Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Gólové hody dorostu! Zubři přetlačili Jihlavu, za dvě třetiny jí nasázeli šest branek

Gólové hody dorostu! Zubři přetlačili Jihlavu, za dvě třetiny jí nasázeli šest branek
P ř e r o v – Hokejisté Přerova ve 22. kole Extraligy dorostu porazili Jihlavu po desetigólové přestřelce 6:4. Zubři s Duklou po první třetině prohrávali, ve druhé třetině ale skóre dokázali otočit a navíc stanovili jeho konečnou podobu. V tabulce se vrátili na průběžné páté místo, sedmému soupeři z Vysočiny odskočili na rozdíl osmi bodů.
22.kolo, čtvrtek 30.11.2023
HC ZUBR Přerov - HC Dukla Jihlava
HC ZUBR Přerov - HC Dukla Jihlava
6:4
(2:3, 4:1, 0:0)
Branky a nahrávky: 6. Mozr (Švejcar, Frnka), 17. Koudela (Švejcar), 22. Burda (Došlík, Navrátil), 32. Frnka (Miklas), 34. Frnka (Mozr), 38. Vlk (Pohanka, Pala) – 13. Holas (Tomica), 16. Chvátal (Zmrhal, Katolický), 19. Zmrhal (Kytka, Ratušňak), 29. Katolický. Rozhodčí: Blaha – Mikšík, Kučera. Vyloučení: 6:6. Využití: 0:2. V oslabení: 0:1. Diváci: 135. Střely na branku: 29:38. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3, 3:3, 3:4, 6:4.
Šejba – Pala, Pohanka, Špičák, Mozr, Navrátil, Matyáš, Cífka, Burda – Dobřecký, Frnka, Ryšavý, Miklas, Švejcar, Kováč, Došlík, Koudela, Vlk
Štěbeták – Zmrhal, Holas, Slavíček, Tomica, Verbeščuk, Podroužek – Katolický, Kytka, Hospodka, Lukáš, Grabowski, Koníř, Nejedlý, Chvátal, Ratušňak, Adamec

Komentář k zápasu

V úvodu neproměnil velkou šanci Kováč, Zubry ale poté poslal do vedení Marek Mozr, jenž od modré čáry prostřelil Štěbetáka mezi betony. Při vlastním oslabení pak nezakončil do prázdné brány Švejcar a po únicích nechali vyniknout protějškova gólmana Pala a na druhé straně Katolický. Ránu Podroužka při vyloučení Navrátila zastavila horní tyč.

Jihlava otočila skóre díky dalším přesilovkám. První využil Dominik Holas, který z levé strany zamířil ke vzdálenější tyči, druhou pak zblízka Ondřej Chvátal. Přerov odpověděl zásluhou bekhendového blafáku Filipa Koudely, v čase 18:34 ale Šejbu po objetí brány překonal David Zmrhal a znovu poslal hosty o gól napřed.

Gólově bohatý zápas pokračoval i ve druhé třetině. Ztrátu Zubrů dotáhl od modré čáry David Burda. Následně ve vlastní přesilovce chyboval v obranném pásmu Švejcar a Šimon Katolický zblízka vyzrál na Šejbu kličkou do bekhendu.

Domácí opět srovnali ve 32. minutě. Filip Frnka po dobré práci Miklase z bezprostřední blízkosti napálil puk do sítě, zanedlouho navíc stejný hráč z otočky překlopil průběžné skóre ve prospěch Přerova. Do konce prostřední části padla ještě jedna branka. V čase 37:07 tečoval Pohankovo nahození do pravého horního rohu jihlavské brány Filip Vlk.

Dukla si na začátku třetí třetiny zahrála početní převahu, střelu Katolického z mezikruží musel Šejba vyrážečkou vytěsnit nad branku. Na druhé straně to zkoušel Kováč a Štěbeták zakročil betonem. Přerov si spíše hlídal dvougólový náskok, který mu navzdory vyloučení Švejcara v závěru utkání vydržel až do konce.

Ohlasy trenérů

David Kudělka (HC ZUBR Přerov): Dvacet minut bylo z naší strany velice rozpačitých. Byli jsme pod tlakem soupeře a opravdu jsme nehráli dobře. Ve druhé třetině se to ale otočilo o 180 stupňů. Tým konečně ukázal, v čem je jeho síla. Dát Jihlavě a reprezentačnímu brankáři Štěbetákovi šest gólů ze dvě třetiny se vám nepovede každý zápas. Byli jsme odměněni za to, že jsme si víc šli za vítězstvím, byli jsme důraznější a hráli jsme jednodušeji. Před celým kolektivem, ať už je to realizační tým nebo kluci na ledě, za dnešní práci smekám. Hráči se vydali a ukázali, že hokej hrát umí.