Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Junioři ztratili v Pardubicích třígólový náskok, z ledu Dynama vezou pouze bod

Junioři ztratili v Pardubicích třígólový náskok, z ledu Dynama vezou pouze bod
P a r d u b i c e – Ve vysokém tempu se jízdní řád juniorské extraligy dostal už k šestému kolu, v němž se Zubři pokoušeli uzmout bodový příděl na ledě pardubického Dynama. Po remízové první části měli Přerované díky třem rychlým trefám skvěle nakročeno k tomu, aby na Hanou putovaly všechny body. Jenže domácí náskok Zubrů smazali. Modrožlutí v závěru promarnili pětiminutovou přesilovku, a tak vítěze dramatického klání určilo až prodloužení, ve kterém soupeř dokonal obrat z 1:4 na 5:4.
6.kolo, sobota 9.9.2023
HC Dynamo Pardubice - HC ZUBR Přerov
HC Dynamo Pardubice - HC ZUBR Přerov
5:4p
(1:1, 1:3, 2:0 - 1:0)
Branky a nahrávky: 8. Fiala (Tomas, Švec), 33. Koudelka (Tomas, Kalužík), 41. Burda (Kalužík, Švec), 45. Helikar (Pavlata, Koudelka), 61. Švec (Tomas, Pavlata) – 5. Kuchta, 24. Hradil (Švejda), 27. Hanák (Halík, Billa), 30. Kuchta (Hlávka, Bárta). Rozhodčí: Barek, Mejzlík – Hájková, Polák. Vyloučení: 5:7, navíc Fiala (Pardubice) 5 minut + do konce utkání. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 36:29. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:4, 5:4.
Vilém – Červenka, Koudelka, Kaštánek, Kubánek, Rájek, Švec, Hebek – Kalužík, Burda, Fiala, Kubíček, Jevtěchov, Helikar, Pavlata, Dostál, Gromadzki, Jaša, Bartoň, Tomas
Ryšavý – Koblížek, Billa, Tomiga, Pekr, Holík, Bárta, Škňouřil – Šindler, Lysoněk, Hradil, Halík, Martiňák, Dobša, Švejda, Hlávka, Mašek, Kuchta, Hanák

Komentář k zápasu

Hned na začátku první třetiny se ujali vedení hosté, když ujel Tobiáš Kuchta, který poslal puk mezi betony Viléma. O tři minuty později Dynamo vyrovnalo, z levého kruhu se do odkryté branky trefil Adam Fiala. Poté se do dobré šance dostal Dobša, jeho pokus skončil v lapačce Viléma. Pardubický Fiala poté pálil na Ryšavého, ten na poslední chvíli kotouč vyrazil.

Po třech minutách druhého dějství šel Přerov opět do vedení. Do samostatného úniku se dostal Radim Hradil a trefil se do horního rohu domácí brány. Poté mohl Kalužík vyrovnat, z mezikruží však trefil tyčku. Ve 26. minutě šel Přerov do dvoubrankového náskoku, Jan Hanák vyslal nenápadnou střelu, která propadla Vilémovi za záda. O tři minuty později Tobiáš Kuchta unikl sám na brankáře a přidal čtvrtou branku Zubrů. Dynamo dokázalo reagovat, Jakub Koudelka od modré čáry prostřelil vše, co mu stálo v cestě. Hru poté přerušila oprava ledu, kvůli níž se zbytek druhé části musel dohrát po přestávce.

Pardubice se prosadily hned na začátku poslední třetiny, Daniel Burda poslal puk mezi betony Ryšavého a snížil na rozdíl jediného gólu. Ve 44. minutě pak domácí vyrovnali, z levého kruhu vystřelil Jan Helikar a puk se odrazil o tyčku do branky. Poté se před Viléma dostal Halík, ale jeho pokus skončil v lapačce brankáře Dynama. Do konce základní hrací doby se už nic vážného nestalo a zápas tak šel do prodloužení.

V něm Pardubice rychle rozhodly. Samostatný únik proměnil Martin Švec a zařídil Východočechům bod navíc.