Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Dorostenci dvakrát inkasovali z trestných střílení a Zlínu podlehli o jednu branku

Dorostenci dvakrát inkasovali z trestných střílení a Zlínu podlehli o jednu branku
Z l í n – Hokejisté Přerova v 11. kole Extraligy dorostu prohráli na ledě Zlína 2:3. Skóre sice otevřel v 15. minutě Filip Vlk, Beranům se ale vzápětí podařilo vyrovnat. Celek z Baťova města pak v dalším průběhu utkání jel dvě trestná střílení a z obou dokázal skórovat. To druhé proměnil v 53. minutě Dominik Kos a rozhodl o těsném zlínském vítězství. Předtím totiž vyrovnal druhou brankou Vlk.
11.kolo, čtvrtek 12.10.2023
Berani Zlín - HC ZUBR Přerov
Berani Zlín - HC ZUBR Přerov
3:2
(1:1, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 15. Pečner (Kočica, M. Sedláček), 36. Doležal (TS), 53. Kos (TS) – 15. Vlk (Dobřecký), 46. Vlk (Dobřecký, Cífka). Rozhodčí: Vaněk – Kučera, Lainka. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 70. Střely na branku: 32:33. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Šimšálek – M. Sedláček, Mořkovský, Schmied, Kubečka, Uřičář, F. Sedláček – Nesrsta, Kočica, Pluskal, Doležal, Kos, Škrip, Pečner, Plšek, Matula, Holba
Šejba – Pohanka, Wasserbauer, Pala, Špičák, Mozr, Matyáš, Cífka – Ryšavý, Švejcar, Vyroubal, Došlík, Koudela, Dobřecký, Mátl, Kurial, Frnka, Vlk

Komentář k zápasu

Berani se v první třetině postupně dostávali do tempa, okolo desáté až patnácté minuty už jejich výkon vypadal velmi slušně a dařilo se jim soupeře přehrávat. Zubři se však vydali do protiútoku, Filip Vlk dostal nahrávku před úplně prázdnou bránu a otevřel skóre duelu.

Odpověď přišla okamžitě, po šestnácti vteřinách se za obranu dostal Luca Pečner, jenž ranou nad lapačku vyrovnal. Do konce první dvacetiminutovky si Berani vytvořili ještě dvě velké šance, Doležal nastřelil tyč a Kos bekhendem přestřelil.

Zápas byl i nadále vyrovnaný, nicméně domácí si komplikovali situaci častými tresty. Jednou šli žlutomodří dokonce do tří, situaci ale zvládli na jedničku. Zubři se párkrát snažili zakončovat do prázdné brány, situace ale pak překombinovali. Špatnou třetinu však neodehrál Mátl, který často zatápěl Šimšálkovi.

Ze zlínských šancí stojí za vypíchnutí Holba, jenž se dostal do krátkého úniku. V dalším, podobném úniku si Berani vybojovali faul, rozhodčí navíc nařídili trestné střílení. Toho se ujal Dalibor Doležal, jenž si položil brankáře Šejbu a mazácky zakončil kolem jeho betonu.

V závěru Přerov přepnul na vyšší rychlostní stupeň, chtěl vyrovnat ještě do sirény, to se mu ale nakonec nepodařilo.

Vyrovnání se Zubři dočkali ve 46. minutě, kdy hráli přesilovku. Beranům se sice dařilo soupeře dobře blokovat, pak se ale uvolnil Koudela, jenž přesným křížným pasem nahrál Filipu Vlkovi před prázdnou bránu a ten vstřelil druhý gól v zápase.

Osm minut před koncem čekaly domácí barvy krušné chvíle, Kubečka totiž usedl na trestnou lavici a šlo se do čtyř. Pak ale kotouč trefil Kose, ten se hnal do šance a trefil mezi betony. Situace ale byla nepřehledná a nebylo jisté, zda kotouč skutečně přešel brankovou čáru. Rozhodčí gól neuznali, vzhledem k faulu ale nařídili další trestné střílení. Toho se zlínský kapitán Dominik Kos ujal osobně a jeho sebevědomé zakončení zapadlo až do sítě.

Berani Zubrům v závěru vyložený tlak nedovolili, Hanáci si situaci navíc značně zkomplikovali vinou dalších faulů. Zápas se tak až na další šanci Kose dohrál relativně v poklidu, Zlínští už si výhru vzít nenechali.