Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Juniorka se raduje z premiérové výhry! Na domácím ledě si vyšlápla na Vítkovice

Juniorka se raduje z premiérové výhry! Na domácím ledě si vyšlápla na Vítkovice
P ř e r o v – Hokejisté Přerova porazili ve třetím kole DHL extraligy juniorů Vítkovice doma 4:2 a poprvé v této sezoně vyhráli soutěžní zápas. Zubři nejprve dvakrát ztratili jednobrankové vedení, na góly Radima Hradila z trestného střílení a Jana Hanáka odpověděli Martin Milata a v přesilovce Matěj Prčík. Minutu a devět sekund před koncem ale podruhé skóroval Hanák a při hostující hře bez brankáře potvrdil vítězství Přerovanů druhou trefou Hradil.
3.kolo, čtvrtek 31.8.2023
HC ZUBR Přerov - HC Vítkovice Ridera
HC ZUBR Přerov - HC Vítkovice Ridera
4:2
(1:1, 0:0, 3:1)
Branky a nahrávky: 5. Hradil (TS), 52. J. Hanák (Kolařík), 59. J. Hanák (Kolařík), 60. Hradil (Hlávka, Bárta) – 17. Milata (Štiak), 54. Prčík (Vehovský, Žídek). Rozhodčí: Maršálek, Skopal – Bezděk, Tvrdý. Vyloučení: 9:8. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 235. Střely na branku: 29:25. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:2, 4:2.
Ryšavý – Holík, Bárta, Billa, Tomiga, Pekr, Koblížek, Janek – Kuchta, Hradil, Hlávka – Kolařík, Halík, J. Hanák – Buršík, Švejda, Lysoněk – Hyža, Mašek, Dobša
Irgl – Puchala, Bialy, Kalandra, Chaloupka, Prčík, Glos, Man – Štiak, Tobola, Milata, Fojtík, Zapletal, Žídek, Slusarczyk, Muroň, M. Hanák, Chlán, Saxa, Vehovský

Komentář k zápasu

Zubři začali tak, jak skončili minulý zápas v Olomouci. Při oslabení sekl Vehovský unikajícího Radima Hradila a sám faulovaný tentokrát z nařízeného trestného střílení překonal Irgla pokusem na lapačku. Domácí pak držel brankář Vojtěch Ryšavý. Postupně zastavil velké šance Vehovského, Milaty a Žídka. Na druhé straně dorážel Kolařík bekhendem těsně mimo.

Vítkovicím pomohl k vyrovnání odraz od brusle jednoho z přerovských hráčů, který usměrnil do brány nahození Martina Milaty. Hosté mohli otočit skóre krátce před koncem první třetiny, ale hlavní rozhodčí po skrumáži před bránou ztratil přehled o situaci a přerušil hru.

Ve druhém dějství oba týmy zahazovaly přesilovky. Při hře pět na pět Hradila lapačkou vychytal Irgl a unikající Chlán vypálil vedle domácí branky. V oslabení pak vystihl rozehrávku Ostravanů Hlávka, jenže nájezd na Irgla zakončil nad horní tyč. Následně se dvakrát vyznamenal Ryšavý, který zneškodnil možnosti Glose a Žídka.

Přerov se vrátil do vedení v 52. minutě. Irgl měl zakrytý výhled a z levého kruhu zamířil přesně ke vzdálenější tyči Jan Hanák. Vítkovice odpověděly při vyloučení Buršíka, s pomocí teče se od modré čáry prosadil Matěj Prčík. Nerozhodný stav ale vydržel jen do času 58:51. To Kolaříkovu střelu zblízka dorazil do sítě Jan Hanák a zaznamenal druhý gól v zápase. Podruhé se zanedlouho trefil i Radim Hradil, který při hostujícím risku bez brankáře zpečetil vítězství Zubrů.

Ohlasy trenérů

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): Jsme rádi za vítězství. Pořád se zlepšujeme a srovnáváme se soutěží. V první třetině jsme hráli velice slušně, zápas byl odbojovaný. Největším negativem je vysoký počet vyloučení. Oslabení jsme ale hráli docela slušně a z pohledu bojovného výkonu celého týmu a plnění pokynů jsme zaslouženě vyhráli.

Pavel Trnka (HC Vítkovice Ridera): V prvé řadě gratuluji soupeři k výhře. Byl to urputný, v mých očích nehezký zápas. Počítají se ale body, které získali domácí. Ještě jednou jim blahopřeji. My jsme nebyli schopni proměnit šance, které jsme si vytvořili. Výkon však nebyl vůbec dobrý. Nebyl hoden extraligy juniorů.