Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Koudelův gól přišel pozdě. Dorost doma neproměňoval šance a podlehl Kometě Brno

Koudelův gól přišel pozdě. Dorost doma neproměňoval šance a podlehl Kometě Brno
P ř e r o v – Hokejisté Přerova v šestém kole Extraligy dorostu nestačili na Brno a stejně jako ve čtvrtek ve Vítkovicích prohráli 1:4. Zubři na domácím ledě inkasovali zkraje i v závěru první třetiny. Kometa se dvakrát prosadila také v prostřední třetině, zatímco Hanáci všechny své šance zahodili. Snížit se jim podařilo teprve na konci třetího dějství zásluhou trefy Filipa Koudely.
6.kolo, sobota 23.9.2023
HC ZUBR Přerov - HC Kometa Brno
HC ZUBR Přerov - HC Kometa Brno
1:4
(0:2, 0:2, 1:0)
Branky a nahrávky: 59. Koudela (Vlk, Dobřecký) – 2. Kerbler (Panasenko), 19. Chaika (Stibůrek, Kukleta), 22. Šulla (Chaika, Brabenec), 37. Brabenec (Šebela, Panasenko). Rozhodčí: Pavel – Kaprál, Přecechtěl. Vyloučení: 7:8, navíc Krämer (Kometa Brno) 5 minut + do konce utkání. Využití: 0:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 175. Střely na branku: 35:32. Průběh utkání: 0:4, 1:4.
Šejba (37. Trnka) – Pohanka, Mozr, Pala, Matyáš, Kočara, Cífka, Wasserbauer – Dobřecký, Frnka, Kurial, Ryšavý, Švejcar, Vyroubal, Došlík, Koudela, Vlk, L. Mátl
Král – Vyhlídal, Krämer, Panasenko, Bína, Beroun, M. Mátl – Stibůrek, Kerbler, Chaika, Šebela, Šulla, Hamák, Brabenec, Kubín, Štulo, Kukleta, Daněk

Komentář k zápasu

Hosté udeřili po minutě a třech sekundách, Jan Kerbler zamířil přesně ke vzdálenější tyči přerovské branky. Odpovědět se pokoušel kapitán Zubrů Dobřecký, na Krále ale bekhendem zblízka nevyzrál.

Brno mělo po většinu první třetiny více ze hry, větší šance si ale vytvářeli domácí. Král musel zasahovat po souhře dvojice Švejcar – Ryšavý a zastavil také možnost Koudely z přečíslení tří proti dvěma. Kometě kromě začátku vyšel také závěr úvodní dvacetiminutovky. V čase 18:57 se ze skrumáže před Šejbou prosadil Artěm Čajka a zvýšil brněnské vedení.

Zkraje druhé části nejprve minul Kurial a vzápětí přidal třetí gól Komety z přečíslení Jakub Šulla. Přerov neodpadl, stále však selhával v koncovce. Došlíka během přesilovky vychytal Král a Frnka bekhendem zakončil nad brněnskou branku.

Zubrům nepomohla ani pětiminutová přesilovka, kterou vyloučení Koudely zkrátilo na tři minuty. Tři sekundy po návratu domácího útočníka z trestné lavice našel při oslabení volné místo v bližším horním rohu přerovské branky Jan Brabenec. Tím zápas skončil pro brankáře Šejbu, kterého nahradil Trnka.

Ve třetím dějství zblízka opět přestřelil Frnka. Na druhé straně pálil do takřka prázdné brány Hamák, ale Trnka se dokázal pohotově přesunout. Při vyloučení Kubína to pak zkoušel Wasserbauer a trefil tyč brněnské brány. Čestný úspěch Zubrů zaznamenal v 59. minutě Filip Koudela, který tečoval do sítě nahození Vlka a zrušil Královo čisté konto.