ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Junioři znovu odmítli konec sezony! Čtvrtfinále s Brodem rozhodne až pátý zápas

Junioři znovu odmítli konec sezony! Čtvrtfinále s Brodem rozhodne až pátý zápas
H a v l . B r o d – Po dvou zápasech nad juniory visela hrozba konce sezony, teď se však mohou těšit na rozhodující pátou bitvu ve čtvrtfinále s Havlíčkovým Brodem. Zubři v Kotlině opět zabojovali a dokázali svému soupeři smazat i druhý mečbol! Přerov se po trefách Matěje Halíka a Radima Hradila dostal do dvoubrankového vedení a pak zvládl nesmírně dramatický závěr, když se soupeři podařilo snížit na 1:2. Přijďte ve čtvrtek do MEO Arény fandit, klíčový duel o postup do semifinále Ligy juniorů začne v 18:00!
ČF4, úterý 21.3.2023
BK Havlíčkův Brod - HC ZUBR Přerov
BK Havlíčkův Brod - HC ZUBR Přerov
1:2
(0:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 56. Zych (J. Kuchta, Hrdlička) – 28. Halík (T. Kuchta), 51. Hradil (Kolařík). Rozhodčí: Ovsík – Figer, Kotlík. Vyloučení: 8:8, navíc Vaněček (Havlíčkův Brod) 5 minut + do konce utkání, Bulík (Havlíčkův Brod) 5 minut + do konce utkání, Přidal (Havlíčkův Brod) 5 minut + do konce utkání, J. Kuchta (Havlíčkův Brod) 5 minut + do konce utkání – Hradil (Přerov) 5 minut + do konce utkání, Svoboda (Přerov) 5 minut + do konce utkání, Lysoněk (Přerov) 5 minut + do konce utkání, Buršík (Přerov) 5 minut + do konce utkání, Švejda (Přerov) 5 minut + do konce utkání, Hyža (Přerov) 5 minut + do konce utkání. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 200. Střely na branku: 22:33. Průběh utkání: 0:2, 1:2. Stav série: 2:2.
Sigmund – Zych, Vaněček, Kutlvašr, Bezpalec, Topol, J. Kuchta, Jeletz – Hrdlička, Krejčí, Bulík, Machovský, Holenda, Dymák, Pilař, Koubek, Nový, Přidal, Janko
Žurek – Brázda, Koblížek, Holík, Nesvadba, Billa, Pekr, Nášel – Hyža, Svoboda, Lysoněk, Kolařík, Šilhavý, Buršík, Štíbr, Halík, Švejda, Hradil, Hanák, T. Kuchta

Komentář k zápasu

Také do čtvrtého duelu série vstoupili lépe Přerované, zkraje zápasu získali přesilovku, ale Kuchta po Halíkově střele nedokázal dorazit puk za Sigmunda. Z aktivity Zubrů vybočila pouze šance domácího Janka, který nastřelil horní tyčku Žurkovy klece. Modrožlutí pak měli obrovskou příležitost v podobě 101 vteřin dlouhé přesilovky pěti proti třem. Zacílit přesně však nedokázal Halík a krátce po něm ani Kuchta.

Poté naopak zahrozili domácí, pověstné „nedáš – dostaneš“ však neplatilo, protože Žurek zlikvidoval jak střelu Krejčího, tak i dorážku Koubka. Zubři zanedlouho pohrdli další přesilovkou, v níž Hradila od otevření skóre dělily centimetry. Kotouč prošel Sigmundovi mezi betony, ale odrazil se od tyče pryč.

Úvod druhé třetiny byl pro změnu ve znamení havlíčkobrodských přesilovek. Po gólu volalo zakončení Vaněčka, který zblízka dorážel Zychovu střelu. Žurek však parádním zákrokem lapačkou udržel čistý štít. Bezbrankový stav trval až do závěru 28. minuty. To se v pravém kruhu napřáhl ke střele Matěj Halík a poslal puk na vzdálenější tyčku, kam Sigmund nedosáhl.

Ve 44. minutě domácí sahali po vyrovnání, když Janko vybídl ke skórování Přidala, jeho tutovku však Žurek fantasticky zastavil těsně před čárou. Zubři přežili i další krušné minuty při tlaku Brodu a v čase 50:20 s pořádnou dávkou štěstí odskočili na dvougólový rozdíl. Radim Hradil zpoza brány trefil Sigmunda do zad, od níž kotouč spadl do klece.

Domácí to pět minut před koncem zkoušeli bez brankáře v šesti proti čtyřem a podařilo se jim ještě vykřesat naději na zvrat, když se od modré čáry trefil Martin Zych. Velká ofenziva soupeře pokračoval až do poslední vteřiny, Přerov však nápor ustál. Po závěrečném klaksonu se strhlo několik šarvátek, za které byly uděleny vyšší tresty.

Ohlasy trenérů

Tomáš Hart (BK Havlíčkův Brod): Myslím si, že jsme dnes zápas odehráli s velkou bojovností a s velkým nasazením. Dostali jsme jeden smolný gól. Pak to bylo o další brance, kterou jsme bohužel dostali my. V závěru jsme to zdramatizovali, měli jsme tam šance, ale nevyšlo to. Musíme se připravit na pátý zápas a v Přerově zkusit štěstí.

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): Nepovedl se nám vstup do utkání oproti třetímu zápasu, bylo to daleko vyrovnanější a urputnější. Ve druhé třetině jsme se dostali do vedení 1:0. Ve třetí třetině jsme odskočili na 2:0, ale soupeř při hře bez brankáře snížil. Pokoušel se i o vyrovnání. Závěr byl emotivní, to je play off. Zvládli jsme to, dostali jsme sérii tam, kam jsme chtěli – domů do rozhodujícího zápasu.