Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Dorost vstoupil do extraligy těsnou porážkou, v Třinci rozhodla druhá třetina

Dorost vstoupil do extraligy těsnou porážkou, v Třinci rozhodla druhá třetina
T ř i n e c – Po juniorech se už pustili do extraligových bojů také dorostenci HC ZUBR Přerov. K prvnímu duelu vyrazili do Třince, kde se jim ale na bodový zisk dosáhnout nepodařilo. Všech pět branek nabídla druhá třetina. Zubři v ní sice po trefě Filipa Frnky rychle vedli a poté ještě smazali soupeřův náskok gólem Adama Dobřeckého, na třetí přesnou ránu Ocelářů už ale odpověď nenašli. Ve třetí třetině navíc Přerované promarnili pětiminutovou přesilovku.
1.kolo, čtvrtek 7.9.2023
HC Oceláři Třinec - HC ZUBR Přerov
HC Oceláři Třinec - HC ZUBR Přerov
3:2
(0:0, 3:2, 0:0)
Branky a nahrávky: 24. Makula (Rybnikár, Hrček), 26. Weiss (Řípa, Švančara), 38. Švančara (Byrtus, Makula) – 22. Frnka (Mátl), 34. Dobřecký. Rozhodčí: Blaževič – Klimek, Konvička. Vyloučení: 0:3, navíc Holub (Třinec) 5 minut + do konce utkání. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 47. Střely na branku: 45:23. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:2, 3:2.
Skácel – Marek, Byrtus, Kaleta, P. Trnka, Mrtka, Holub – Karas, Blahuta, Švančara, Morcinek, Hrček, Rybnikár, Řípa, Řehák, Makula, Hladoník, Weiss
Šejba (39. J. Trnka) – Wasserbauer, Cífka, Mozr, Pohanka, Matyáš, Špičák – Miklas, Dobřecký, Vlk – Mátl, Kurial, Frnka – Koudela, Švejcar, Ryšavý – Došlík

Komentář k zápasu

Oceláři vstoupili do první třetiny sezony aktivněji. Už ve druhé minutě se přerovský brankář Šejba ocitl pod velkou palbou domácích. Především jeho zásluhou hosté úvodní tlak přečkali. Třineckým v první dvacetiminutovce nepomohly ani dvě přesilovky. Byli sice lepším týmem, avšak i po samostatném úniku Blahuty svítil na ukazateli skóre bezbrankový stav.

Ve druhé třetině už konečně začaly padat góly a nebylo jich málo. I přes převahu domácího celku šel do vedení Přerov, když se prosadil Filip Frnka. Za dvě a půl minuty však domácí vyrovnali po střele Wiktora Makuly a chvíli nato už také vedli. Přesně tentokrát pálil Matěj Weiss.

Hosté pak ve 34. minutě z ojedinělé šance vyrovnali, po samostatném úniku se jednou rukou prosadil z bekhendu Adam Dobřecký. Oceláři si však vzali ve druhé třetině vedení ještě jednou zpět. Třinecký kapitán Robin Švančara se dostal do brejku a přesnou střelou k levé tyči zakončil.

První minuty poslední třetiny přinesly poněkud kostrbatý hokej. Žádné velké šance, čas hrál jednoznačně ve prospěch domácích. Přerovští mohli udeřit v pětiminutové přesilovce, ale na nic moc se nezmohli. Největší šanci pak spálil čtyři minuty před koncem utkání Vlk. V závěru už hosté neměli na obrat síly a Oceláři mohou slavit první body v sezoně.