil, Janek, Polame – Hlávka, Hradil, Kuchta – Buršík, Švejda, Lysoněk – Hyža, Mašek, Dobša – Martiňák, Nášel, Šindler

Komentář k zápasu

Na první gól se v Mini WERK ARENĚ dlouho nečekalo. Oceláři nejprve ustáli hru v oslabení a následně sami udeřili. V čase 06:31 si puk po tvrdé střele Volase našel kapitán Patrik Šutý a dopravil ho do sítě. Upevnit svůj náskok mohli Oceláři v přesilovce, stal se ale pravý opak. Po chybné rozehrávce dostal namazáno před branku Martin Mašek a srovnal. O necelé tři minuty později už navíc hosté vedli, to když se prudkou střelou prosadil Adam Tomiga.

Třinečtí junioři s odpovědí přišli až ve druhé třetině, rozpoutaná show ale stála za to. Srovnání se Oceláři dočkali v čase 21:14, když se po střele Kurbaky puk odrazil do brankoviště a zakončující Jan Bartoš ho uklidil za čáru. Za chvíli zvedali svěřenci trenéra Reného Muchy ruce nad hlavy znovu, tentokrát se o to postaral Matěj Kozlík, který ujel do brejku a přesně mířenou ranou zaznamenal svůj pátý gól v této sezoně. Další gól pak přinesla až domácí přesilovka a střelecká aktivita obránce Kurbaky. Lotyšský bek pálil od modré hned třikrát a jeho poslední pokus pak mezi tři tyče dopravil Patrik Šutý.

Devět sekund nato se skóre na světelné tabuli měnilo znovu, tentokrát se o to zasloužil Petr Sikora. Šikovný útočník si najel za záda přerovských obránců a po přihrávce od Lysaka upravil na 5:2. Stejný hráč pak zakončil třetinu snů z pohledu Ocelářů šestým gólem. Tentokrát tečí, která překvapila i brankáře Vojtka.

V závěrečné dvacetiminutovce už stačili hosté pouze korigovat, po přihrávce bývalého Oceláře Hlávky dostal puk do sítě Petr Švejda. Potlesk spoluhráčů pak sklidil dvougólový střelec Sikora, který v pěstní potyčce složil o dva roky staršího Buršíka. Poslední minuty pak ještě nabídly menší drama. Kapitán Šutý nejprve po dobré přihrávce od Gerycha nezkompletoval hattrick a na druhé straně ranou z vrcholku kruhů Černého překonal Radim Hradil. Hosté tak v posledních minutách sáhli po power-play, obrana Ocelářů ale další góly nepřipustila.