Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Juniorku dělilo od postupu jediné vítězství, v klíčovém duelu baráže Litvínovu podlehla

Juniorku dělilo od postupu jediné vítězství, v klíčovém duelu baráže Litvínovu podlehla
L i t v í n o v – Hokejisté Přerova prohráli v rozhodujícím utkání baráže o DHL extraligu juniorů s Litvínovem 1:4. Svěřenci trenérů Neumana a Kočary dokázali na severu Čech srovnat a zkraje třetí třetiny mohli dokonat obrat. Během přesilové hry jim ale ve skórování zamezila branková konstrukce. V oslabení pak inkasovali rozdílový gól a podruhé už ztrátu dotáhnout nezvládli. Mezi českou elitu tak Hanáci těsně nepronikli, v barážové sérii padli 1:2 na zápasy.
BAR3, pondělí 4.4.2022
HC Litvínov - HC ZUBR Přerov
HC Litvínov - HC ZUBR Přerov
4:1
(1:0, 0:1, 3:0)
Branky a nahrávky: 3. Stehlík (Baláž, Hocelík), 46. Skuhrovec (Stehlík, Slavík), 55. Kroupa (Stehlík, Maštalířský), 60. Háva (Hocelík) – 27. Kleniar (Šilhavý, Hanák). Rozhodčí: Fraňo, Sýkora – Kokrment, Pěkný. Vyloučení: 4:6, navíc Kolařík (Přerov) 10 minut osobní trest. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1578. Střely na branku: 41:26. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 4:1.
Čermák – Hocelík, Baláž, Háva, Hora, Kroupa, Kuchař – Maštalířský, Slavík, Stehlík, Postl, Skuhrovec, Vopat, Danielčák, Limanovský, Beran
Postava – Hanák, Němec, Gréč, Holík, Billa, Nesvadba – Šilhavý, Kolařík, Kleniar, Hradil, Halík, Fencl, Švejda, Štíbr, Brázda, Hyža, Buršík

Komentář k zápasu

Litvínov se v úvodu dostal do tlaku v útočném pásmu, Maštalířský proti Postavovi nadvakrát neuspěl. Skóre se poprvé měnilo ve třetí minutě, po Balážově nahození dorazil puk do sítě Lukáš Stehlík. Při vlastním oslabení ujel po levé straně Kleniar, Čermáka ale neprostřelil. Po vyloučení Skuhrovce byl blízko srovnání Kolařík, u odkryté brány ale ze vzduchu trefil jen bránícího Baláže.

Zkraje druhé části tečoval Stehlíkovu nabídku nad branku Postavy Maštalířský. U pravé tyče zakončoval Slavík, Postava vkleče zasáhl. Obrovskou možnost měl Danielčák, ležícího brankáře Přerova ale nepřehodil.

Domácí převahu ke gólu nevyužili a udeřili Zubři. Kotouč za Čermáka napálil nehlídaný Patrik Kleniar. Během přesilovky mohl Litvínovu vrátit vedení Maštalířský, puk mu ale v klíčové chvíli přeskočil hokejku. Na opačné straně hřiště si před Čermáka najel Brázda a orazítkoval tyčku litvínovské branky.

Na začátku třetího dějství fauloval Beran Gréče. Hosté mohli v početní výhodě odskočit, Halík při velké šanci nastřelil břevno. Přesilovou hrou si pomohli Severočeši, po buly našel volné místo mezi betony Postavy David Skuhrovec. Zleva to poté zkoušel Vopat, Postava jeho tvrdou ránu zastavil. Šest minut před koncem přidal Litvínov třetí gól, do volné části branky doklepl puk Jakub Kroupa. Zubři ještě v závěrečných minutách zkusili power-play, v ní ale potvrdil litvínovskou výhru Jiří Háva.

Ohlasy trenérů

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): Soupeř měl velmi dobrý začátek a ujal se vedení. Před druhou třetinou jsme si řekli pár věcí, zlepšili jsme hru a vyrovnali jsme. Vypadalo to, že zápas se začal překlápět na naši stranu. Zkraje třetí třetiny jsme mohli dát na 2:1, bohužel z toho gól nebyl. Druhou branku jsme pak inkasovali v oslabení a závěr utkání už domácí zvládli. Děkujeme klukům za výbornou sezonu a lidem za to, jak nás podporovali. Zapomenout nesmím ani na fanoušky, kteří za námi jeli do Litvínova. Byli skvělí.