Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Dorost střídá výhry s porážkami. Zápas v Brně definitivně ztratil v poslední třetině

Dorost střídá výhry s porážkami. Zápas v Brně definitivně ztratil v poslední třetině
B r n o – Hokejisté Přerova v 15. kole Extraligy dorostu prohráli s Kometou Brno na jejím ledě vysoko 2:8 a potřetí za sebou nedokázali potvrdit předchozí domácí vítězství. Zubři na jihu Moravy vedli, Kometa ale ve druhé třetině třemi trefami skóre otočila. Hanáci pak zkraje závěrečné dvacetiminutovky snížili na rozdíl jediné branky, Brňané se však následně prosadili ještě pětkrát a rázně potvrdili zisk tří bodů.
15.kolo, pondělí 23.10.2023
HC Kometa Brno - HC ZUBR Přerov
HC Kometa Brno - HC ZUBR Přerov
8:2
(0:1, 3:0, 5:1)
Branky a nahrávky: 25. Šebela (Kerbler, Brabenec), 37. Chaika (Stibůrek), 38. Brabenec (Hartl, Kerbler), 43. Šulla (Šebela), 45. Kubín (Šulla, Šebela), 50. Hartl (Brabenec, Kerbler), 54. Kukleta (Hamák), 54. Brabenec (Kerbler) – 8. Vlk (Koudela, Pala), 42. Pohanka (Švejcar, Pala). Rozhodčí: Kohoutek – Kociňák, Viskot. Vyloučení: 4:4. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 81. Střely na branku: 42:31. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2, 8:2.
Váňa – Panasenko, Veselý, Vyhlídal, Polák, Bína, M. Mátl – Hamák, Hartl, Kukleta, Stibůrek, Kerbler, Chaika, Šebela, Šulla, Brabenec, Kubín
Trnka – Wasserbauer, Cífka, Pala, Pohanka, Mozr, Matyáš – Koudela, Dobřecký, Vlk – L. Mátl, Švejcar, Ryšavý – Došlík, Kurial, Frnka – Vyroubal

Komentář k zápasu

Na začátku zápasu se jednalo o velice vyrovnané utkání, kde se hra přelévala ze strany na stranu a nebylo možné říct, kdo má ve hře navrch. Nicméně to byl hostující tým, kdo otevřel skóre a po kombinaci Filipa Vlka s Koudelou a Palou šel do vedení. Od té doby byla na koni spíše Kometa, která si tvořila více šancí a byla nebezpečnější. Dokonce měla i pár možností, kdy mohl třeba Brabenec nebo těsně před koncem třetiny Šebela skóre vyrovnat.

Druhá třetina se nesla v duchu obratu Komety. Hned na začátku dokázal po skvělé přihrávce od Kerblera vyrovnat Filip Šebela. Následně se hra na kratší dobu vyrovnala, ale byla to Kometa, která si tvořila více šancí, ze kterých i více hrozila. Tři minuty před koncem dokázal Artěm Čajka využít přihrávky, kterou dostal od Stibůrka a hned šla Kometa do vedení. O minutu na to už Brno vedlo o dva góly, kdy Jan Brabenec využil chyby Přerova. Na tomto gólu asistoval i Hartl, který si tak zajistil při svém debutu hned kanadský bod.

Ve třetím dějství si Přerov vytvořil vyložené šance a jednu z nich dokázal Adam Pohanka využít a chtěl tak založit na otočení zápasu. Nicméně, od té doby hrála prim Kometa. Byla mnohem rychlejší, efektivnější a na gólovém projevu to bylo vidět. Hned o minutu později od přerovského gólu skóroval Jakub Šulla. Pátý gól opět patřil Filipu Šebelovi, který přebruslil celé hřiště a následně kličkou překonat Trnku. O šestý gól se postaral už dříve zmíněný Michal Hartl, který si tak při svém debutu připsal gól i asistenci. Následně přišly dva góly hned deset vteřin za sebou. První od Jiřího Kuklety a druhý od Jana Brabence. Kometa si tak připisuje velice důležité tři body a posouvá se před Přerov v tabulce.

Ohlasy trenérů

Jan Zachrla (HC Kometa Brno): Když se vyhrává, je vše dobré. Soupeř prokazuje kvalitu tím, kolik bodů má. I ta videa, která jsme viděli, potvrzují kvalitu, kterou mají. V tabulce se to nějak projeví a to klukům potřebuju nalít do žil, aby věřili tomu, co dělají.

David Kudělka (HC ZUBR Přerov): Zápas jsme jednoznačně nezvládli, přístup několika hráčů neodpovídá extralize. Po nějakém dobrém utkání, co jsme odehráli v sobotu. Od druhé třetiny jsme si zahrávali s výsledkem a nepřesvědčili jsme soupeře o naší hře. Dneska gratuluji soupeři, který nás přehrál od druhé třetiny v osobních soubojích a v důslednosti. Byli jsme jak holky na bruslích. Nechci nijak urážet hokejistky, ale my jsme byli i horší jak ony.