Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Škoda. Juniorka v derby mocně dotahovala, jeden gól jí ale k bodovému zisku scházel

Škoda. Juniorka v derby mocně dotahovala, jeden gól jí ale k bodovému zisku scházel
O l o m o u c – Hokejisté Přerova ve druhém kole DHL extraligy juniorů prohráli v hanáckém derby na ledě Olomouce těsně 4:5. Domácí třikrát skórovali v první a dvakrát ve druhé dvacetiminutovce. Zubři ztrátu postupně umazávali a ve třetí třetině se dostali na dostřel. Vyrovnat se jim však v závěru nepodařilo ani z trestného střílení ani při hře bez brankáře.
2.kolo, pondělí 28.8.2023
HC Olomouc - HC ZUBR Přerov
HC Olomouc - HC ZUBR Přerov
5:4
(3:1, 2:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 7. Galvas (Havel), 13. Röss (Janech, Šotkovský), 17. Bošek (Koudelný, Tomeček), 29. Belan (Bošek, Šotkovský), 35. Ruda (Galvas, Tomeček) – 19. Kuchta (Hlávka, Holík), 38. Hlávka (Hradil, Kuchta), 45. Tomiga (Hanák, Halík), 54. Halík (Kolařík, Tomiga). Rozhodčí: Rapák, Šudoma – Hladík, Kučera. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:3 V oslabení: 0:0. Diváci: 145. Střely na branku: 28:43. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1, 5:4.
Frgál – A. Drábek, Galvas, Šlahora, Compel, Panáček, Sedláček – Koudelný, Havel, Belan, Röss, K. Drábek, Ruda, Bošek, Neoral, Tomeček, Slováček, Šotkovský, Janech
Vojtek (17. Ryšavý) – Holík, Bárta, Billa, Tomiga, Pekr, Koblížek, Nášel – Kuchta, Hradil, Hlávka – Kolařík, Halík, Hanák – Buršík, Švejda, Lysoněk – Hyža, Šťastný, Martiňák

Komentář k zápasu

Přerov si jako první zahrál přesilovku, Halík ale Tomigovo nahození tečoval vedle olomoucké branky. V čase 6:17 se prosadili domácí, po levé straně útočného pásma projel Tomáš Galvas a prostřelil Vojtka. Vedení kohoutů pak zvýšili z dorážky David Röss a bez přípravy Lukáš Bošek. Vojtek po třetím inkasovaném gólu opustil bránu a vystřídal jej Ryšavý. Zubři snížili při vyloučení Compela, když se z mezikruží prosadil rozjetý Tobiáš Kuchta.

Zkraje druhé třetiny nahazoval puk od modré čáry Billa a Hanák dorážel do klečícího brankáře Frgála. Následně měl dvě velké šance Kolařík, Frgál jej ale vychytal jak zblízka, tak z úniku. Nevyužité možnosti mohly Přerov mrzet. Na trestnou lavici usedl Tomiga a první přesilovku Olomouce v zápase využil Jakub Belan. Průnik Galvase poté betonem zastavil Ryšavý, poradil si také s dotírajícím Koudelným.

Po polovině zápasu fauloval unikajícího Hanáka Compel a rozhodčí nařídil trestné střílení pro hosty. Hanák však sám proti Frgálovi minul horní roh brány. Zanedlouho dostal čtyři minuty za vysokou hůl Holík a pátý gól kohoutů přidal Stanislav Ruda, jenž usměrnil do sítě nabídku od Galvase. Přerov korigoval ve 38. minutě. Po kličce do forhendu se trefil Tadeáš Hlávka.

V úvodu třetí části Ryšavý zneškodnil betony pokus Adama Drábka a lapačkou zakončení Galvase na vzdálenější tyč. Ve 45. minutě udeřili podruhé v přesilovce Zubři, volný kotouč nasměroval do brány Adam Tomiga. Přerov potrestal také další olomoucký faul. Kolaříkovu střelu tečoval šest minut před koncem za Frgála Matěj Halík a zadělal na drama.

Při oslabení navíc unikajícího Buršíka poslal k ledu Panáček a Přerov znovu získal výhodu trestného střílení. Proti Frgálovi se tentokrát rozjel Hradil, jeho pravý beton ale přehodit nedokázal. Hosté ještě v závěru odvolali brankáře a zkusili hru v šesti. Vyrovnat mohl z hranice levého kruhu Buršík, Frgála ale nepropálil.

Ohlasy trenérů

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): Nepovedla se nám první polovina utkání, lacino jsme inkasovali dvě branky. Na hráče jsme se snažili působit pozitivně. Říkali jsme jim věci, které byly špatně, abychom se zlepšili. Závěr nám vyšel. Stáhli jsme to na rozdíl jediného gólu, pak jsme jeli trestné střílení, další šance jsme měli při power-play. Ve finále je to škoda, sahali jsme minimálně po bodu.