Děkujeme všem fanouškům a partnerům za podporu a přízeň v sezoně 2023/24.

Vstup do baráže se juniorům nepodařil, v Litvínově vyšli Zubři střelecky naprázdno

Vstup do baráže se juniorům nepodařil, v Litvínově vyšli Zubři střelecky naprázdno
L i t v í n o v – Po týdnu příprav od vítězného finále vkročili junioři Zubrů do baráže o extraligu. Sérii na dva vítězné zápasy proti Litvínovu však Přerov nezahájil úspěšně. Na stadionu Ivana Hlinky inkasoval zkraje první i druhé třetiny a dvougólový náskok si pak domácí neustále drželi. Zubrům se v koncovce nedařilo, ani jedna z 26 střel totiž brankáře Čermáka nepřekonala. Gólový efekt navíc postrádalo také sedm přesilovek. Při závěrečném risku bez brankáře pak soupeř třetí trefou podtrhl svou výhru. Druhý zápas se hraje v sobotu od 17:00 v přerovské MEO Aréně.
BAR1, čtvrtek 31.3.2022
HC Litvínov - HC ZUBR Přerov
HC Litvínov - HC ZUBR Přerov
3:0
(1:0, 1:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. Skuhrovec (Stehlík, Hocelík), 23. Danielčák (Hocelík), 58. Danielčák. Rozhodčí: Čáp, Horák – Axman, Hnát. Vyloučení: 8:3. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 485. Střely na branku: 27:26. Průběh utkání: 3:0. Stav série: 1:0.
Čermák – Hocelík, Baláž, Háva, Hora, Kroupa, Kuchař, Werner – Maštalířský, Slavík, Stehlík – Postl, Skuhrovec, Vopat – Danielčák, Limanovský, Beran – Bednařík
Postava – Hanák, Němec, Gréč, Holík, Billa, Nesvadba – Šilhavý, Kolařík, Kleniar – Halík, Hradil, Fencl – Švejda, Štíbr, Brázda – Kuchta

Komentář k zápasu

Do vedení šli ve třetí minutě domácí. Stehlíkův kolmý pas při ponechané výhodě odvrátili Přerované pouze k Davidu Skuhrovcovi, který z mezikruží překonal Postavu. Oba týmy pak nevyužily přesilové hry, včetně půlminutové početní výhody pěti proti třem na straně Severočechů.

Zubrům od poloviny úvodního dějství chyběl útočník Kuchta, kvůli zranění musel ze zápasu odstoupit. Srovnat mohl půl minuty před první přestávkou Fencl. Během vlastního oslabení se dostal do samostatného úniku, jeho zakončení na stranu Čermákovy lapačky ale skončilo vedle brány.

Litvínov znovu udeřil zkraje třetiny. Po samostatné akci se ve 23. minutě prosadil střelou z pravé strany Tim Danielčák. Hanákům se naskytly možnosti ke skórování při dalších soupeřových vyloučeních, ty ale potrestat nedokázali. V 57. minutě sáhli ke hře bez brankáře, během ní však litvínovské vítězství pojistil druhým gólem v utkání Tim Danielčák.