ZÁPASY ONLINE ► JUNIOŘI: České Budějovice - Přerov 9:0

Junioři v třaskavé atmosféře pokořili Litvínov a vynutili si rozhodující duel baráže

Junioři v třaskavé atmosféře pokořili Litvínov a vynutili si rozhodující duel baráže
P ř e r o v – Skvělá práce, pánové! Juniorští hokejisté Přerova oplatili Litvínovu čtvrteční porážku, v domácím zápase baráže o DHL extraligu juniorů zdolali chemiky 3:2. Zubři před parádní kulisou tvořenou 1120 diváky rychle vstřelili dvě branky. Slibné vedení sice neudrželi, bojovným výkonem ale deset minut před koncem strhli výsledek na svou stranu. Vítěze barážové série tak určí až poslední utkání, které se uskuteční v pondělí na severu Čech.
BAR2, sobota 2.4.2022
HC ZUBR Přerov - HC Litvínov
HC ZUBR Přerov - HC Litvínov
3:2
(2:0, 0:1, 1:1)
Branky a nahrávky: 7. Gréč (Holík, Hradil), 9. Fencl (Hradil, Halík), 50. Holík (Hradil, Gréč) – 24. Slavík (Stehlík, Skuhrovec), 44. Kroupa (Bednařík, Beran). Rozhodčí: Grygera, Obadal – Blažek, Vašíček. Vyloučení: 4:6. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 1120. Střely na branku: 26:34. Průběh utkání: 2:0, 2:2, 3:2. Stav série: 1:1.
Postava – Hanák, Němec, Gréč, Holík, Billa, Nesvadba – Šilhavý, Kolařík, Kleniar, Halík, Hradil, Fencl, Švejda, Štíbr, Brázda, Buršík, Hyža
Čermák – Hora, Baláž, Hocelík, Kroupa, Werner, Kuchař, Háva – Postl, Danielčák, Stehlík, Beran, Vopat, Limanovský, Bednařík, Maštalířský, Skuhrovec, Slavík

Komentář k zápasu

V úvodu zastavil pokus unikajícího Halíka lapačkou Čermák, při vyloučení Bednaříka pak Fencl nastřelil bližší tyč. V další přesilovce už Přerov udeřil, Matyáš Gréč od modré čáry „vymetl“ pravý horní růžek litvínovské branky. Za necelé dvě minuty se Zubři prosadili znovu. Hradil nedotáhl bekhendový blafák kvůli faulu, kotouč však za Čermákova záda dorazil Jan Fencl. Snížit se snažil najetý Danielčák, Postavu ale nepřekonal.

Do druhé části si Hanáci přenesli přesilovku a křížnou střelu Gréče zneškodnil Čermák koncem pravého betonu. Velkou šanci poté neproměnil Kleniar a vzápětí Nesvadba nedovoleně poslal k ledu zakončujícího Berana. Rozhodčí nařídil trestné střílení, Postava však Skuhrovce vychytal. Chemici snížili ve 24. minutě, početní převahu využil z levého kruhu Marek Slavík. Zubrům mohl dvougólový náskok vrátit Hradil, brankář Čermák jej ale před zasunutím kotouče do prázdné brány podrazil.

Na opačné straně kluziště zastavil výborně chytající Postava šance Danielčáka a Skuhrovce. Domácí se málem radovali po nenápadné střele Švejdy od modré čáry, po které Čermákovi pomohla branková konstrukce. Švejda pak šel na litvínovského gólmana sám, Čermák ale projít kotouč mezi betony nenechal.

Hostující snaha o vyrovnání vyvrcholila ve 43. minutě. Bednařík našel mezi kruhy Jakuba Kroupu, který po manévru doprava zamířil za natahujícího se Postavu. Severočeši sice měli územní převahu, k obratu ale nevedla. Naopak v čase 49:15 trefil mezeru mezi Čermákovou rukou a tělem Adam Holík a Přerov znovu odskočil do vedení. Litvínov už odpovědět nestihl, barážový rébus rozlouskne třetí zápas.

Ohlasy trenérů

Pavel Neuman (HC ZUBR Přerov): Do druhého utkání jsme vstoupili lépe než do prvního, dostali jsme se do vedení 2:0. Litvínov má samozřejmě kvalitu a dokázal zápas srovnat. Třetí třetina byla o naší vůli a našem charakteru. Za výhrou jsme si šli víc a týmovým výkonem jsme zvítězili.